Serie A : Όλα θα κριθούν στο Γιουβέντους-Νάπολι (Vids)

Serie A : Όλα θα κριθούν στο Γιουβέντους-Νάπολι (Vids)

Η απροσδόκητη γκέλα της Γιουβέντους απέναντι στην Κροτόνε, έκανε το παιχνίδι απέναντι στη Νάπολι ακόμη πιο ενδιαφέρον. Οι 4 βαθμοί που χωρίζουν τις δυο ομάδες δίνουν στους Παρτενοπέι το δικαίωμα να το πιστεύουν. Άραγε μπορούν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή;

Μετά την απροσδόκητη «γκέλα» της Γιουβέντους με την Κροτόνε (1-1) και τη δύσκολη νίκη της Νάπολι επί της Ουντινέζε (3-2), οι Παρτενοπέι μπήκαν και πάλι γερά στο κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Το μεταξύ τους ντέρμπι στις 22 Απριλίου θα κρίνει πολλά όσον αφορά την υπόθεση τίτλος, με την ομάδα του Σάρι να θέλει να κάνει διπλό στο Τορίνο για πρώτη φορά μετά το 2009.

Η διαφορά των 6 βαθμών δεν ήταν απαγορευτική, όμως οι εμφανίσεις της Γιουβέντους το τελευταίο διάστημα, έδιναν την εντύπωση πως η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βρήκε ρυθμό την πιο κατάλληλη στιγμή. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε με τη Νάπολι να λέει grazie στο δώρο της πρωταθλήτριας και να μειώνει στους 4 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή.

Οι γηπεδούχοι βολεύονται με δυο αποτελέσματα, καθώς και η ισοπαλία τους κάνει, αφού μετά το παιχνίδι του Τορίνο θα απομένουν μόλις 4 παιχνίδια για το τέλος, με τους 4 βαθμούς να είναι ένα καλό μαξιλαράκι ασφαλείας.

Στο τελευταίο διπλό της Νάπολι στο Τορίνο (για το πρωτάθλημα), ήταν ο Μάρεκ Χάμσικ, ο οποίος μάλιστα είχε πετύχει δυο γκολ. Το παιχνίδι είχε διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου του 2009, σε μια χρονιά όπου η Γιούβε απογοήτευσε, τερματίζοντας στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το σκορ είχε ανοίξει στο 35′ ο Τρεζεγκέ, με τον Τζιοβίνκο να κάνει το 2-0 στο 54′. Ενώ λοιπόν η μεγάλη κυρία έμοιαζε να έχει κλειδώσει τη νίκη, ήρθαν τα πάνω κάτω. Με δυο γκολ του Χάμσκι (59′, 82′) και ένα του Ντάτολο (64′) ενδιάμεσα, η Νάπολι κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το Τορίνο.

Από εκείνη τη νίκη και έπειτα, σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος στο Τορίνο, δεν έχει κερδίσει τη Γιουβέντους στο σπίτι της.

Το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Σαν Πάολο, η Γιουβέντους βρισκόταν στο -4 από την αντίπαλο της, με τη Νάπολι να έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα. Ήταν τόσο μεγάλη η χαρά και η έπαρση των Ναπολιτάνων, που ο γιος του προέδρου ντε Λαουρέντις, δήλωνε ότι θέλει να παίξει ο (αμφίβολος τότε λόγω προβλήματος στο χέρι) Γκονζάλο Ιγκουαΐν, για να του βάλει η ομάδα του 4 γκολ.

Ο Ιγκουαΐν έπαιξε, σκόραρε και με το αγαπημένο της 0-1, η Κυρία έφυγε με τη νίκη από τον Ιταλικό Νότο. Από εκείνο το παιχνίδι και έπειτα, οι δυο ομάδες συνέχισαν πόντο-πόντο με τη Γιούβε να είναι ελάχιστα πιο σταθερή και να έχει τη διαφορά (+4). Παρόλα αυτά, μόνο αδιάφορη δεν είναι καθώς αμέσως μετά το ντέρμπι, το πρόγραμμα την στέλνει στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσει την Ίντερ, που θα καίγεται για τη νίκη.

Μπορεί η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να πετύχει μια νίκη που θα την βάλει γερά στο κόλπο ή για ακόμα μια φορά θα φύγει με σκυμμένο το κεφάλι;

Οι απαντήσεις θα δοθούν στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ