Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 2-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 2-1

Με τον Λουκάκου να σκοράρει για πρώτη φορά κόντρα σε ομάδα του top8 και τον Λίνγκαρντ να ολοκληρώνει τη δουλειά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 2-1 με ανατροπή την Τσέλσι στο Ολντ Τράφορντ, προσπέρασε εκ νέου τη Λίβερπουλ και άφησε τους Μπλε στην 5η θέση.

Η Τσέλσι είχε χάσει μόλις ένα από τα τελευταία 14 παιχνίδια που είχε δώσει κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Προηγήθηκε στο 32′ μετά από όμορφη προσπάθεια των Αζάρ – Γουίλιαν και έδειχνε πως μπορούσε να συνεχίσει την καλή της παράδοση. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, όπου ξενοδόχος εν προκειμένω, ο Ρομέλου Λουκάκου. Με το πρώτο του φετινό γκολ κόντρα σε «μεγάλο» του πρωταθλήματος και ασίστ – μισό γκολ, ο Βέλγος στράικερ υπέγραψε τη νίκη-ανατροπή των Κόκκινων Διαβόλων που προσπέρασαν εκ νέου τη Λίβερπουλ και άφησαν στην 5η θέση και το -6 την ομάδα του Αντόνιο Κόντε.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Μοράτα είχε σουτ στο δοκάρι, με την Τσέλσι να μπαίνει δυνατά και να ψάχνει το γκολ. Αφού είδε τον Κουρτουά να σταματά τον Αλέξις Σάντσες στο 28′, στο 32′ βρήκε αυτό που έψαχνε. Ο Αζάρ προστάτεψε εξαιρετικά την μπάλα, έβγαλε ασίστ – μισό γκολ στον φορμαρισμένο Γουίλιαν, ο οποίος «φάτσα» με τον Ντε Χέα δεν λάθεψε και έδωσε στους Λονδρέζους το προβάδισμα. Η χαρά τους, όμως, κράτησε μόλις για επτά λεπτά.

Στο 39′, σε μια φάση που ξεκίνησε και τελείωσε από τα πόδια του Λουκάκου, ο σχεδόν πεσμένος Μαρσιάλ πρόλαβε να πασάρει στον Βέλγο, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον συμπατριώτη του, Τιμπό Κουρτουά. Αυτό, ήταν το υπ’ αριθμόν 98 γκολ του στην Premier League, το πρώτο του κόντρα στην Τσέλσι (σε οκτώ συμμετοχές) και το πρώτο φετινό κόντρα σε ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα του αγγλικού πρωταθλήματος, από τα 13 που έχει πετύχει συνολικά.

Ο Λουκάκου έκανε εκ νέου αισθητή την παρουσία του στο 68′, με τον Κουρτουά να σταματά το σουτ που εξαπέλυσε, ο 24χρονος φορ πήρε όμως -μέσω της… πλαγίας οδού- το αίμα του πίσω, επτά λεπτά αργότερα. Στο 75′ έβγαλε συστημένη σέντρα από τα δεξιά, ο Χέσε Λίνγκαρντ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνιά της εστίας της Τσέλσι, αφήνοντας «άγαλμα» τον Κουρτουά και ολοκληρώνοντας την ανατροπή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που στο τελευταίο τέταρτο έριξε το ρυθμό και πήρε το τρίποντο.

To 0-1

To 1-1

Το 2-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ