Serie A : Ένας 18χρονος θα σώσει τη Μπενεβέντο! (pic/vid)

Serie A : Ένας 18χρονος θα σώσει τη Μπενεβέντο! (pic/vid)

Μετά από 17 ήττες, δύο νίκες και μια ισοπαλία σε 20 αγωνιστικές, υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής της Μπενεβέντο που δεν έχει φύγει ποτέ με σκυμμένο κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Ενρίκο Μπρινιόλα, είναι η ελπίδα του συλλόγου της Καμπανίας για παραμονή στη Serie A.

H Μπενεβέντο προβιβάστηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Serie A για πρώτη φορά στην ιστορία της (ιδρύθηκε το 1929, διαλύθηκε το 2005 και επανασυστάθηκε) και μέχρι την 14η αγωνιστική δεν κατάφερε να «σταυρώσει» ούτε ισοπαλία, έχοντας μάλιστα 36 γκολ παθητικό και μόλις πέντε ενεργητικό.

Στην 15η «στροφή» του ιταλικού πρωταθλήματος, πήρε τον πρώτο της βαθμό, με τον τερματοφύλακα Αλμπέρτο Μπρινιόλι να προωθείται στις καθυστερήσεις και να ισοφαρίζει σε 2-2 κόντρα στη Μίλαν. Ακολούθησαν τρεις ήττες, τις δύο τελευταίες αγωνιστικές όμως η Μπενεβέντο έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες, κάνοντας παίκτες και οπαδούς να ονειρεύονται την παραμονή στα «σαλόνια.

Μετά τις 20 πρώτες αγωνιστικές λοιπόν, ο σύλλογος από την Καμπανία μετρά 17 ήττες, δύο νίκες και μια ισοπαλία. Υπάρχει όμως ένας πιτσιρικάς στις τάξεις της Μπενεβέντο, ο οποίος έχει αγωνιστεί τρεις φορές φέτος με την πρώτη ομάδα. Ποιες ήταν οι αυτές οι τρεις φορές; Καλά μαντέψατε… Η ισοπαλία με τη Μίλαν (ντεμπούτο) και οι νίκες με Κιέβο Βερόνα (1-0) και Σαμπντόρια (3-2)!

Ο Ενρίκο Μπρινιόλα, περί ου ο λόγος, αποδεικνύεται λοιπόν ιδιαίτερα γουρλής, όντας ο μοναδικός που δεν έχει φύγει με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο σε αγώνα της Μπενεβέντο. Ο 18χρονος επιθετικός, αγωνίστηκε 28 λεπτά κόντρα στη Μίλαν, ενώ ήταν βασικός και αναντικατάστατος κόντρα σε Κιέβο Βερόνα και Σαμπντόρια.

Θα καταφέρει ο πιτσιρίκος από την Κατσέρτα (πρώτος σκόρερ της δεύτερης ομάδας) να συνεχίσει την παράδοση; Θα φανεί στην πράξη. Το δεδομένο είναι ότι η Μπενεβέντο, με τα δύο σερί τρίποντα έχει μειώσει στους 6 τη διαφορά από την προτελευταία Ελλάς Βερόνα και τους 8 από την 18η Κροτόνε και την 17η ΣΠΑΛ και θα κυνηγήσει στις εναπομείνασες 18 αγωνιστικές αυτό που μέχρι πριν μερικές εβδομάδες έμοιαζε ακατόρθωτο: Να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

https://www.dailymotion.com/video/x6cq8sd

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ