Συγκλονισμένος ο Χολέμπας στο to10.gr για τον Αστόρι: «Δεν μπορώ να το πιστέψω, ήμασταν δωμάτιο στη Ρόμα»!

Συγκλονισμένος ο Χολέμπας στο to10.gr για τον Αστόρι: «Δεν μπορώ να το πιστέψω, ήμασταν δωμάτιο στη Ρόμα»!

Ο Χοσέ Χολέμπας «λύγισε» στην είδηση του ξαφνικού θανάτου του Νταβίντε Αστόρι. Τι λέει στο to10.gr για τη συνύπαρξη στη Ρόμα, τη... συγκατοίκησή τους και για τους τρελούς ρυθμούς του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις. Αλλά όταν χτυπάει την πόρτα ενός νέου ανθρώπου, εντελώς ξαφνικά, χωρίς κανένα σημάδι, η τραγωδία λαμβάνει δυσθεώρητες διαστάσεις και τα «γιατί» που δημιουργούνται σφίγγουν το στομάχι. Ο τραγικός χαμός του Νταβίντε Αστόρι ανοίγει και πάλι σειρά από συζητήσεις για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, τους ρυθμούς του, τα παιχνίδια, τα ταξίδια, όλα.

Το τηλεφώνημα από to10.gr βρήκε τον Χοσέ Χολέμπας στη διαδρομή του από το προπονητικό κέντρο της Γουότφορντ στο σπίτι του. Μόλις είχε ενημερωθεί από τα αγγλικά media για το σοκαριστικό γεγονός του χαμού του πρώην συμπαίκτη και φίλου του. Το σοκ και η στενοχώρια για το γεγονός λύγισε ακόμη και τον «σκληρό» και άκαμπτο συναισθηματικά «Γερμανό».

Η πρώτες κουβέντες είναι ενδεικτικές: «Φίλε, ο Νταβίντε πέθανε στον ύπνο του! Απίστευτο. Τι να πεις για αυτό; Πώς να μιλήσεις, τι να πεις στην οικογένειά του. Τι να σου κάνουν τα λόγια; Απίστευτο, τραγικό, ασύλληπτο. Γαμημένη κατάσταση. Τι να πεις στη γυναίκα του, το παιδί του».

Χολέμπας και Αστόρι είχαν κοινή πορεία. Πήγαν σχεδόν ταυτόχρονα στη Ρόμα το καλοκαίρι του 2014. Εγιναν φιλαράκια, στις αποστολές έμεναν συχνά στο ίδιο δωμάτιο. Και έφυγαν ταυτόχρονα από την Αιώνια Πόλη, μετά από έναν χρόνο. Ο ένας για τη Γουότφορντ, ο άλλος για τη Φλωρεντία.

«Είναι τρελό αυτό που συνέβη. Δεν μπορείς να το διαχειριστής. Σκέψου ότι όταν ήμασταν στη Ρόμα πολλές φορές μέναμε στο ίδιο δωμάτιο στις αποστολές. Ηταν ο συγκάτοικός μου σε πολλά παιχνίδια. Ενας πολύ καλός, σπουδαίος τύπος. Χαλαρός, ευγενικός, με σωστή σκέψη, ένα σωστός άντρας. Και τώρα ξαφνικά πέθανε! Ετσι, σε μια στιγμή. Τι μπορείς να πεις για αυτό;».

Στο μυαλό του Χολέμπας, όπως και πολλών ακόμη, το ποδόσφαιρο έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι «φιλικό» για τους ποδοσφαιριστές. Πλησιάζοντας τα 34 και όντας ένας εξόχως αθλητικός και δυναμικός ποδοσφαιριστής, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, έχει εμβαθύνει στο θέμα και δεν κρύβει τους προβληματισμούς του.

«Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο γίνεται πολύ σκληρό πια. Και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Τα περιστατικά είναι πολλά πια. Κάτι πρέπει να γίνει. Τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά, τα ταξίδια, η ένταση του ίδιου του παιχνιδιού έχει αλλάξει. Είναι πολύ μεγάλο το στρες για το σώμα ενός αθλητή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ