Επίσημο: Χειμερινή διακοπή στην Premier League από τη σεζόν 2019-20

Επίσημο: Χειμερινή διακοπή στην Premier League από τη σεζόν 2019-20

Η Premier League ανακοίνωσε την προσθήκη χειμερινής διακοπής στην Premier League από τη σεζόν 2019-2020, αλλά με διαφορετικό τρόπο από την αντίστοιχη της Bundesliga και με σαφώς μικρότερη χρονική διάρκεια.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε μία ιστορική απόφαση το μεσημέρι της Παρασκευής (08/06), καθώς από τη σεζόν 2019-2020 θα θέσει σε ισχύ τη χειμερινή διακοπή της Premier League. Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ειδικότερα αν λάβουμε υπόψη ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καμία διακοπή, ούτε καν την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Το εν λόγω μέτρο εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Bundesliga, έχοντας διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων, για χάρη φυσικά της αποφόρτισης των ποδοσφαιριστών στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου. Ωστόσο, στην Premier League θα υφίστανται δύο σημαντικές διαφορές σε σχέση με το γερμανικό πρωτάθλημα. Η διακοπή θα πραγματοποιείται το Φεβρουάριο και όχι τον Ιανουάριο, ενώ θα έχει διάρκεια μόλις δύο εβδομάδων. Την πρώτη εβδομάδα θα αγωνίζονται οι μισές (δέκα) ομάδες και τη δεύτερη οι υπόλοιπες, δίνοντας έτσι περιθώριο μίας εβδομάδας ξεκούρασης στους παίκτες.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η Premier League και η EFL συνεργάστηκαν για να εκπονήσουν το προαναφερθέν πλάνο, καθότι έπρεπε να γίνουν οι ανάλογες τροποποιήσεις στις διοργανώσεις τους. Για παράδειγμα, προκειμένου να μειωθεί ελαφρώς η διάρκεια της σεζόν, αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση ισοπαλίας στο πρώτο ματς των ομάδων που αναμετρούνται στο πλαίσιο του πέμπτου γύρου του FA Cup, δεν θα οδηγούνται σε ρεβάνς, όπως ίσχυε, αλλά θα πηγαίνουν απευθείας σε παράταση και πέναλτι. Σημειώνεται, δε, ότι η αλλαγή θα ισχύσει μόνο για τις ομάδες της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας της Αγγλίας.

«Αυτή είναι μία σημαντική στιγμή για το αγγλικό ποδόσφαιρο και μία η οποία πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει τις ομάδες και τη χώρα. Δεν είναι μυστικό ότι έχουμε ένα πολύ βεβαρημένο πρόγραμμα και τα τελευταία χρόνια εργαζόμασταν για να βρούμε μία λύση. Η σημερινή ανακοίνωση αποδεικνύει ότι μπορούμε να έρθουμε κοντά για το καλό του παιχνιδιού. Επίσης, έχουμε βρει τρόπο να δώσουμε στους παίκτες ένα διάλειμμα που είχαν ανάγκη στη μέση της σεζόν, διατηρώντας παράλληλα το αγαπητό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα στη θέση του. Όταν θα κατευθυνόμαστε προς τις μεγάλες καλοκαιρινές διοργανώσεις στο μέλλον, είμαστε σίγουροι ότι αυτό το διάλειμμα στη μέση της σεζόν θα αποδειχθεί πολύτιμη προσθήκη για τους παίκτες», τόνισε στις χαρακτηριστικές δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της αγγλικής ομοσπονδίας, Μάρτιν Γκλεν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ