Γιουβέντους – Ίντερ : Πέντε ιστορικά ντέρμπι μίσους (vids)

Γιουβέντους – Ίντερ : Πέντε ιστορικά ντέρμπι μίσους (vids)

Το φετινό derby d' Italia ίσως κρίνει τίτλο, ίσως και όχι όπως και να'χει to10.gr σας βάζει στο κλίμα θυμίζοντάς σας 5 από τις κορυφαίες αναμετρήσεις των Γιουβέντους - Ίντερ

Το Σάββατο (09/12) η Γιουβέντους υποδέχεται την Ίντερ στο Derby d’ Italia. Οι νερατζούρι απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής της Seria A όμως οι μπιανκονέρι, πρωταθλητές τις τελευταίες 6 σεζόν, κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος θα είναι για την ομάδα του Σπαλέτι.

Ίντερ, Λάτσιο, Ρόμα, Νάπολι όλες αποτελούν σοβαρή απειλή για την ηγεμονία της Γιούβε και ως εκ τούτου οι μεταξύ τους μάχες συγκεντρώνουν όλα τα βλέμματα. Η Ίντερ με νίκη στο ντέρμπι αποσπάται 4 βαθμούς από την ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι που θέλει από πλευράς της να φωνάξει παρών στη φετινή διεκδίκηση του τίτλου.

To10.gr σας θυμίζει τα ντέρμπι μεταξύ των ιταλικών μονομάχων που έγραψαν Ιστορία:

Ιούνιος 1961/ Γιουβέντους Ίντερ 9-1, Seria A

Το πρώτο, χρονικά, ντέρμπι ήταν και από τα πλέον επεισοδιακά και διεξήχθη στι 10 Ιουνίου 1961, όταν η Ιντερ κατέβηκε με την Primavera ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση να γίνει το παιχνίδι και όχι να το πάρει στα χαρτιά, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, όταν  οι οπαδοί της Γιούβε στις κερκίδες υπερέβησαν το επιτρεπόμενο όριο. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, της οποίας πρόεδρος ήταν ο Ουμπέρτο Ανιέλι αποφάσισε την επανάληψη του παιχνιδιού. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε προκλητική αφού ουσιαστικά χάριζε τον τίτλο στην Μεγάλη Κυρία, οπότε ο πρόεδρος της Ίντερ, Μοράτι και ο προπονητής Ελένιο Ερέρα αποφάσισαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας να κατεβάσουν τη δεύτερη ομάδα. Η απόφαση αυτή φυσικά έδωσε την ευκαιρία στους οικοδεσπότες να πάρουν την πιο ευρεία νίκη τους στο πρωτάθλημα (9-1) με 6 γκολ του Σίβορι!

Απρίλιος 1998/ Γιουβέντους Ίντερ 1-0, Seria A

Ζινεντίν Ζιντάν, Έντγκαρ Ντάβις, Αλεσάντο Ντελ Πιέρο, Ντιέγκο Σιμεόνε, Χαβιέ Ζανέτι, Ρονάλντο. Ήταν όλοι παρόντες σε εκείνο το ντέρμπι σε μια από τις πιο χρυσές περιόδους του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο ο διαιτητής Piero Ceccarini και τα σφυρίγματά του βρέθηκαν στο επίκεντρο του εν λόγω ντέρμπι στο «Ντέλε Αλπι». Με την Γιούβε να προηγείται με 1-0, ο Ceccarini αρνήθηκε στην Ίντερ ένα πέναλτι για φάουλ του Μαρκ Ιουλιάνο στον Ρονάλντο, αφήνοντας τον προπονητή των νερατζούρι Λουίτζι Σιμόνι ωρυόμενο.

Ο κόουτς των φιλοξενούμενων έγινε ακόμα πιο έξαλλος όταν στη συνέχεια της φάσης δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ντελ Πιέρο, σε ένα καθαρό μαρκάρισμα του Ταρίμπο Γουέστ. Ο Τζιανλούκα Παγκλιούκα απέκρουσε την εκτέλεση του αρχηγού της Γιουβέντους, όμως η Ίντερ, που έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ζε Ελίας στο 79′, δεν μπόρεσε να κρατηθεί σε απόσταση αναπνοής από την εν τέλει πρωταθλήτρια, μένοντας τέσσερις βαθμούς πίσω στη βαθμολογία.

Δεκέμβριος 2009 – Γιουβέντους 2-1 Ίντερ, Seria A

Η Ίντερ μπορεί να ολοκλήρωσε το 2009-10 με ιστορικό τρόπο, καθώς υπερασπίστηκε τον τίτλο της Serie A και πρόσθεσε τη δόξα του Champions League και του Coppa Italia, αλλά τα πράγματα έμοιαζαν να εκτροχιάζονται προς στιγμήν μετά από το ταξίδι της στο Τορίνο. Η Βέκια Σινιόρα άνοιξε το σκορ με τον Τζόρτζιο Κιελίνι να πιστώνεται το γκολ στο 20′ σε μία περίεργη φάση στην οποία ο Φελίπε Μέλο πανηγύρισε σαν να είχε σκοράρει αυτός. Στο 25′ ο Μπουφόν απέκρουσε κεφαλιά του Στάνκοβιτς, αλλά ένα λεπτό αργότερα νικήθηκε από τον Σαμουέλ Ετο’ο (1-1).  Ο Κλαούντιο Μαρκίζιο όμως με σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Ζούλιο Σέζαρ και χάρισε την νίκη στους μπιανκονέρι.

Μάρτιος 2012/ Γιουβέντους 2-0 Ίντερ, Seria A

Ο Ντελ Πιέρο είναι ένας από τους παίκτες θρύλους στην Ιστορία της Γιουβέντους και εξακολουθούσε να κάνει τη διαφορά ακόμα και στα 37 του. Μετά από τον Κάσερες που άνοιξε το σκορ για την Γιούβε, ο Ντελ Πιέρο έριξε το τελειωτικό χτύπημα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, μια νίκη καθοριστική για την αρχή μιας νικηφόρας διαδρομής οκτώ παιχνιδιών που είδε τους Μπιανκονέρι να εκτοπίζουν την Μίλαν και να σκαρφαλώνουν στην κορυφή της Seria A, κατακτώντας το πρώτο από τα 6 συνεχόμενα σκουντέτο.

Νοέμβριος 2012/ Γιουβέντους 1-3 Ίντερ, Seria A

Η Ίντερ υπό τις οδηγίες του Αντρέα Στραματσόνι και βασικό τον Εστεμπαν Καμπιάσο βρέθηκε πίσω στο σκορ χάρη στο τέρμα του Βιδάλ,, όμως στο δεύτερο ημίχρονο με δύο τέρματα του Ντιέγκο Μιλίτο και ένα του Ροντρίγκο Παλάσιο πήρε τη νίκη με 3-1. Οι νερατζούρι με αυτή την νίκη διέκοψαν το αήττητο σερί της ομάδας του Αντόνιο Κόντε (48 αγώνες) αλλά δεν κατάφερε εν τέλει κανείς να τους εμποδίσουν να σηκώσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Με την Ίντερ στην κορυφή της Seria A με 39 βαθμούς και την Γιουβέντους στην τρίτη θέση να ακολουθεί με 37 (38 έχει η Νάπολι) το φετινό ντέρμπι της Ιταλίας θα είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα όλων των εποχών, μετράμε αντίστροφα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ