Λίβερπουλ : Δώρισε 200.000 λίρες ο Μανέ για να βοηθήσει συγχωριανούς του

Λίβερπουλ : Δώρισε 200.000 λίρες ο Μανέ για να βοηθήσει συγχωριανούς του

Πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλε ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ, προκειμένου να βοηθήσει συγχωριανούς του στη Σενεγάλη που το έχουν ανάγκη.

Ο Σαντιό Μανέ είναι από τους πρωταγωνιστές της φετινής Λίβερπουλ. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός μαζί με τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Ρομπέρτο Φιρμίνο έχουν δημιουργήσει μία «τριπλέτα» φωτιά, με αποτέλεσμα να μην σταματάνε να σκοράρουν.

Ωστόσο, ο πρώην παίκτης της Σαουθάμπτον δεν είναι μόνο σπουδαίος στράικερ. Αλλά και σπουδαίος άνθρωπος. Σύμφωνα με τη «Sun» πριν από μερικές μέρες δώρισε 200.000 λίρες στους συγχωριανούς του στο Μπαμπαλί της Σενεγάλης.

Σκοπός αυτής της δωρεάς του Μανέ είναι να χτιστεί ένα σχολείο για όλα εκείνα τα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στην παιδεία. Μιας και στις χώρες της Αφρικής το ποσοστό των αναλφάβητων αντί να μειώνεται ολοένα και αυξάνεται.

«Η μόρφωση μπορεί να βοηθήσει πολλά παιδιά, ώστε να κάνουν μία σπουδαία καριέρα στο μέλλον. Είτε πρόκειται για το ποδόσφαιρο, είτε πάνω σε κάποιο άλλο επαγγελματικό κομμάτι», όπως τόνισε με δηλώσεις του ο θείος του στράικερ της Λίβερπουλ, Σανά Τουρέ, ο οποίος θα αναλάβει το έργο να ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με τις τοπικές αρχές, προκειμένου αυτό το έργο να μην μείνει στα χαρτιά, αλλά να γίνει άμεσα πραγματικότητα, μιας και το έχουν ανάγκη χιλιάδες παιδιά που για την ώρα δεν έχουν άμεσ πρόσβαση στην παιδεία.

Βέβαια, ο Μανέ δεν είναι ο μοναδικός παίκτης από την ομάδα του Μερσεϊσάιντ που εκτός από καλός επιθετικός είναι και καλός άνθρωπος. Αξίζει να σημειωθεί πως μία ανάλογη ενέργεια είχε κάνει πριν από μερικές εβδομάδες και ο σούπερ σταρ των Reds, Μοχάμεντ Σαλάχ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ