Κλοπ : «Ο Κουτίνιο ήθελε να φύγει από τον Ιούλιο»

Κλοπ : «Ο Κουτίνιο ήθελε να φύγει από τον Ιούλιο»

Ο Γιούργκεν Κλοπ αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα και τόνισε πως ο Βραζιλιάνος πίεζε για τη μεταγραφή του από το καλοκαίρι, ενώ επισήμανε πως οι Κόκκινοι έχουν το μέγεθος για να προχωρήσουν.

Για την μεταγραφή του Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα μίλησε ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος παραδέχτηκε πως ο Βραζιλιάνος πίεζε τη Λίβερπουλ από το καλοκαίρι για να τον παραχωρήσει γιατί θεωρούσε πως οι Μπλαουγκράνα είναι η καλύτερη επιλογή για εκείνον.

Παράλληλα, ο Γερμανός τεχνικός τόνισε πως οι Κόκκινοι του Μέρσεϊσάιντ είναι αρκετά μεγάλος σύλλογος και μπορούν να αφήσουν αυτή την αποχώρηση πίσω τους και προχωρήσουν στο μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κλοπ στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ:

«Ως ομάδα και ως σύλλογος ετοιμαζόμαστε να πούμε, όσο κι αν δεν θέλουμε, αντίο σε έναν καλό φίλο, ένα φανταστικό άτομο και έναν τρομερό παίκτη. Δεν είναι μυστικό ότι ο Φιλίπε ήθελε να ολοκληρώσει αυτήν την μεταγραφή από τον Ιούλιο, όταν η Μπαρτσελόνα έκανε για πρώτη φορά γνωστό το ενδιαφέρον της. Το είχε καταστήσει σαφές τόσο σε μένα, όσο στους ιδιοκτήτες και τους συμπαίκτες του πως ήθελε απεγνωσμένα να την ολοκληρώσει.

Παρόλα αυτά καταφέραμε να κρατήσουμε τον ποδοσφαιριστή και μετά το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ελπίζοντας πως θα τον πείσουμε να παραμείνει και να αποτελέσει μέρος των όσων θέλουμε να πετύχουμε. Μπορώ να πω στον κόσμο της Λίβερπουλ ότι εμείς ως σύλλογος κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να τον πείσουμε πως το να παραμείνει στην ομάδα θα ήταν τόσο δελεαστικό όσο και μια μεταγραφή στην Ισπανία, αλλά αυτός είναι σίγουρος 100% πως το μέλλον αυτού και της οικογένειάς του ανήκει στην Βαρκελώνη και την Μπαρτσελόνα. Είναι το όνειρό του και είμαι πεπεισμένος ότι δεν έχει μείνει κάτι άλλο που θα του αλλάξει το μυαλό.

Ο Φιλίπε είχε μια τεράστια συνεισφορά στον σύλλογο τα τελευταία πέντε χρόνια και όσο απογοητευμένοι κι αν είμαστε που δεν θα τα επεκτείνει, η σχέση μας είναι τέτοια που του ευχόμαστε τα καλύτερα ακόμη και με βαριά καρδιά. Έμεινε αφοσιωμένος στο να μας βοηθάει να παίρνουμε τα παιχνίδια μας, να παράγουμε καλές εμφανίσεις, και προπονούταν σκληρά στο Μέλγουντ από τότε που έκλεισε το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, παρά την αποτυχία του να μας πείσει να τον αφήσουμε να φύγει εκείνη την περίοδο, κι αυτό δείχνει το πόσο επαγγελματίας είναι.

Φυσικά και καταλαβαίνουμε την απογοήτευση που θα νιώσει ο κόσμος. Πάντα έτσι είναι όταν πρέπει να αποχαιρετήσεις κάποιον ιδιαίτερο. Αλλά όσο δύσκολο κι αν είναι να το δεχθούμε, έτσι έχει το ποδόσφαιρο. Ατομικά οι ποδοσφαιριστές έχουν τα δικά τους όνειρα και τους δικούς τους στόχους στην ζωή. Θα έρθουν και θα φύγουν παίκτες, έτσι είναι η μπάλα, αλλά ως σύλλογος είμαστε αρκετά μεγάλοι και αρκετά δυνατοί για να συνεχίσουμε την τρομερή πρόοδό μας στο χορτάρι, ακόμη και μετά την απώλεια ενός τόσο σημαντικού παίκτη. Δεν ήμασταν ποτέ καλύτερα το τελευταίο διάστημα ως σύλλογος για να ανακάμψουμε με τον σωστό τρόπο. Θα χρησιμοποιήσουμε το μέγεθος και την δύναμή μας για να απορροφήσουμε στιγμές σαν αυτή και να προχωρήσουμε μπροστά ακόμη κι έτσι.

Είμαι εδώ αρκετό καιρό για να ξέρω την ιστορία της Λίβερπουλ και τα σημαντικά ονόματα που έφυγαν στο παρελθόν. Ο σύλλογος πάντα προχωρούσε. Δεν μπορείς να βγάλεις στο σφυρί την καρδιά και την ψυχή της Λίβερπουλ, αν και είμαι σίγουρους ότι υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που θα ήθελαν να τις αγοράσουν. Πιστεύω στο ταλέντο που έχουμε εδώ και έχω ακόμη περισσότερη ίσστη πως μαζί με τους ιδιοκτήτες μας θα κάνουμε συνεχόμενες επενδύσεις στην ομάδα μας, που θα μας επιτρέψουν να αναπτυχθούμε και να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο.

Έτσι, όσο αποχαιρετούμε τον Φιλίπε, συνεχίζουμε την πρόοδο και την ανάπτυξή μας έχοντας για προορισμό τον κοινό στόχο του να ξανά φέρουμε τρόπαια στο Άνφιλντ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ