Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε απίστευτα αποθέματα ψυχής και έκανε μια τεράστια ανατροπή στην έδρα της Σίτι (3-2), στερώντας της την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλήτρια από σήμερα!

Η Μάντσεστερ Σίτι τα έκανε όλα τέλεια για 53 λεπτά κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Προηγούνταν 2-0 και είχε σχεδόν «κλειδώσει» την κατάκτηση του τίτλου από σήμερα. Λογάριαζε, όμως, χωρίς τους «Κόκκινους Διαβόλους», οι οποίοι προεξάρχοντος του Πολ Πογκμπά (δύο γκολ) έκαναν μια απίθανη ανατροπή (3-2) και της στέρησαν τη χαρά να σηκώσει την κούπα στο μεταξύ τους ντέρμπι!

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν θα μπορούσε να ζητήσει ιδανικότερο ξεκίνημα από τους παίκτες του. Η Σίτι πίεζε ασφυκτικά από το πρώτο λεπτό, δημιουργούσε ευκαιρίες και τελικά βρήκε το γκολ που τόσο έψαχνε στο 25′. Ο Σίλβα εκτέλεσε το κόρνερ και ο αρχηγός Βενσάν Κομπανί με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ μέσα σε πανδαιμόνιο! Πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι «πολίτες» είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα.

Λάθος διώξιμο του Ντε Χέα, κλέψιμο του Σανέ, που έδωσε στον Γκουντογκάν, εκείνος στον Στέρλινγκ που βρήκε και πάλι στον Γερμανό, για να κάνει μια υπέροχη περιστροφή και πλασέ στη γωνία.

Μάλιστα, η Σίτι θα μπορούσε να έχει διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα της τόσο στο 33′, όσο και στο 37′ ο Στέρλινγκ δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Όσο για τη Γιουνάιτεντ, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του 45λέπτου να φανεί απειλητική, ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δεν έκανε ούτε μια τελική προς την εστία του Έντερσον!

Κι όμως! Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο φάνηκε να ξυπνά από το «λήθαργο» της. Ο Πολ Πογκμπά, που ήταν άφαντος στο πρώτο μέρος εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή του ματς και κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να κάνει το 2-0, 2-2! Αρχικά στο 53′ συνδυάστηκε με τον Ερέρα και πλάσαρε ιδανικά τον Έντερσον, ενώ στο 55′ δέχτηκε τη σέντρα του Σάντσες στην πλάτη της άμυνας της Σίτι και ισοφάρισε με κεφαλιά.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επηρεάστηκε εμφανώς από την ισοφάριση και αν και προσπάθησε να αντιδράσει δεν μπορούσε να απειλήσει. Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 69’ η Γιουνάιτεντ κατάφερε να φτάσει και στην ολική ανατροπή, όταν μετά εκτέλεση φάουλ του Σάντσες ο Σμόλινγκ από οριακή θέση έστειλε με κεφαλιά την μπάλα να «αναπαυθεί» στην εστία του Έντερσον.

Στα 20΄λεπτά που έμεναν ο Καταλανός τεχνικός τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας μέσα τους Ντε Μπρόινε και Αγκουέρο. Οι γηπεδούχοι βγήκαν όλοι μπροστά και άγγιξαν την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας, όμως ο Ντε Χέα δήλωσε «παρών»!

Ο Ισπανός τερματοφύλακας έκανε μια απίθανη επέμβαση σε κεφαλιά του Αγκουέρο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα στάθηκε τυχερός, καθώς το σουτ του Οταμέντι που πρώτα βρήκε στον Στέρλινγκ κατέληξε στο δοκάρι του.

Έτσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πετύχει μια επική ανατροπή στην έδρα της συμπολίτισσας Σίτι και να αναβάλει προσωρινά τη στέψη της, ενώ ταυτόχρονα της «καταρράκωσε» την ψυχολογία ενόψει της ρεβάνς με με την Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το βράδυ της Τρίτης στο ίδιο γήπεδο.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ντανίλο, Κομπανί, Οταμέντι, Ντελφ, Φερναντίνιο, Γκιντογκάν (76′ Αγκουέρο), Νταβίντ Σίλβα (72′ Ντε Μπρόινε), Μπερνάρντο Σίλβα (72′ Γκαμπριέλ Ζεζούς), Σανέ, Στέρλινγκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλέντσια, Μπαγί, Σμόλινγκ, Γιανγκ, Μάτιτς, Ερέρα (90’+4 Λίντελοφ), Πογκμπά, Λίνγκαρντ (85′ ΜακΤόμινεϊ), Σάντσες (82′ Ράσφορντ), Λουκακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ