Ι-δανεικοί ακόμα και για πρωτάθλημα

Ι-δανεικοί ακόμα και για πρωτάθλημα

Το10.gr σας παρουσιάζει τους δανεικούς παίκτες που κάνουν την (μεγάλη) διαφορά στο φετινό πρωτάθλημα. Οι κινήσεις δανεισμού που δεν αφορούν πλέον μόνο τους «μικρομεσαίους» του πρωταθλήματος αλλά και τους μεγάλους. Ο Μιραλάς, ο Αζεβέδο, ο Λιβάγια και οι μεγάλες επιτυχίες του Ατρόμητου. Διαβάστε για την ι-δανεική εντεκάδα που θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι και τον τίτλο.

Ο όρος «δανεικός» έχει παρεξηγηθεί από πολλούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Λανθασμένα και χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια. Σε μια περίοδο που αρκετοί μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι (τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ίντερ) ακολουθούν την συγκεκριμένη τακτική είναι μάλλον υπερβολικό να κατηγορείς μια ελληνική ομάδα για την απόκτηση παίκτη με την μορφή δανεισμού.

Ανατρέχοντας κάποιος στο παρελθόν (πρόσφατο αλλά και μακρινό) θα διαπιστώσει πως οι «μικρομεσαίοι» της μεγάλης κατηγορίας, περίμεναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου. Περίμεναν να διαμορφωθούν τα ρόστερ των «μεγάλων» και προσδοκούσαν στην δική τους μεταγραφική ενίσχυση με την παραχώρηση δανεικών παικτών.

Οφείλει πάντως να εστιάσει κάποιος σε μια σημαντική διαφορά στο φετινό πρωτάθλημα, σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Κι αυτή η διαφορά έχει να κάνει με την ποιότητα αρκετών παικτών που αγωνίζονται στις μεγάλες ελληνικές ομάδες, με την μορφή δανεισμού. Υπάρχουν χαρακτηριστικές περιπτώσεις παικτών όπως του Κέβιν Μιραλάς στον Ολυμπιακό , του Μάρκο Λιβάγια στην ΑΕΚ, του Αζεβέδο στον ΠΑΟΚ αλλά και του Χίλιεμαρκ στον Παναθηναϊκό.

Θα πρέπει βεβαίως να γίνει ιδιαίτερη μνεία και στην ομάδα του Ατρομήτου, καθώς οι Περιστεριώτες φρόντισαν να ενισχύσουν σε πολύ μεγάλο το ρόστερ τους, επιλέγοντας τους κατάλληλους δανεικούς παίκτες. Οι συγκεκριμένοι παίκτες μάλιστα (Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Ουάρντα, Χατζηισαΐας) έχουν εξελιχθεί σε πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος, οδηγώντας τον Ατρόμητο σε μια εντυπωσιακή πορεία.

Οι κινήσεις του Ιανουαρίου

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ προχώρησαν στην απόκτηση παικτών με την μορφή δανεισμού, την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το μεγάλο μπαμ ανακοινώνοντας την επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να κάνει την μεγάλη υπέρβαση για να ξαναφορέσει ο Βέλγος τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ από την δική του πλευρά πήρε τον Αζεβέδο από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και αναμένεται πλέον η επίσημη ανακοίνωση για την απόκτηση του Μολέδο από τον Παναθηναϊκό. Αν μη τι άλλο οι συγκεκριμένες κινήσεις (μέχρι στιγμής γιατί μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλες) δείχνουν πως οι ερυθρόλευκοι και ο δικέφαλος του Βορρά πήραν με την μορφή δανεισμού, παίκτες που είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά στη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου.

Συμβόλαια με τις καλύτερες αποδοχές

Κι όσο για τις οικονομικές απολαβές των παικτών που αγωνίζονται με την μορφή δανεισμού; Κάποιοι εξ αυτών έχουν τα καλύτερα συμβόλαια με πιο χαρακτηριστική περίπτωση βέβαια, τον Κέβιν Μιραλάς του Ολυμπιακού. Ο Βέλγος επιθετικός των πρωταθλητών Ελλάδος έχει πολύ υψηλές αποδοχές, με τους ερυθρόλευκους να δίνουν πολλά χρήματα στον 30χρονο άσο. Πολύ καλό συμβόλαιο έχει στον ΠΑΟΚ και ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Η ι-δανεική εντεκάδα της σούπερ λίγκας

Παρουσιάζει λοιπόν ενδιαφέρον ο σχηματισμός μιας ομάδας μόνο με δανεικούς παίκτες, που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ποιοτικά στοιχεία στους συλλόγους που αγωνίζονται. Παρατηρώντας λοιπόν την συγκεκριμένη ομάδα εύκολα μπορεί ν’ αναρωτηθεί κάποιος, αν θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκας; Το ερώτημα είναι ρητορικό και θα καταλάβετε το γιατί, βλέποντας τα ονόματα.

Τερματοφύλακας: Γιαννιώτης (Ατρόμητος, δανεικός από Ολυμπιακό)

Δεξί μπακ: Βασιλαντωνόπουλος (Λαμία, δανεικός από ΑΕΚ)

Αριστερό μπακ: Αζεβέδο (ΠΑΟΚ, δανεικός από Σαχτάρ). Αναπληρωματικός ο Γιαννούλης (Ατρόμητος, δανεικός από ΠΑΟΚ).

Κεντρικός αμυντικός: Μολέδο (ΠΑΟΚ, δανεικός από Παναθηναϊκό).*

Κεντρικός αμυντικός: Ρισβάνης (Ατρόμητος, δανεικός από Ολυμπιακό). Αναπληρωματικός ο Χατζηισαΐας (Ατρόμητος, δανεικός από ΠΑΟΚ)

Αμυντικό χαφ: Σιώπης (Πανιώνιος, δανεικός από Ολυμπιακό).

Κεντρικό χαφ: Χίλιεμαρκ (Παναθηναϊκός, δανεικός από Τζενοα).

Επιθετικό χαφ: Ουάρντα (Ατρόμητος, δανεικός από ΠΑΟΚ).

Δεξί εξτρέμ: Μιραλάς (Ολυμπιακός, δανεικός από Εβερτον).

Αριστερό εξτρέμ: Μακ (ΠΑΟΚ, δανεικός από Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης).

Σέντερ φορ – Λιβάγια (ΑΕΚ, δανεικός από Λας Πάλμας).

*Αναμένεται μόνο η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Βραζιλιάνου στόπερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ