Άρσεναλ : Οι «κανονιέρηδες» τα χιλιάρισαν

Άρσεναλ : Οι «κανονιέρηδες» τα χιλιάρισαν

Ιστορικό ήταν το γκολ που άνοιξε το δρόμο στην Άρσεναλ για τη νίκη επί της Γουότφορντ (3-0), καθώς με αυτό οι «κανονιέρηδες» έφθασαν τα 1.000 εντός έδρας στην Premier League. Ποια είναι η μοναδική με περισσότερα, πόσα έχουν οι άλλοι «μεγάλοι» στο Νησί. 

Ο αγώνας στο Emirates ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Γουότφορντ ήταν στο 8ο λεπτό, όταν ο Οζίλ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά (έφθασε τις 50 ασίστ σε 141 ματς, δύο λιγότερα από όσα χρειάστηκε ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της σχετικής λίστας, Ερίκ Καντονά), ο Μουστάφι νίκησε στον αέρα τους Χολέμπας – Μαριάπα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.

Το γκολ αυτό, στο οποίο είχαν άμεση συμμετοχή οι δύο Έλληνες της Γουότφορντ, ήταν ιστορικό για την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» έφθασαν τα 1.000 εντός έδρας τέρματα στο πρωτάθλημα (αργότερα έβαλε δύο ακόμα), τα οποία έχουν πετύχει 100 διαφορετικοί παίκτες.

https://twitter.com/MustafiOfficial/status/972872294111555585

Εξ’ αυτών, τα 29 προήλθαν από αντίπαλους ποδοσφαιριστές, ενώ ο παίκτης που συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος σε αυτά τα 1.000 γκολ, είναι ο Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος, στα οκτώμισι χρόνια που αγωνίστηκε στο Λονδίνο, πέτυχε συνολικά 120 εντός έδρας γκολ.

Όσον αφορά τη λίστα σε συλλογικό επίπεδο, μονάχα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πετύχει περισσότερα εντός έδρας γκολ στο πρωτάθλημα, με τους θεατές του Ολντ Τράφορντ να έχουν δει 1.066 φορές τους «Κόκκινους Διαβόλους» να σκοράρουν. Τσέλσι (980), Λίβερπουλ (959) και Τότεναμ (843) ακολουθούν.

To γκολ του Μουστάφι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ