Νάπολι – Σαμπντόρια 3-2

Νάπολι – Σαμπντόρια 3-2

Σε έναν αγώνα με πέντε γκολ που επιτεύχθηκαν όλα στο πρώτο ημίχρονο, η Νάπολι επικράτησε 3-2 της Σαμπντόρια και περιμένει γκέλα της Γιουβέντους. Ήττα για την Ίντερ, τεσσάρες Λάτσιο και Ουντινέζε, 17η ήττα για την Μπενεβέντο.

Με τον Χάμσικ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα και να προσπερνά τον Ντιέγκο Μαραντόνα στον πίνακα των σκόρερ η Νάπολι δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε 3-2 την Σαμπντόρια και θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1989/90, όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Τεσσάρες για Λάτσιο (επί της Κροτόνε) και Ουντινέζε (επί της Βερόνα), νίκησε την απογοητευτική Ίντερ η Σασουόλο (1-0), μοιράστηκαν βαθμούς ΣΠΑΛ και Τορίνο (2-2), νέα ήττα στα τελευταία λεπτά για τη Μπενεβέντο, που έχασε 1-0 από τη Τζένοα με πέναλτι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Νάπολι – Σαμπντόρια 3-2 

Σε ένα ματς με πέντε γκολ που επιτεύχθηκαν όλα στο πρώτο ημίχρονο, η Νάπολι επικράτησε 3-2 της Σαμπντόρια και βρέθηκε στο +4 από την Γιουβέντους, που φιλοξενεί το βράδυ τη Ρόμα. Το 0-1 έκανε ο Γκάστον Ραμίρεζ, ο Άλαν ισοφάρισε στο 16′, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν εκ νέου στο 27′ με πέναλτι του Κουαλιαρέλα, όμως οι παρτενοπέι πέτυχαν βρήκαν τις λύσεις από τους Ινσίνιε (33′) και Χάμσικ (39′), παίρνοντας ένα δύσκολο αλλά υπερπολύτιμο τρίποντο που τους κρατά στην κορυφή.

Λάτσιο – Κροτόνε 4-0 

Στο ματς που άνοιξε σήμερα το πρόγραμμα στη γειτονική Ιταλία, η Λάτσιο δυσκολεύτηκε μονάχα για ένα ημίχρονο κόντρα Κροτόνε, την οποία φιλοδώρησε όμως με τέσσερα τέρματα στο δεύτερο 45λεπτο. Τα γκολ του Σιμόνε Ιντσάγκι πέτυχαν οι Λουκάκου (56′), Ιμόμπιλε (78′), Λούλιτς (86′) και Άντερσον (89″), με τους Λατσιάλι να ανεβαίνουν στους 36 βαθμούς αλλά να παραμένουν στην 5η θέση.

Ουντινέζε – Βερόνα 4-0

Τέσσερα γκολ πέτυχε και η Ουντινέζε, που συνεχίζει τη μάχη για να μπει στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. H ομάδα του Μάσιμο Όντο υπερκέρασε δίχως να ιδρώσει το εμπόδιο της αδύναμης Βερόνα, με τον Μπαράκ να πετυχαίνει δύο γκολ (28′, 69′) και τους Γουίντμερ (44′) – Λασανά (80′) να προσθέτουν από ένα.

Σασουόλο – Ίντερ 1-0 

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα (για πρώτη φορά από τον Μάιο του τρέχοντος έτους) και τρίτο συνεχόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα για την Ίντερ, με την Σασουόλο να κερδίζει 1-0 τους Νερατζούρι και να παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο Φαλκινέλι πέτυχε στο 34′ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (έχει πετύχει τρία γκολ στα τελευταία δύο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα του Μιλάνου), με τον Μάουρο Ικάρντι να χάνει πέναλτι στο 49ο και την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια.

Με τη νίκη αυτή, η Σασουόλο έγινε μάλιστα η δεύτερη ιταλική ομάδα που έχει καλύτερη παράδοση από την Ίντερ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Οι δύο σύλλογοι έχουν αναμετρηθεί συνολικά εννιά φορές, με τους μεν -σήμερα- γηπεδούχους να έχουν πέντε νίκες και τους Νερατζούρι τέσσερις. Η πρώτη με την καλύτερη παράδοση είναι φυσικά η Γιοβέντους, των 81 νικών, 45 ισοπαλιών και 47 ηττών.

ΣΠΑΛ – Τορίνο 2-2

ΣΠΑΛ και Τορίνο ήρθαν ισόπαλες 2-2, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν αέρα δύο τερμάτων με ισάριθμα γκολ του Ιάγκο Φάλκε σε διάστημα δέκα λεπτών (στα 17 δεύτερα το πρώτο, ισοφαρίζοντας το γρηγορότερο φετινό γκολ στη Serie A που είχε πετύχει ο Ντούβαν Ζαπάτα την 4η αγωνιστική στο Τορίνο – Σαμπντόρια και στο  10′) αλλά τους γηπεδούχους να βρίσκουν το ψυχικό σθένος και να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας μειώνοντας με τον Βιβιάνι στο 42′ και ισοφαρίζοντας με πέναλτι του Αντενούτσι στο 69′.

Τζένοα – Μπενεβέντο 1-0

Τέλος, η Τζένοα πήρε νίκη – χρυσάφι επί της ουραγού και καταδικασμένης Μπενεβέντο, χάρη σε γκολ του Τζιανλούκα Λαπαντούλα στις καθυστερήσεις από την άσπρη βούλα. H ομάδα του Νταβίντ Μπαλαρντίνι (ανέλαβε στις 6/11) ξέφυγε με αυτό το τρίποντο από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι νεοφώτιστοι γηπεδούχου υπέστησαν την 17η ήττα τους στο ιταλικό πρωτάθλημα και παραμένουν με μόλις έναν βαθμό στο σακούλι τους, αυτό κόντρα στη Μίλαν που ήρθε χάρη στο γκολ του τερματοφύλακά της.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στην Serie A άνοιξε χθες με τα παιχνίδια Κιέβο – Μπολόνια (2-3) και Κάλιαρι – Φιορεντίνα (0-1) και ολοκληρώνεται σήμερα με τα παιχνίδια της Μίλαν με την Αταλάντα (18:00) και της Γιουβέντους με τη Ρόμα (21:45) που ακολουθούν και ρίχνουν την αυλαία του πρωταθλήματος για το 2017.

Τα γκολ στο Νάπολι – Σαμπντόρια

 

Τα γκολ στο Λάτσιο – Κροτόνε

 

Τα γκολ στο Ουντινέζε – Βερόνε

 

Το γκολ στο Σασουόλο – Ίντερ

 

Τα γκολ στο ΣΠΑΛ – Τορίνο

 

Το γκολ στο Τζένοα – Μπενεβέντο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ