ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Παρότι ισοφαρίστηκε στο 47ο λεπτό από ένα ασύλληπτο σουτ του Γαρουφαλιά, η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ με 3-1, χάρη δύο τέρματα του Αραούχο (53', 89') και ένα του Λιβάγια (12'). Στους 37 βαθμούς πλέον η Ενωση, έπιασε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή. Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στους Γιαννιώτες στο 11ο λεπτό, που τελείωσαν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Σκόνδρα στο 61'.

Η ΑΕΚ μπορεί να τα βρήκε σκούρα απέναντι στον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ, όμως τελικά κατάφερε να πάρει μια αγχωτική και συνάμα πολύτιμη νίκη με 3-1, που την φέρνει έστω και προσωρινά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Αραούχο σκόραρε δις, ο Λιβάγια άνοιξε τον δρόμο για το «τρίποντο» και έδωσε και μια ασίστ, με τους δυο τους να είναι οι παράγοντες που έκριναν το ματς.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα

Από την άλλη, ο ΠΑΣ το πάλεψε πολύ, διαμαρτύρεται και δικαίως για τον μη καταλογισμό πέναλτι πάνω στον Μπετρά στο 11’, όμως η σωστή αποβολή του Σκόνδρα στο 62’ δεν του έδωσε το περιθώριο να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Με τους Γιαννιώτες να κάνουν μια καλή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, όμως να επιστρέφουν στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα χωρίς βαθμό στις αποσκευές.

Δείτε σε βίντεο το πέναλτι που δεν δόθηκε στον ΠΑΣ

Το ματς

Μανόλο Χιμένεθ και Γιάννης Πετράκης επέλεξαν να παρατάξουν τις ομάδες τους με την ίδια διάταξη, έχοντας δηλαδή τρία στόπερ στην άμυνα και δύο επιθετικούς μπροστά, με τον έναν από τους δύο να κινείται πιο ελεύθερα. Η ΑΕΚ ανέλαβε με το ξεκίνημα του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να φτάσει στην εστία του ΠΑΣ κυρίως από προσπάθειες που ξεκινούσαν από τα πλάγια. Είτε από δεξιά με τον Γκάλο, είτε αριστερά με τον Λόπες.

Τα Γιάννενα έδωσαν χώρο στην Ένωση και έψαχναν την ευκαιρία για μια αντεπίθεση, προκειμένου να απειλήσουν. Κάτι που κατάφεραν τελικά στο 11’. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την άμυνα της ΑΕΚ ανοργάνωτη και ο Μπετρά βρέθηκε απέναντι από τον Τσιντώτα, Ο παίκτης του ΠΑΣ «τσίμπησε» την μπάλα από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, ο οποίος φάνηκε να τον ανατρέπει, με τον Στυλιαρά ωστόσο να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Ένα λεπτό μετά, ήταν η σειρά της Ένωσης να βρεθεί σε θέση για γκολ με τον Λιβάγια να μην λαθεύει. Ο Κροάτης φορ ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή, βρήκε λίγο χώρο και με ένα δυνατό σουτ έκανε το 1-0! Βάζοντας στο 12’ μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ, που κατάφερε έτσι να φέρει το ματς στα μέτρα της. Αυτό το γκολ αποσυντόνισε την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, που έδειχνε πιο ευάλωτη, με την Ένωση να βγάζει με περισσότερη ευκολία παίκτες σε θέση να σκοράρουν.

Πιέζοντας για ένα διάστημα τον ΠΑΣ, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Έχοντας ως πιο σημαντική στιγμή τη ευκαιρία του Λόπες, στο 17’. Σιγά-σιγά ο ΠΑΣ κατάφερε να ισορροπήσει ξανά το παιχνίδι, κρατώντας λίγο περισσότερο την μπάλα στα πόδια. Χωρίς, πάντως, να κατορθώσει να γίνει απειλητικός, με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Βιντάλ που δεν ανησύχησε τον Τσιντώτα.

«Ρουκέτα» Γαρουφαλιά, «απάντηση» Αραούχο!
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ και μάλιστα εντυπωσιακό, με τον ΠΑΣ να καταφέρνει στο 47’ να φέρει το ματς στα ίσια! Ο Γαρουφαλιάς είδε την μπάλα να του στρώνεται μερικά μέτρα έξω από την περιοχή και με ένα «ξερό» σουτ νίκησε τον Τσιντώτα, που δεν έκανε σωστή εκτίμηση της φάσης. Έτσι ο ΠΑΣ κατάφερε πολύ γρήγορα να ισοφαρίσει και να βάλει μεγάλα ζόρια στην ΑΕΚ, που όμως βρήκε αντίδραση και μάλιστα άμεσα.

Στο 54’ σε μια αντεπίθεση της Ένωσης ο Λιβάγια βρήκε με μια καταπληκτική κάθετη πάσα τον Αραούχο και ο Αργεντινός δεν αστόχησε απέναντι στον Γιαννίκογλου! Κάνοντας άμεσα το 2-1 και φέρνοντας ξανά σε θέση οδηγού την ΑΕΚ. Η οποία, από το 61’ απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα στο ματς, μιας και ο Σκόνδρας δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Μασούντ και αποβλήθηκε.

Αυτή η φάση έδωσε στην ΑΕΚ την ευκαιρία να διαχειριστεί διαφορετικά το ματς. Ο Ουφάνο πέρασε στο παιχνίδι τους Μπακασέτα και Χριστοδουλόπουλο αντί των Μασούντ και Λόπες, η διάταξη μετατράπηκε σε 4-4-1-1, με την Ένωση να απλώνει καλύτερα το παιχνίδι της και να κυκλοφορεί με μεγαλύτερη ευκολία την μπάλα. Χωρίς πάντως να απειλεί, δίνοντας σε κάποιες περιπτώσεις και… δικαιώματα. Ωστόσο, τα πάντα τελείωσαν στο 89’, όταν ο Αραούχο σκόραρε για δεύτερη φορά, κάνοντας με κεφαλιά το τελικό 3-1, έπειτα από ωραία σέντρα του Γκάλο. Με την Ένωση να παίρνει έτσι τη νίκη και να βρίσκεται ξανά, έστω και προσωρινά, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το κλειδί: Η άμεση απάντηση της ΑΕΚ στο γκολ του ΠΑΣ. Το χρονικό σημείο που σκόραρε ο Αραούχο έβγαλε την Ένωση από μια δύσκολη θέση, δίνοντάς της την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε, φτάνοντας τελικά στη νίκη.
Το 10άρι: Ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης φορ έκανε στο γήπεδο τα πάντα για την ΑΕΚ, σκοράροντας, μοιράζοντας ασίστ και αποτελώντας τον κορυφαίο του αγώνα.
Γιατί κόουτς: Με την εικόνα που είχε το παιχνίδι ο Χιμένεθ, μέσω του Ουφάνο, θα μπορούσε να αλλάξει νωρίτερα την διάταξη σε 4-4-1-1, αφού η παρουσία των τριών στόπερ έμοιαζε περιττή.
Στον πάγκο: Ο Απόστολος Σκόνδρας. Ο παίκτης του ΠΑΣ πήρε μια ανόητη, αλλά συνάμα σωστή κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες πολύ νωρίς. Κάτι, που δεν έδωσε καν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να παλέψουν για κάτι καλύτερο στο παιχνίδι.

ΑΕΚ-ΠΑΣ 3-1
Γκολ: 12’ Λιβάγια, 47’ Γαρουφαλιάς, 53’ Αραούχο
Κίτρινες: Μπουκουβάλας 28’, Σκόνδρας 39’, 62’,
Αποβολές: Σκόνδρας 62’
Διαιτητής: Στυλιαράς
Boηθοί: Κουρομπίλια, Νικολακάκης:
Τέταρτος: Μαρκαντωνάτος

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Κονέ, Μοράν, Λόπες (67’ Χριστοδουλόπουλος), Μασούντ (63’ Μπακασέτας), Λιβάγια (90’ Αϊντάρεβιτς), Αραούχο.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης, 3-5-2): Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος (71’ Μανθάτης), Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μπέτρα (71’ Σολτάνι), Βιντάλ (90’ Καρανίκας), Γαρουφαλιάς, Κόντε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ