Νάπολι – Ρόμα 2-4

Νάπολι – Ρόμα 2-4

Η Ρόμα «μπλόκαρε» τη Νάπολι μέσα στο Σαν Πάολο και με μεγάλο όπλο τις εκπληκτικές αντεπιθέσεις της πήρε ένα μεγάλο διπλό (2-4), κάνοντας ένα τεράστιο δώρο στην Γιουβέντους που μπορεί να πατήσει κορυφή! Δίδαξε ποδοσφαιρικό πολιτισμό το Σαν Πάολο στη λήξη του ματς!

Το γκολ του Ντιμπάλα στο 93′ και η νίκη της Γιουβέντους στην έδρα της Λάτσιο λίγες ώρες πριν έθεταν τη νίκη ως μόνο στόχο της Νάπολι στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρόμα.

Οι πρωτευουσιάνοι, όμως, έκαναν ένα ανεπανάληπτο «ριφιφί» στο Σαν Πάολο, κερδίζοντας τους Παρτενοπέι με το εμφατικό 4-2 και δίνοντας ένα τεράστιο «δώρο» στη Μεγάλη Κυρία, που μπορεί αν κερδίσει στο εξ αναβολής παιχνίδι της κόντρα στην Αταλάντα, να περάσει μόνη πρώτη.

Κι όμως όλα άρχισαν υπέροχα για τη Νάπολι που μόλις στο 6΄ άνοιξε το σκορ με τον αρχηγό της (ελέω απουσίας Χάμσικ από την 11άδα) Ινσίνιε να πλασάρει όμορφα μετά το γύρισμα του Μάριο Ρούι. Δευτερόλεπτα αργότερα το Σαν Πάολο που πανηγύριζε, «πάγωσε», καθώς ο Ουντέρ βρέθηκε σε θέση βολής, με το πλασέ του να κοντράρει στον Μάριο Ρούι και να περνάει πάνω από τον Ρέινα.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, με τον Τζέκο στο 26′ να νικάει τον Αλμπιόλ στον αέρα και με υπέροχη κεφαλιά να «γράφει» το 2-1, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και κυνήγησαν την ισοφάριση, όμως η Ρόμα έκλεινε καλά τους χώρους και έψαχνε μια ευκαιρία για να φύγει στην κόντρα και να κλειδώσει το ματς. Και τη βρήκε στο 73′.

Ο Τζέκο πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-3, με τον Περότι έξι λεπτά αργότερα να πετυχαίνει και το 1-4 μέσα από την περιοχή μετά από λανθασμένο διώξιμο του Μάριο Ρούι! Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν με σουτ του Μέρτενς έξω από την περιοχή, αλλά δεν μπόρεσαν να αποσοβήσουν την ήττα, με σύσσωμο τον Σαν Πάολο να αποθεώνει τη Νάπολι μετά τη λήξη του ματς και για αρκετή ώρα σε μια επίδειξη ποδοσφαιρικού πολιτισμού!

Οι Ρωμαίοι πλέον έκαναν «βήμα» Champions League, ανεβαίνοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας με 53 βαθμούς, ενώ πλήγωσαν βαθύτατα τη Νάπολι που μετρούσε 10 συνεχόμενες νίκες και τώρα ναι μεν είναι πρώτη με 69 βαθμούς, αλλά έχει στο -1 τη Γιουβέντους που έχει και παιχνίδι λιγότερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ