Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0

Με τον Νταβίντ να δημιουργεί και τον Μπερνάρντο Σίλβα να εκτελεί, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 1-0 της Τσέλσι και συνεχίζει απτόητη την πορεία της προς την κούπα, την ώρα που η Τσέλσι έμεινε στο -5 από την Τότεναμ και τις θέσεις που βγάζουν στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Η Τσέλσι είχε κερδίσει τα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της κόντρα σε ομάδες του top3 (τη χρονική στιγμή που τις αντιμετώπιζε), με τελευταίο αυτό κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι τον Δεκέμβριο του 2016. Το σερί αυτό, όμως, σταμάτησε σήμερα στο Etihad. Οι Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα επικράτησε 1-0 των Λονδρέζων και συνεχίζει έτσι απτόητη την πορεία της προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, την ώρα που η Τσέλσι έμεινε στο -5 από την Τότεναμ και τις θέσεις που βγάζουν στο Champions League.

Δέκα ημέρες πριν τη ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα, οι ποδοσφαιριστές του Αντόνιο Κόντε παρουσίασαν ένα πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με μόλις ένα απειλητικό σουτ, και αυτό, εκτός εστίας. Αντίθετα, η Σίτι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο (13 τελικές, 3 στην εστία), είχε συντριπτικά υπέρ της την κατοχή της μπάλας και παρότι δεν άγγιξε τα γνωστά επίπεδα της, έφθασε άνετα στη νίκη.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 27′ με τον Λιρόι Σανέ να σουτάρει και τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα να διώχνει πάνω στη γραμμή την μπάλα, στην καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Το γκολ, ήρθε με την έναρξη του δεύτερου. Ο Αγουέρο είδε με την… πλάτη την κίνηση του Νταβίντ Σίλβα, αυτός γύρισε στον συνεπώνυμό του, Μπερνάρντο και αυτός με ένα περίεργο σουτ νίκησε τον Κουρτουά, ανοίγοντας έτσι το σκορ.

O Πορτογάλος μεσοεπιθετικός σκόραρε σε σερί παιχνίδια πρωταθλήματος για πρώτη φορά με τη φανέλα της Σίτι και εμπλέκεται πλέον σε έξι γκολ στις τελευταίες του εννιά συμμετοχές, με τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ. Οι γηπεδούχοι γλίτωσαν από το σουτ του Μόσες στο 54′ και έκτοτε έριξαν το ρυθμό, φθάνοντας, όμως, τις συνολικά 902 πάσες, αριθμό ρεκόρ από τη σεζόν 2003/04 στο Νησί! Στους 18 πόντους η διαφορά της Σίτι από τη Γιουνάιτεντ, η μεγαλύτερη διαφορά στο αγγλικό ποδόσφαιρο από τις 11 Μαρτίου του 2006, όταν η Τσέλσι είχε αποσπαστεί με αυτή τη διαφορά -επίσης- από τους Κόκκινους Διαβόλους.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόλκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ, Ζιντσένκο (87′ Ντανίλο), Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν, Ν.Σίλβα (90+3′ Φόντεν), Μ.Σίλβα, Αγουέρο (85′ Ζεσούς), Σανέ

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Μόσες, Φάμπρεγας, Ντρινκγούότερ, Αλόνσο, Γουίλιαν (78′ Ζιρού), Πέδρο (82′ Έμερσον), Αζάρ (90′ Μοράτα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ