Γιουβέντους – Ρόμα 1-0

Γιουβέντους – Ρόμα 1-0

Για έκτη συνεχόμενη φορά εντός έδρας η Γιουβέντους επικράτησε της Ρόμα (1-0) και έμεινε ζωντανή στην διεκδίκηση του τίτλου. Τρομερή χαμένη ευκαιρία στην εκπνοή από τον Σικ!

Η Γιουβέντους ήθελε νίκη απόψε για να νιώσει την καυτή της ανάσα η πρωτοπόρος Νάπολι και την πέτυχε. Χρειάστηκε απλώς ένα γκολ κι αυτό από το 18ο λεπτό. Σκόρερ ο Μεχντί Μπενατιά!

Μόλις στο 8ο λεπτό, η Γιουβέντους έδειξε τις άγριες διαθέσεις της, με τον Μάτζουκιτς να παίρνει την κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Ματουιντί και την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Στο 18ο λεπτό σε μια φάση διαρκείας, ο Άλισον απέκρουσε την κεφαλιά του Κιελίνι, ο Μπενατιά πήρε το ριμπάουντ και βρήκε το δοκάρι και έπειτα ξανά, από κοντά «έγραψε» το 1-0 για τους μπιανκονέρι.

Λίγο πριν το ημίωρο, (στο 27′) η Ρόμα είχε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα μετά από ωραίο γύρισμα του Περότι, αλλά ο Ελ Σαράουι δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Σέζνι (ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του τραυματία Μπουφόν). Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το εύθραυστο 1-0.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54ο λεπτό, ο Σάμι Κεντίρα έβγαλε τετ-α-τετ τον Ιγκουαΐν αλλά ο Αργεντινός δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να διευρύνει το προβάδισμα της Μεγάλης Κυρίας. Ενώ στο 66′ ο Άλισον απέκρουσε εντυπωσιακά την προβολή του Ματουιντί.

Στο 80′ η Ρόμα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αλεσάντρο Φλορέντσι να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Σέζνι, ενώ στο 90+2′ το σουτ του Μίραλεμ Πιάνιτς βρήκε επίσης δοκάρι, με την Γιούβε να συμβιβάζεται με το λιτό 1-0 που όμως την φέρνει στο -1 από την κορυφή της βαθμολογίας. Στο 94′ μετά από λάθος του σκόρερ, ο Σικ βγήκε τετ-α-τετ με τον Σέζνι, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, έτσι οι Ρωμαίοι ηττήθηκαν και υποχώρησαν στο -7.

Γιουβέντους (Μάσιμο Αλέγκρι): Σέζνι, Μπαρτσάλι, Μπενατιά, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Ματουιντί (79′ Μαρκίζιο), Κουαδράδο (76′ Μπερναντέσκι), Ιγκουαΐν, Μάντζουκιτς

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντέσκο): Άλισον, Κολάροφ, Φάτσιο, Μανωλάς, Φλορέντσι, Στρούτμαν (71′ Πελεγκρίνι), Ντε Ρόσι (85′ Ουντέρ), Ναϊνγκολάν, Περότι, Τζέκο, Ελ Σαράουι (67′ Σικ)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ