Λίβερπουλ – Γουότφορντ 5-0

Λίβερπουλ – Γουότφορντ 5-0

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έκανε τα πάντα, εκτός από το να... τραγουδήσει κόντρα στην Γουότφορντ (4γκολ, 1 ασίστ) και οδήγησε τη Λίβερπουλ σε μια άνετη νίκη (5-0), που τη φέρνει στο -2 από τη δεύτερη θέση και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει ματς λιγότερο.

Στην εποχή του «Φαραώ» συνεχίζει να βρίσκεται η Λίβερπουλ και ο δικός της βασιλιάς έχει ονοματεπώνυμο. Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος έκανε και κόντρα στη Γουότφορντ τα μαγικά του (4 γκολ και 1 ασίστ) και οδήγησε τους κόκκινους σε μια ευρεία επικράτηση (5-0).

Ο Σαλάχ ξεκίνησε ορεξάτος και μόλις στο 4′ «χόρεψε» τον Μπρίτος και πλάσαρε υποδειγματικά τον Ορέστη Καρνέζη, σε μια φάση που θύμισε την αντίστοιχη του Λιονέλ Μέσι με τον Τζερόμ Μπόατενγκ πριν από σχεδόν 3 χρόνια. Αν και έχασε από νωρίς τον Έμρε Τσαν λόγω τραυματισμού, η Λίβερπουλ δεν πτοήθηκε και διπλασίασε τα τέρματα της με τον «Φαραώ» της να εκμεταλλεύεται το γύρισμα του Ρόμπερτσον στο 42′ και να κάνει το 2-0, φτάνοντας τα 35 γκολ στη σεζόν, τα περισσότερα που έχει πετύχει οποιοσδήποτε παίκτης στην πρώτη του σεζόν στο Μέρσεϊσαϊντ.

Οι κόκκινοι του Γιούργκεν Κλοπ δεν έβγαλαν στιγμή το πόδι από το γκάζι και στο 50′ πέτυχαν και τρίτο γκολ, το ίσως ομορφότερο της αναμέτρησης. Σέντρα ακριβείας από τον Σαλάχ, «μαγικό» τακουνάκι Φιρμίνο και η μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη.

Ο Σαλάχ, βέβαια, δεν μπορούσε να φύγει από το Άνφιλντ χωρίς το χατ τρικ του και το πέτυχε στο 77′ κάνοντας μια απίστευτη ατομική προσπάθεια και έξυπνο τελείωμα για το 4-0. Μάλιστα, ο Αιγύπτιος ολοκλήρωσε το σόου του με ακόμη ένα γκολ πέντε λεπτά πριν τα 90′, όταν πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Καρνέζη σε τετ α τετ με τον Ίνγκς.

Το τελικό 5-0 έφερε τη Λίβερπουλ ξανά στο -2 από την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ ο Σαλάχ έχει βάλει πλώρη για ακόμα ένα προσωπικό του ρεκόρ. Ο Αιγύπτιος μετράει αισίως 28 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ (πρώτος σκόρερ) και αν πετύχει δύο ακόμα θα ξεπεράσει το ρεκόρ του Ντιντιέρ Ντρογκμπά (29 γκολ τη σεζόν 2009-10) για τα περισσότερα γκολ Αφρικανού παίκτη σε μια σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Γκόμες, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (71′ Τσάμπερλεϊν), Τσαν (27′ Μίλνερ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (79′ Ινγκς).

Γουότφορντ (Χάβι Γκράθια): Καρνέζης, Μπρίτος (81′ Γιάνμαατ), Πρεντλ, Μαριάπα, Χολέμπας, Φεμενία, Ντουκουρέ, Καπού, Περέιρα, Ριτσάρλισον (65′ Χιούζ), Ντίνι (70′ Οκάκα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ