
Η Αγγλία με δύο γκολ του Χάρι Κέιν επικράτησε εύκολα 3-0 της Τσεχίας, η Ισπανία το γύρισε στο τέλος στην Κροατία (1-2) όντας πλέον 42 (!) ματς αήττητη, ενώ ο Ρέμο Φρόιλερ έπαιξε σε όλο το ματς στη νίκη της Ελβετίας με τη Βόρεια Μακεδονία (3-0)
Εύκολη νίκη με 3-0 πανηγυρίζει η Αγγλία επί της Τσεχίας, σε μία αναμέτρηση η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου της League A του Nations League.
Ο Χάρι Κέιν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τα «Τρία Λιοντάρια» που έφτασαν τους εννιά βαθμούς, ενώ οι Τσέχοι δεν έχουν πόντο. Ιστορική βραδιά για τον Κέιν, καθώς πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική Αγγλίας μαζί με τον Πίτερ Σίλτον.
Διαβάστε επίσης: Μέσι – «Αυτή η φανέλα ήταν η ζωή μου, τα έδωσα όλα και φεύγω με γαλήνη» (vid)
Στο 24’ το νέο σουτ του Ρότζερς σταμάτησε στον Σλάμα αλλά στο 27’ ο Κέιν γέμισε από δεξιά και ο Τσουφάλ πέτυχε αυτογκόλ, για το 1-0. Μάλιστα στο 40’ ο Ρότζερς έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Κέιν πλασάρε εξ επαφής για το 2-0. Στο 56’ ο Χόρνιτσεκ σταμάτησε τον Μπέλινγκχαμ και στο 57’ μετά από το κόρνερ του Χολ, ο Κέιν διαμόρφωσε το 3-0, με σκαστή κεφαλιά.
ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Κουάνσα, Άρνολντ, Γκεΐ (63’ Μπρανθγουεϊτ), Χολ (73’ Γκιμπς Γουάιτ), Άντερσον (63’ Γκάρνερ), Λιούις Σκέλι, Ρότζερς, Μπέλινγκχαμ (73’ Ενγκουμόα), Έζε, Κέιν (82’ Κάλβερτ Λιούιν)
ΤΣΕΧΙΑ: Χόρνιτσεκ, Τσουφάλ (84′ Κριτσφαλούσι), Χράνατς, Βιτίκ, Σλάμα (68’ Ζμρζλι), Σουλτς, Κραλ, Σαντίλεκ (68’ Μάτσεκ), Αμπρός (58’ Χλόζεκ), Λινγκρ (46’ Ραντόστα), Ναντέρι
Μεγάλη νίκη με ανατροπή στην Κροατία πέτυχε η Ισπανία, η οποία αν και έχανε μέχρι το 61′, έκανε την ανατροπή με δύο γκολ του Μερίνο (88′) για να φτάσει στη νίκη με 2-1 και στο 4/4 με 12 βαθμούς στον όμιλο. Αήττητη πλέον σε 42 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια!
Στο 17’ η Κροατία έφυγε στην κόντρα, ο Σιμόν είπε όχι σε συρτό σουτ του Ματάνοβιτς και ο Πέρισιτς πήρε το… ριμπάουντ για το 1-0. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο έγινε η ανατροπή. Στο 61′ η μπάλα κόλλησε στην περιοχή της Κροατίας και ο Μερίνο με πλασέ έκανε το 1-1. Και στο 87’ ο Μερίνο κατέβασε στο πέναλτι, γύρισε υπέροχα και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Βούσκοβιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (66’ Σούτσιτς), Γιάκιτς, Κόβατσιτς (88’ Μάρκο Πάσαλιτς), Πέρισιτς, Βλάσιτς (71’ Μπατουρίνα), Ματάνοβιτς (66’ Μπέλιο)
ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Πουμπίλ, Κουμπαρσί, Κουκουρέγια, Λαπόρτ, Πέδρι (87’ Πίνο), Ρόδρι (70’ Φερμίν), Όλμο (70’ Θουμπιμένδι), Μπαένα (46’ Μερίνο), Γιαμάλ (78’ Μουνιόθ), Ογιαρθάμπαλ
Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον Γ’ όμιλο της League A του Nations League:
- Κροατία – Ισπανία: 1-2
- Αγγλία – Τσεχία: 3-0
Η βαθμολογία:
- Ισπανία: 12
- Αγγλία: 9
- Κροατία: 3
- Τσεχία: 0
Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:
- 12/11, 21:45 Τσεχία – Ισπανία
- 12/11, 21:45 Αγγλία – Κροατία
Στη League B η Ελβετία νίκησε εύκολα με 3-0 τη Βόρεια Μακεδονία με τον Ρέμο Φρόιλερ ξανά να βγάζει όλο το ματς και να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση, ενώ επίσης για τον πρώτο όμιλο η Σλοβενία επικράτησε με σκορ 2-1 της Σκωτίας εκτός έδρας.
Αποτελέσματα 4ης αγωνιστικής 1ου ομίλου League B:
- Ελβετία-Βόρεια Μακεδονία 3-0
- Σκωτία-Σλοβενία 1-2
Βαθμολογία
- Ελβετία 12 (11-1)
- Σλοβενία 7 (5-3)
- Σκωτία 4 (3-5)
- Βόρεια Μακεδονία 0 (0-10)
Επόμενη (5η) αγωνιστική (13/11)
- Σκωτία-Βόρεια Μακεδονία
- Σλοβενία-Ελβετία
Αποτελέσματα 4ης αγωνιστικής 1ου ομίλου League C:
- Αλβανία-Σαν Μαρίνο 2-1
- Λευκορωσία-Φινλανδία 1-0
Βαθμολογία
- Αλβανία 9 (8-3)
- Λευκορωσία 7 (5-2)
- Φινλανδία 7 (9-2)
- Σαν Μαρίνο 0 (1-16)
Επόμενη αγωνιστική (12/11)
- Αλβανία-Φινλανδία
- Σαν Μαρίνο-Λευκορωσία
3ος ΟΜΙΛΟΣ
———-
Καζακστάν-Νησιά Φαρόε 2-2
(68΄ Μάλι, 76΄ Άλιπ – 22΄ Κνούντσεν, 63΄ Τούρι)
Μολδαβία-Σλοβακία 0-4
(8΄ Στρέλετς, 44΄ Σούσλοφ, 60΄ Χάντσκο, 75΄ Χαράσλιν)
4ος ΟΜΙΛΟΣ
———-
Λουξεμβούργο-Βουλγαρία 0-2
(19΄ Μπάλοφ, 34΄ Ίλιεφ)
Εσθονία-Ισλανδία 0-0



















