Μπέρνλι – Τότεναμ 0-3

Μπέρνλι – Τότεναμ 0-3

Με χατ-τρικ του Χάρι Κέιν, η Τότεναμ επικράτησε εκτός έδρας της Μπέρνλι 3-0 κι αναρριχήθηκε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, θέση που της δίνει εισιτήριο για την Ευρώπη!

Μετά την τεσσάρα από την Μάντσεστερ Σίτι την προηγούμενη αγωνιστική (4-1), η Τότεναμ χρειαζόταν μια νίκη για ψυχολογικούς και για βαθμολογικούς λόγους. Ο Χάρι Κέιν της την χάρισε απλόχερα σημειώνοντας τρία γκολ απέναντι στην Μπέρνλι (3-0).

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με τον Χάρι Κέιν να μη λαθεύει από τα έντεκα βήματα (πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Κέβιν Λονγκ). Ο Άγγλος φορ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 69′ εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική πάσα του Σισοκό, νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με φοβερό πλασέ και δεν σταμάτησε εκεί! Δέκα λεπτά (στο 79′) αργότερα έκανε χατ-τρικ μετά από πάσα του Ντέλε Άλι.

Αυτό ήταν το χατ-τρικ υπ’αριθμόν 7 για τον διεθνή επιθετικό ο οποίος έφτασε τα 36 γκολ σε 35 παιχνίδια κατά τη διάρκεια του 2017 ισοφαρίζοντας έτσι το αντίστοιχο ρεκόρ που κατείχε ο Άλαν Σίρερ από το 1995.

Η Τότεναμ με την εν λόγω νίκη έφτασε τους 34 βαθμούς στο πρωτάθλημα (έναν λιγότερο από την 4η Λίβερπουλ) και με νίκη την Τρίτη (κόντρα στην Σαουθάμπτον) στη Boxing Day θα κλείσει την χρονιά στην πέμπτη θέση που της δίνει το πολυπόθητο εισιτήριο για την Ευρώπη και την αφήνει να ελπίζει και για την διοργάνωση των αστεριών! Η Μπέρνλι από την πλευρά της υποχώρησε στην 7η θέση με 32 βαθμούς.

**Όσον αφορά τον Κέιν, κυνηγάει τον Λιονέλ Μέσι για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Ευρώπη. Ο Αργεντινός μετράει συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 54 γκολ στη χρονιά και ο Κέιν έφτασε τα 53 έχει όμως μία ευκαιρία να ξεπεράσει τον σταρ της Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Τρίτη.

Μπέρνλι (Σιν Ντάιτς): Πόουπ, Τέιλορ, Μι, Λονγκ, Μπάρντσλεϊ, Κορκ, Ντεφούρ, Αρφιλντ (86′ Γουελς), Γκούντμουντσον, Χέντρικ (71′ Βόουκς), Γουντ (86′ Μπαρνς)

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Ντέιβις, Βερτόνγκεν, Σάντσες, Οριέ, Σισοκό, Ντάιερ (83′ Λαμέλα), Ερικσεν, Αλι (87′ Γιορέντε), Σον (78′ Ντεμπελέ), Κέιν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ