Λίβερπουλ – Έβερτον 1-1

Λίβερπουλ – Έβερτον 1-1

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε με γκολάρα του Μοχάμεντ Σαλάχ, ήταν ανώτερη σε όλο το ματς, η Έβερτον όμως εκμεταλλεύτηκε την μοναδική της ευκαιρία και με εύστοχο πέναλτι του Ρούνεϊ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο Άνφιλντ.

Ιδανικός αυτόχειρας -για μια ακόμα φορά- η Λίβερπουλ!

Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στη συμπολίτισσα Έβερτον, προηγήθηκε με τον Σαλάχ και είχε αρκετές ευκαιρίες για να τελειώσει την υπόθεση νίκη, οι φιλοξενούμενοι όμως κατάφεραν να «κλέψουν» τον βαθμό της ισοπαλίας στο Άνφιλντ χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γουέιν Ρούνεϊ.

Οι Κόκκινοι είχαν μια φλύαρη κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, η Έβερτον έκλεινε καλά τους χώρους, ο Σαλάχ όμως κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα των φιλοξενούμενων και να παραβιάσει την εστία του Πίκφορντ, σκοράροντας με πανέμορφο πλασέ στο 42ο λεπτό.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Λίβερπουλ θα μπορούσε να σκοράρει και δεύτερο γκολ, ο Μανέ όμως προτίμησε να τελειώσει μόνος του το τετ-α-τετ και να μην «σπάσει» την μπάλα στους αμαρκάριστους συμπαίκτες του, που την περίμεναν για να την στείλουν στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με έντονη πίεση από πλευράς Λίβερπουλ, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το δεύτερο γκολ που θα τελείωνε την υπόθεση νίκη. Κένι και Χόλγκειτ αποσόβησαν σε δύο περιπτώσεις σίγουρα γκολ, η κεφαλιά του Γκόμεζ στο 65′ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και η Έβερτον επιβεβαίωσε πως όταν δεν «καθαρίζεις» ένα ματς, εν τέλει θα την πληρώσεις.

Στο 76ο λεπτό ο Ντέιβις βγήκε στην αντεπίθεση, ο Λόβρεν τον τζάρτζαρε εντός περιοχής και ο άρχων της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γουέιν Ρούνεϊ ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας και νίκησε τον Μινιολέ που έπεσε στα αριστερά, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Ο 32χρονος Άγγλος επιθετικός συνέχισε την καλή του παράδοση κόντρα στην Λίβερπουλ (5 γκολ στα τελευταία 6 ματς πρωταθλήματος που έχει ξεκινήσει βασικός κόντρα στους Κόκκινους), σκόραρε το πρώτο του γκολ σε ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ και έφθασε τα 8 γκολ σε 14 συμμετοχές στη φετινή Premier League, τρία περισσότερα από όσα πέτυχε πέρυσι και ισάριθμα με αυτά που πέτυχε στο πρωτάθλημα της σεζόν 2015/16.

Η Λίβερπουλ πίεσε στα τελευταία λεπτά για το τρίποντο, δεν κατάφερε όμως να πετύχει δεύτερο γκολ και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει τον μεν Γίργκεν Κλοπ να διαμαρτύρεται για το πέναλτι που δόθηκε και τους δε φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν για τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η Λίβερπουλ έφθασε τους 30 βαθμούς, έμεινε όμως στην 4η θέση (δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Τσέλσι), στη 10η θέση παρέμεινε η Έβερτον των 19 βαθμών, η οποία διατήρησε το αήττητο της υπό τις οδηγίες του Σαμ Άλαρνταϊς (δύο νίκες, μια ισοπαλία).

Το γκολ του Σαλάχ

https://www.dailymotion.com/video/x6bfc6i

To γκολ του Ρούνεϊ

https://www.youtube.com/watch?v=q7bjZD9y3Lo

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλαβάν, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Γκόμεζ, Μίλνερ, Χέντερσον, Τσάμπερλεϊν (78′ Κουτίνιο), Σαλάχ (68′ Φιρμίνο), Μανέ, Σολάνκε (82′ Ίνγκς)

Έβερτον (Σαμ Αλαρντάις): Πίκφορντ, Χόλγκεϊτ, Κένι, Μαρτίνα, Ουίλιαμς, Γκουεγί, Ντέιβις (46′ Λένον), Ρούνεϊ (83′ Γιαγκέλκα), Κάλβερτ-Λιούιν, Σίγκουρντσον, Νιασέ (46′ Σνάιντερλεν)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ