Τσέλσι : Όνομα – έκπληξη για αντι-Κόντε

Τσέλσι : Όνομα – έκπληξη για αντι-Κόντε

Ο προπονητής που είχε αντικαταστήσει τον Όσκαρ Γκαρθία στη Γουότφορντ το 2014 και πλέον προσπαθεί να ανεβάσει τη Φούλαμ στην Premier League, είναι -σύμφωνα με αγγλικό ΜΜΕ- ανάμεσα στους πιθανούς διαδόχους του Αντόνιο Κόντε στην Τσέλσι.

Έχασε το Community Shield τον Αύγουστο από την Άρσεναλ, αποκλείστηκε από τους Κανονιέρηδες στα ημιτελικά του League Cup, έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα, έχοντας θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την παρουσία της στο Champions League της επόμενης περιόδου (βρίσκεται στο -5 από την τέταρτη Τότεναμ!) και την ερχόμενη Τετάρτη θα δώσει έναν… πρόωρο τελικό, αντιμετωπίζοντας την Μπαρτσελόνα στη ρεβάνς του 1-1 του Στάμφορντ Μπριτζ. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσιάζει φέτος η Τσέλσι, η απόφαση για αντικατάσταση του Αντόνιο Κόντε είναι σχεδόν ειλημμένη (μόνο με θαύμα θα μπορέσει να σώσει την «καρέκλα» του, ακούγεται για την Παρί Σεν Ζερμέν) και ήδη αρκετά ονόματα έχουν αρχίσει να παρευλάνουν στο ρεπορτάζ των Μπλε του Λονδίνου.

Μπορεί λοιπόν ο Λουίς Ενρίκε να συνεχίζει να φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Ιταλού κόουτς, αυτός που κερδίζει συνεχώς πόντους, όμως, είναι ο Σλάβισα Τζοκάνοβιτς. O 49χρονος τεχνικός, ο οποίος αγωνίστηκε στην Τσέλσι τη διετία 2000-2002 (είχε πάνω από 50 συμμετοχές), είναι σύμφωνα με την Daily Mail ένας από τους προπονητές που βρίσκονται υπό εξέταση και έχει εντυπωσιάσει μάλιστα τους ανθρώπους του συλλόγου. «Αφεντικό» στα αποδυτήρια και λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, ο Σέρβος προπονητής καθοδηγεί τη Φούλαμ στην προσπάθεια επιστροφής στην Premier League, με τους Cottagers να είναι αυτή τη στιγμή στο -5 από τη δεύτερη Κάρντιφ (ευρισκόμενοι στις θέσεις των playoffs), να έχουν να χάσουν από τον Δεκέμβριο και να διαθέτουν με τους πρωτοπόρους Γουλβς την πιο παραγωγική επιθετική γραμμή στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο Τζοκάνοβιτς, ο οποίος συνδέεται με φιλία με τον Ζοσέ Μουρίνιο και έχει παρακολουθήσει αρκετές προπονήσεις του Κάρλο Αντσελότι κατά το παρελθόν, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Παρτιζάν Βελιγραδίου (2007-2009), εν συνεχεία έκανε ένα διάλειμμα και το 2012 μετακόμισε στη Ταϊλάνδη, αναλαμβάνοντας την Muangthong United. Το καλοκαίρι του 2013 συμφώνησε με την Λέφσκι Σόφιας, η συνεργασία τους όμως διακόπηκε τέσσερις μήνες αργότερα και ακολούθησε η Έρκουλες, με συμβόλαιο… ενός μήνα (Μάιος – Ιούνιος 2014).

Τον Οκτώβριο του 2014 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Γουότφορντ, αποτελώντας τη διάδοχη κατάσταση μετά την απομάκρυνση του Όσκαρ Γκαρθία (μεσολάβησε για μια εβδομάδα ο Μπίλι ΜακΚίνλεϊ ως υπηρεσιακός) και οδηγώντας την στην άνοδο στην Premier League. Με την επιστροφή στα «σαλόνια», ο Τζίνο Πότσο προτίμησε έναν πιο έμπειρο τεχνικό (Κίκε Φλόρες), έτσι η συνεργασία του με τους Hornets διακόπηκε και ο Τζοκάνοβιτς συμφώνησε με την Μακάμπι τελ Αβιβ. Στο Ισραήλ δεν τα πήγε αρκετά καλά, χάνοντας το Super Cup, γνωρίζοντας πρόωρο αποκλεισμό στο Toto Cup και κάνοντας… 0/6 στη φάση των ομίλων του Champions League, όπου αντιμετώπισε μάλιστα και την Τσέλσι (4-0 έξω, 0-4 μέσα).

https://www.youtube.com/watch?v=ivgtc3mIpdE

Μετά από συνολικά 29 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις το συμβόλαιο του λύθηκε, ο Σέρβος τεχνικός, όμως, δεν άργησε να βρει νέα επαγγελματική στέγη και λίγες ημέρες αργότερα συμφώνησε με τη Φούλαμ, στην οποία έχει βρει την προπονητική του… Ιθάκη. Την πρώτη χρονιά εξασφάλισε με το ζόρι την παραμονή στην Championship (20η θέση), του δόθηκε όμως πίστωση χρόνου αφού ανέλαβε τους Λονδρέζους στου δρόμου τα μισά. Τη δεύτερη χρονιά κατέλαβε την έκτη θέση στην κανονική διάρκεια, έχασε όμως στα ημιτελικά των playoff το δικαίωμα για το όνειρο, καθώς αποκλείστηκε από την Ρέντινγκ (που στον τελικούς έχασε την άνοδο από την Χάντερσφιλντ). Φέτος ελπίζει να είναι η τρίτη και η φαρμακερή, το σίγουρο, όμως, είναι ότι το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Τσέλσι προς το πρόσωπό του επιβεβαιώνει ότι είναι στο σωστό δρόμο… Το αν θα «ντεμπουτάρει» στην Premier League και με ποια ομάδα; Θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ