Το ιταλικό πρωτάθλημα βγάζει κόκκινη κάρτα στη βία κατά των γυναικών (pics)

Το ιταλικό πρωτάθλημα βγάζει κόκκινη κάρτα στη βία κατά των γυναικών (pics)

Οι ποδοσφαιριστές στην Ιταλία εισήλθαν στο γήπεδο αυτό το Σαββατοκύριακο με μια κόκκινη γραμμή στα μάγουλά τους, ως μέρος μιας πρωτοβουλίας στα social media η οποία καταδικάζει τη βία κατά των γυναικών!

Η βία κατά των γυναικών, σε κάθε πιθανή μορφή της, είναι η πιο άθλια μορφή έμφυλων ανισοτήτων, πλήττει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και καταδεικνύει ακόμα μία ντροπιαστική πλευρά της κοινωνίας που επιμένει να συντηρεί τον πατριαρχία. («νομιμοποίηση» της αντίληψης ότι οι άνδρες, έχουν κυριαρχικό δικαίωμα πάνω στις γυναίκες). Οι ίδιες σπάνια εξομολογούνται ότι έχουν πέσει θύμα βίας, υπό τη σκιά του φόβου. Φορούν τον μανδύα της ανέχειας, «καταπίνουν» κοινωνικά στερεότυπα και αναχρονιστικές απόψεις, σφίγγουν τα δόντια και προχωρούν. Όμως ακόμα κι αν εκείνες δεν βρουν τη δύναμη να το πουν, οφείλουμε όλοι οι υπόλοιποι να το φωνάξουμε.

Τις τελευταίες μέρες στην Ιταλία πολλοί ποδοσφαιριστές της Seria Α, όπως ο άσος της Νάπολι, Μάρεκ Χάμσικ και ο τερματοφύλακας της Μίλαν, Μάρκο Στόραρι, δημοσιεύουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με τις συζύγους τους ή τις συντρόφους τους, στο πλαίσιο της καμπάνιας #unrossoallaviolenza (κόκκινη κάρτα ενάντια στη βία). Στις εν λόγω φωτογραφίες οι ποδοσφαιριστές έχουν μια κόκκινη γραμμή στο πρόσωπό τους και η σύντροφός τους φοράει έντονο κόκκινο κραγιόν.

Η πρωτοβουλία «Βγάλτε κόκκινη κάρτα στην βία κατά των γυναικών» διοργανώνεται από τη Serie A , την ένωση των ποδοσφαιριστών, και την ιταλική ανθρωπιστική οργάνωση WeWorld Onlus. Οι παίκτες και οι διαιτητές στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου (21-22/04) θα συνοδεύονται στο γήπεδο από κορίτσια και θα έχουν μία κόκκινη γραμμή στα πρόσωπά τους με στόχο να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κοινού στο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες της όμορφης πρωτοβουλίας:

https://twitter.com/SerieA_TIM/status/987742624206544898

https://twitter.com/calcio_square/status/987708129113792514

https://twitter.com/RossellaMarrai/status/987773304470679552

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ