Η απίστευτη ζωή του Σεΐχη της Μάντσεστερ Σίτι (pics)

Η απίστευτη ζωή του Σεΐχη της Μάντσεστερ Σίτι (pics)

Η Μάντσεστερ Σίτι θεωρείται πλέον από τα κορυφαία κλαμπ παγκοσμίως, αυτό όμως δεν έγινε με μαγικό ραβδάκι. Το10.gr σας παρουσιάζει τον βαθύπλουτο Σεΐχη Μανσούρ, που στην ημερήσια ατζέντα του έχει και την διοίκηση έξι ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Η Μάντσεστερ Σίτι πηγαίνει τρένο τη φετινή σεζόν, έχει αποσπαστεί 11 βαθμούς από τη δεύτερη Γιουνάιτεντ στο βαθμολογικό πίνακα της Premier League και δίνεται φαβορί από τους περισσότερους bookmakers για την κατάκτηση του φετινού Champions League.

Με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο, αμέτρητους αστέρες εντός τερέν και αναπληρωματικούς που σε άλλες ομάδες θα έπαιρναν φανέλα βασικού σπίτι τους, οι Πολίτες θεωρούνται πλέον από τα μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Πώς ήταν όμως η κατάσταση πριν την έλευση του Σεΐχη Μανσούρ, που εκτόξευσε αγωνιστικά, οικονομικά και σε κυρίως σε επίπεδο branding την ομάδα; Η Σίτι πάλευε με το ζόρι να μπει στη δεκάδα, έχοντας επιστρέψει το καλοκαίρι του 2002 από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Με αφορμή λοιπόν την εκπληκτική πορεία της Σίτι, to10.gr κάνει μια μίνι παρουσίαση της εξωπραγματικής, χλιδάτης και πολυάσχολης ζωής του Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ μπιν Σουλτάν μπιν Ζαγιέντ μπιν Καλίφα Αλ Ναγιάν, κατά κόσμον Σεΐχη Μανσούρ.

Η οικογένεια 

Είναι άνθρωπος που του αρέσει η ιδιωτικότητα, ταυτόχρονα όμως είναι και γνωστή τοις πάσι η οικογενειακή του κατάσταση. Έχει δύο συζύγους (την Άλια μπιντ Μοχάμεντ μπιν Μπούτι Αλ Χαμέντ από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και την Μανάλ μπιντ Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτουμ από το 2005) και έξι παιδιά: τον Ζαγιέντ (το μοναδικό που έκανε με την Αλ Χαμέντ), τη Φατιμά, τον Μοχάμεντ, τον Χαμντάν, τη Λατίφα και τον Ρασίντ.

Το σπίτι 

Πλην του αρχοντικού της βασιλικής οικογένειας του (εκεί έγιναν ιδιωτικές εκδηλώσεις πολιτικών ηγετών, συμπεριλαμβανομένου του Μπαράκ Ομπάνα), διαθέτει από το 2016 και μια βίλα μέσα σε μια έκταση 42.000 στρεμμάτων στη νοτιοδυτική Ισπανία. Με την οικογένειά του ωστόσο μένει συνήθως στην σουίτα του στο The Emirates Palace, το μοναδικό επτά αστέρων ξενοδοχείο του κόσμου.

Οι ομάδες 

Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης του City Football Group, η οποία κατέχει το 87% της Μάντσεστερ Σίτι, το 100% της Melbourne City, το 100% της Κλαμπ Ατλέτικο Τόρκε, το 80% της New York City, το 44.3% της Χιρόνα και το 20% της Yokohama Marinos. Το 2015, πούλησε το 13% της Μάντσεστερ Σίτι με αντάλλαγμα 376 εκατ. ευρώ, το ίδιο ποσό που κατέβαλε για την αγορά του συνόλου του συλλόγου του 2008.

Το γιοτ

Έχει στην κατοχή του πέμπτο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο. Κατασκευάστηκε κατά παραγγελία του στη Γερμανία το 2012 από την Lurssen Yachts και σχεδιάστηκε από τον Τιμ Χάιγουντ. Ονομάζεται Τοπάζ, κόστισε 400 εκατ. λίρες και διαθέτει οκτώ καταστρώματα, δύο ελικοδρόμια, τρεις πισίνες, γυμναστήριο, τζακούζι και κινηματογράφο. Το φουλάρει στο λιμάνι Μαρμαρίς της Τουρκίας, διαδικασία που κρατά πέντε ώρες και κοστίσει 380.000 λίρες. Ντεπόζιτο 730.000 λίτρων είναι αυτό…

Τα αυτοκίνητα 

Έχοντας κάτι τόσο επιβλητικό στη θάλασσα, δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει και έναν τεράστιο στόλο πανάκριβων αυτοκινήτων. Στο γκαράζ του βρίσκονται μεταξύ άλλων μια Mercedes SLR-McLaren αξίας 350.000 λιρών, μια Lamborghini Reventon αξίας 840.000 λιρών, μια Ferrari Enzo αξίας 2.5 εκατ. λιρών, πέντε Bugatti Veyrons αξίας 1.1 εκατ. λιρών έκαστος και -το πιο ακριβό του όχημα- μια Porsche 911 GT1, την οποία αγόρασε στη τιμή ευκαιρίας των 3 εκατ. λιρών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ