Ο Χάρι Κέιν έγραψε ιστορία (vids, pics)

Ο Χάρι Κέιν έγραψε ιστορία (vids, pics)

Ο Χάρι Κέιν ξεπέρασε τον Λιονέλ Μέσι, πετυχαίνοντας κόντρα στη Σαουθάμπτον το 55ο γκολ του το 2017, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αργεντινό που είχε πετύχει 54 τέρματα μέσα στη χρονιά που φεύγει σε λίγες μέρες. Ο διεθνής επιθετικός έσπασε και το ρεκόρ του Άλαν Σίρερ στην πρέμιερ λιγκ.

Το 2017 ανήκει στον Χάρι Κέιν. Λίγες ημέρες πριν την άνοιξη του 2018, ο Αγγλος επιθετικός έγραψε ιστορία. Καθώς μέσα μόλις στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα με τη Σαουθάμπτον, κατάφερε να διαλύσει ένα ιστορικό ρεκόρ της Πρέμιερ Λιγκ και του Αλαν Σίρερ, αλλά και να ξεπεράσει για το τρέχον έτος τον… εξωγήινο Λιονέλ Μέσι. Κλείνοντας τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και κερδίζοντας την αναγνώριση που του αρμόζει για τα απίθανα επιτεύγματά του με τη φανέλα της Τότεναμ.

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΜΕΣΙ

Οπως προαναφέραμε ο Κέιν ήταν ασταμάτητος και στο παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει (με τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο) τον Λιονέλ Μέσι. Ο 24χρονος επιθετικός της ομάδας του Λονδίνου έφτασε τα 56 γκολ μέσα στο 2017, ξεπερνώντας τον Αργεντινό σούπερ σταρ των μπλαουγκράνα, ο οποίος είχε πετύχει ένα λιγότερο.

Ο διεθνής άσος της Τότεναμ ήταν εντυπωσιακός το 2017 πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και τελικά πήρε την πρωτιά από τον Αργεντινό άσο της Μπαρτσελόνα. Ο Κέιν άφησε πίσω του κι άλλους μεγάλους παίκτες όπως ο Ρονάλντο, ο Καβάνι και ο Λεβαντόφσκι ενώ θα πρέπει να σημειωθεί κάτι πολύ σημαντικό. Ο Κέιν σημείωσε τα 55 γκολ μέσα στο χρόνο που φεύγει σε λίγες μέρες, έχοντας λιγότερα παιχνίδια από τους παίκτες που προαναφέραμε.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΓΚΟΛ ΑΝΑ ΜΑΤΣ!

Χάρι Κέιν: 52 παιχνίδια – 56 γκολ
Λιονέλ Μέσι: 64 παιχνίδια – 54 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο: 60 παιχνίδια – 53 γκολ
Εντινσον Καβάνι: 62 παιχνίδια – 53 γκολ
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: 55 παιχνίδια – 53 γκολ

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΑΛΑΝ ΣΙΡΕΡ

Από εκεί και πέρα, ο Κέιν έγραψε το όνομα του στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, καθώς με το γκολ που πέτυχε εναντίον της Σαουθάμπτον στο 22’ έσπασε το ρεκόρ που είχε από το 1995 ο Άλαν Σίρερ. Ο διεθνής επιθετικός της Τότεναμ άνοιξε το σκορ στο σημερινό ματς στο Γουέμπλεϊ και είχε κάθε λόγο να πανηγυρίσει με χαρακτηριστικό τρόπο, καθώς ξεπέρασε ένα θρύλο του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 39 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος (2017) και άφησε πίσω του τον πρώην σέντερ φορ της Νιούκαστλ, ο οποίος είχε πετύχει 36 τέρματα πριν από 22 χρόνια. Φάνηκε από το ξεκίνημα του ματς πως ο Κέιν ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει την ευκαιρία να του ξεφύγει κι όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έγραψε ιστορία.

Οι συμπαίκτες του αλλά και χιλιάδες οπαδοί της Τότεναμ στις εξέδρες του Γουέμπλει πανηγύρισαν έντονα το συγκεκριμένο γκολ, γνωρίζοντας πως ο Κέιν είναι πλέον μέλος μιας ξεχωριστής ελίτ. Ο ίδιος άλλωστε είχε δηλώσει πριν από την έναρξη του αγώνα, πόσο σημαντικό θα ήταν για εκείνον να σπάσει το ρεκόρ του Άλαν Σίρερ και τα κατάφερε.

— E-Spurs (@e_spurs) 26 Δεκεμβρίου 2017

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ