Λίβερπουλ – Τότεναμ 2-2

Λίβερπουλ – Τότεναμ 2-2

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι, από τα καλύτερα της φετινής Premier League, Λίβερπουλ και Τότεναμ ήρθαν ισόπαλες 2-2, με τον Σαλάχ να σκοράρει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά τον Κέιν να ισοφαρίζει με πέναλτι στη τελευταία φάση του αγώνα.

Τι ματσάρα παρακολουθήσαμε πάλι! Λίβερπουλ και Τότεναμ μας χάρισαν ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της φετινής Premier League, με τον Κέιν να έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 85′, να χάνει όμως το πέναλτι, τον Σαλάχ να βάζει μπροστά τους Κόκκινους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά τον Άγγλο φορ να παίρνει το αίμα του πίσω και με δεύτερη -εύστοχη αυτή τη φορά- εκτέλεση από την άσπρη βούλα να χαρίζει στους Πετεινούς το βαθμό της ισοπαλίας.

H Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό, όταν ο Έρικ Ντάιερ έδωσε άθελά του ασίστ στον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία και με ψύχραιμο σουτ νίκησε τον Γιορίς. Ο χρόνος περνούσε με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, με την Τότεναμ να ανεβάζει την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και να υπάρχουν πεντάλεπτα που μάλιστα έπαιζε μονότερμα τους ποδοσφαιριστές του Γίργκεν Κλοπ.

Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 80′, με τον Βίκτορ Γουανιάμα, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, να κάνει με εντυπωσιακό τρόπο σεφτέ τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο 26χρονος Κενυάτης αμυντικός μέσος έπιασε ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κάριους, που ήταν μάλλον αδύνατο να αντιδράσει.

Επτά λεπτά αργότερα η Τότεναμ έχασε την ευκαιρία για την πλήρη ανατροπή, με τον γκολκίπερ της Λίβερπουλ να σταματά τον Χάρι Κέιν από τα έντεκα βήματα. Ήταν το πρώτο χαμένο πέναλτι του Άγγλου στο πρωτάθλημα, μετά τον Δεκέμβριο του 2016 και τον αγώνα με τη Σαουθάμπτον. Αφού λοιπόν δεν έγινε το 1-2, έγινε το 2-1, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να κάνει «χαζούς» τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων, να προλαβαίνει την έξοδο του Γιορίς και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Λίβερπουλ θα έπαιρνε το τρίποντο και θα μείωνε εκ νέου στο -3 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ κατάφερε να «κλέψει» (έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς στα τελευταία λεπτά) το βαθμό της ισοπαλίας. Ο Τζόναθαν Μος είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φαν Ντάικ πάνω στον Λαμέλα, ο Κέιν ανέλαβε πάλι την εκτέλεση και αυτή τη φορά ήταν εύστοχος, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

O Άγγλος φορ πέρασε έτσι πάλι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ (τον είχε πιάσει ο Μοχάμεντ Σαλάχ στα 21, με τα δύο που πέτυχε σήμερα) και έφθασε συνολικά τα 100 στο πρωτάθλημα, όντας ο μόλις τρίτος στην ιστορία που το καταφέρνει πριν συμπληρώσει 150 συμμετοχές, έχοντας 141. Γρηγορότερος, όμως, ήταν μονάχα ο Άλαν Σίρερ, που το κατάφερε σε 124 εμφανίσεις! Επίσης, έγινε ο τέταρτος νεαρότερος που φθάνει τριψήφιο αριθμό τερμάτων στην Premier League, μετά τους Μίκαελ Όουεν (23 ετών και 133 ημερών), Ρόμπι Φάουλερ (23 ετών και 282 ημερών) και Γουέιν Ρούνει (24 ετών και 99 ημερών), με τον ίδιο να το καταφέρνει σε ηλικία 24 ετών και 191 ημερών.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Κάριους, Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (65′ Βαϊνάλντουμ), Τσαν, Μίλνερ (78′ Ματίπ), Μανέ (65′ Τσέμπερλεϊν), Σαλάχ, Φιρμίνο

Τότεναμ (Ποκετίνο): Γιορίς, Τριπιέρ, Σάντσες (71′ Λαμέλα), Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ, Ντεμπελέ (80′ Γουανιάμα), Έρικσεν, Άλι, Σον (90+2′ Γιορέντε), Κέιν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ