Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (vid)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3 (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε τεράστιο διπλό μέσα στο Έμιρεϊτς (3-1) κόντρα στην Άρσεναλ, χάρη σε έναν απίστευτο Ντε Χέα και την κυνικότητα που χαρακτηρίζει τις ομάδες του Μουρίνιο.

Όσο έχει τον Ντε Χέα δεν φοβάται κανέναν η Γιουναίτεντ! Ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν απίθανος για ένα ακόμη παιχνίδι και σε συνδυασμό με τους εξαιρετικούς Λίνγκαρντ και Πογκμπά (μέχρι την αποβολή) έδωσαν μια σπουδαία νίκη (3-1) στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μέσα στο Έμιρεϊτς κόντρα στην Άρσεναλ.

Kαλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα δεν θα μπορούσε να ζητήσει ο Ζοσέ Μουρίνιο, με τους Βαλένσια και Πογκμπά να παίζουν το 1-2 και τον Κολομβιανό να ανοίγει το σκορ μόλις στο 4’.

Οι Κόκκινοι διάβολοι δεν σταμάτησαν εκεί όμως, καθώς επτά λεπτά αργότερα οι Λουκάκου, Μαρσιάλ και Λινγκαρντ έκρυψαν την μπάλα και την εμφάνισαν στα δίχτυα του Τσέχ για το 2-0 της Γιουνάιτεντ. Η Άρσεναλ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από εκείνο το σημείο και μετά και είχε διπλό δοκάρι στο 32’ με τους Λακαζέτ και Τζάκα.

Ο,τι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος ο Γάλλος επιθετικός το κατάφερε με την έναρξη του δευτέρου (48’) όταν από πάσα πάρε βάλε του Ράμσεϊ. Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό, με τον Ντε Χέα να κρατάει όρθια τη Γιουνάιτεντ με φοβερές αποκρούσεις, πριν ο Λίνγκαρντ «τελειώσει» την Άρσεναλ στο 63’, όταν έσπρωξε στα δίχτυα την μπάλα από πάσα του Πογκμπά.

Οι Κανονιέρηδες προσπάθησαν να μαζέψουν όσα ψυχολογικά αποθέματα τους είχαν μείνει, αλλά ο Ντε Χέα ήταν αδιαπέραστος, και παρά την αποβολή του Πογκμπά στο 75′, δεν μπόρεσαν να σπάσουν την πολυπληθή άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Έτσι, ο Ζοσέ Μουρίνιο συνέχισε τις… πελατειακές του σχέσεις με τον Αρσέν  Βενγκέρ, με τους Κόκκινους Διαβόλους να παραμένουν στη δεύτερη θέση με 35 βαθμούς (5 λιγότερους από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι που έχει αγώνα λιγότερο), ενώ η Άρσεναλ έπεσε στην πέμπτη θέση με 28 πόντους.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Κοσιελνί, Μουσταφί (15’ Ιγουόμπι), Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Τζάκα (70’ Γουέλμπεκ), Μπεγιερίν, Κολάσινατς (76’ Ζιρού), Όζίλ, Σάντσες, Λακαζέτ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χεα, Βαλένσια, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Ρόχο, Γιάνγκ (90+3′ Ράσφορντ), Μάτιτς, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (76’ Νταρμιάν), Μαρσιάλ (67’ Ερέρα), Λουκάκου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ