Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 4-3

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 4-3

Κάτι σαν: «Που πάτε κύριε;» πρέπει να είπε ο Γιούργκεν Κλοπ στον Γκουαρδιόλα απόψε, με την Λίβερπουλ να επικρατεί με 4-3 και να ανακόπτει την ξέφρενη πορεία της Μάντσεστερ Σίτι. Καρδιοχτύπια για τους Reds στο τέλος!

Είκοσι δύο αγωνιστικές αήττητη ήταν η Μάντσεστερ Σίτι και τι με αυτό; Η Λίβερπουλ της χάλασε το όνειρο για πρωτάθλημα χωρίς ήττα, σκόραρε τέσσερις φορές και φώναξε «This is Anfield». Στα τελευταία λεπτά βέβαια, δεν έπαψε… Λίβερπουλ να θυμίζει. Αφού το άνετο 4-1 μέσα σε 8 λεπτά έγινε 4-3! Ωστόσο, ο Κλοπ ήξερε πολύ καλά τι έκανε και οι παίκτες του δεν έπαψαν σε κανένα σημείο του αγώνα να παίζουν με ενέργεια, φαντασία και αυτοπεποίθηση.

Mόλις στο 9ο λεπτό οι Reds άνοιξαν το σκορ με τον Άλεξ – Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν να γίνεται κάτοχος της μπάλας, να αποφεύγει όμορφα τον αντίπαλό του και με δυνατό διαγώνιο σουτ να νικά τον Έντερσον (1-0). O Σανέ ισοφάρισε προσωρινά στο 40′ (1-1) για την Σίτι ύστερα από καταπληκτική μπαλιά του Γκιντογκάν, σε μια φάση που φέρει ευθύνη και ο Κάριους.

Λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Φιρμίνο έκανε το 2-1 ύστερα από κάθετη πάσα του σκόρερ – Τσάμπερλεϊν. Ενώ τρία περίπου λεπτά αργότερα ο Μανέ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μοχάμεντ Σαλάχ (και το λάθος του Οταμέντι) και με τρομερό σουτ έξω από τα όρια της μεγάλης περιοχής «έγραψε» το 3-1! Ο γκολκίπερ της Σίτι έκανε κι αυτός λάθος καθώς η απομάκρυνσή του, ήταν μια εξαίσια πάσα για τον Μοχάμεντ Σαλάχ ο οποίος με ωραία λόμπα προ κενής εστίας έκανε το 4-1 (68’).

Το άνωθεν ήταν το δεκάλεπτο της κόκκινης κυριαρχίας. Όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ο Μπερνάντο Σίλβα στο 84’ και ο Γκιντογάν στο 91’ έκαναν το 4-1, 4-3 και λαχτάρισαν την Λίβερπουλ και τους οπαδούς της. Το προβάδισμα, όμως, δεν άλλαξε χέρια, το τρίποντο πήγε στο Λίβερπουλ και κάπως έτσι η παραμυθένια πορεία της Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα τελείωσε, με τον Γιούργκεν Κλοπ να νικά 5η φορά (σε πέμπτη διαφορετική περίσταση) τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τους Reds να ανεβαίνουν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ