Ατρόμητος : Η διαχείριση της πίεσης και μιας απρόσμενης ήττας

Ατρόμητος : Η διαχείριση της πίεσης και μιας απρόσμενης ήττας

Ο Ατρόμητος έχασε από τον Παναιτωλικό και οι Περιστεριώτες καλούνται να δείξουν χαρακτήρα ενόψει της συνέχειας. Ο πολύ σημαντικός ρόλος του Νταμίρ Κάναντι, η ψυχολογία των παικτών και το ενθαρρυντικό στοιχείο για την ομάδα του Περιστερίου.

Οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ακόμα και όταν θεωρούνται «εκτός προγράμματος», όπως αυτή του Ατρόμητου στο χθεσινό ματς με τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι. Υπήρχαν τόσα παιχνίδια στο πρωτάθλημα που θα μπορούσε να έχει χάσει βαθμούς η ομάδα του Περιστερίου αλλά ο Ατρόμητος έκανε την μια υπέρβαση μετά την άλλη.

Το ποδόσφαιρο είναι όμως συνυφασμένο με την έκπληξη και την ανατροπή και η πρώτη εντός έδρας ήττα της παρέας του Νταμίρ Κάναντι είναι γεγονός. Και ήταν μια ήττα από ομάδα που βρίσκονταν στο ναδίρ τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, καθώς τα προηγούμενα αποτελέσματα του Παναιτωλικού είχαν οδηγήσει ακόμα και σε αλλαγή προπονητή.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Ατρόμητος έχει εντυπωσιάσει με τη φετινή του πορεία. Ούτε μπορεί μια ήττα να περιορίσει τον θαυμασμό όλων γι’ αυτό που έχει πετύχει η ομάδα του Περιστερίου. Θα ήταν άστοχο, θα ήταν άδικο. Παρουσιάζει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσει ο Ατρόμητος στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Αν δηλαδή η ήττα από τον Παναιτωλικό θα επηρεάσει την ψυχολογία της ομάδας του Νταμίρ Κάναντι στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η καλή αγωνιστική εικόνα

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί πρώτα απ’ όλα αφορά την αγωνιστική εικόνα του Ατρόμητου στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ναι μεν οι Περιστεριώτες έχασαν το ματς και  ήττα είναι ήττα. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά η εικόνα μιας ομάδας δείχνει πολλά ακόμα και στα παιχνίδια που το αποτέλεσμα δεν είναι καλό. Οφείλει λοιπόν να σταθεί κάποιος στην απόδοση των γηπεδούχων στη χθεσινή αναμέτρηση. Ο Ατρόμητος λοιπόν έκανε εξαιρετική εμφάνιση κι αυτό δεν είναι υπερβολή.

Παρουσίασε, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια του, εικόνα συγκροτημένης ομάδας και απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είχε τις ευκαιρίες, δημιούργησε πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε τον αντίπαλο του. Κι αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τη συνέχεια της ομάδας του Περιστερίου.

Η καλή αγωνιστική εικόνα που έδειξε ο Ατρόμητος δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη άσχετα με το αν ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάρει την εκτός έδρας νίκη. Απ’ αυτή την άποψη λοιπόν, της αγωνιστικής εικόνας δηλαδή, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τον Νταμίρ Κάναντι. Ο Αυστριακός τεχνικός του Ατρόμητου είδε την ομάδα του να κάνει αυτά που θέλει ο ίδιος (ίσως και με το παραπάνω) αλλά πολύ απλά η μπάλα δεν μπήκε στο πλεκτό. Γίνονται κι αυτά στο ποδόσφαιρο.

Η διαχείριση του Κάναντι

Σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της ήττας από τον Παναιτωλικό, θα παίξει φυσικά ο προπονητής του Ατρόμητου, Νταμίρ Κάναντι. Ο Αυστριακός είναι ο κόουτς που δημιούργησε την ομάδα που έχει εντυπωσιάσει την φετινή σεζόν και αυτός είναι που ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως πρέπει να προχωρήσει η ομάδα του.

Από αγωνιστικής άποψης πάντως δεν έχει ν’αλλάξει το παραμικρό. Όπως προαναφέραμε η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Περιστερίου ήταν πολύ καλή, δεν υπάρχει κάτι που δεν έγινε σωστά σε ότι αφορά θέμα τακτικής ή επιλογής στην εντεκάδα. Το θέμα όμως για τον Κάναντι είναι να περάσει στα αποδυτήρια το μήνυμα πως η λέξη «απογοήτευση» δεν έχει θέσει στην πορεία του Ατρόμητου στο φετινό πρωτάθλημα.

Το βασικό ζητούμενο για τον έμπειρο προπονητή είναι η διατήρηση της ηρεμίας στην ομάδα του και αυτό ακριβώς θέλει να διασφαλίσει ο Κάναντι. Δεν υπάρχει άλλωστε λόγος αναταράξεων επειδή ο Ατρόμητος έχασε ένα ματς.

Η ψυχολογία των παικτών

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως όταν μια ομάδα ζει το όνειρο και καλείται να διαχειριστεί μια απρόσμενη κατάσταση, μπορεί να υπάρξουν κλυδωνισμοί. Ένα σημαντικό θέμα λοιπόν σε ότι αφορά τη συνέχεια των υποχρεώσεων του Ατρόμητου, έχει να κάνει με την ψυχολογία των παικτών της ομάδας του Περιστερίου. Οι παίκτες λοιπόν είναι αυτοί που καλούνται να δείξουν στα επόμενα παιχνίδια, αν ο Ατρόμητος θα συνεχίσει να εντυπωσιάζει ή αν το αποτέλεσμα κόντρα στον Παναιτωλικό θα επηρεάσει την αγωνιστική τους ετοιμότητα.

Αναφερθήκαμε στο ρόλο του Νταμίρ Κάναντι και τον σημαντικό ρόλο που θα έχει, ωστόσο και οι παίκτες του Ατρόμητου είναι σε μια θέση που δεν είχαν βρεθεί μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα. Θυμίζουμε άλλωστε πως αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για την ομάδα του Περιστερίου.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως οι μεγάλες νίκες που είχε σημειώσει ο Ατρόμητος στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, έχουν δημιουργήσει συνθήκες πίεσης στις οποίες δεν ήταν συνηθισμένοι οι Περιστεριώτες. Είχαν όμως δείξει μια εξαιρετική προσήλωση σε ότι αφορά τις εντολές του προπονητή τους κι αυτό βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα του Κάναντι.

Το πρόγραμμα του Ατρόμητου

Ο Ατρόμητος μπορεί να έχασε από τον Παναιτωλικό αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει χάσει και επαφή με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η ομάδα του Περιστερίου παραμένει στο γκρουπ των πρωτοπόρων και έχει ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος στα επόμενα ματς που καλείται να δώσει ο Ατρόμητος στο πρωτάθλημα. Όλοι περιμένουν να δουν ποια θα είναι η αντίδραση της ομάδας του Περιστερίου και φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει το πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική (18η) περιλαμβάνει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή για τον Ατρόμητο, καθώς οι Περιστεριώτες θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όπως προαναφέραμε, δύσκολο ματς για τον Ατρόμητο, αλλά όλα είναι ανοιχτά. Την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος η ομάδα του Κάναντι θα φιλοξενήσει την Λάρισα και την 20η αγωνιστική θα παίξει εκτός έδρας με την Λαμία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ