Μούτκο: Αποβλήθηκε και κάνει πίσω

Μούτκο: Αποβλήθηκε και κάνει πίσω

Ο Βιτάλι Μούτκο αποβλήθηκε δια βίου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ φεύγει και από τη θέση τού επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ένωσης της Ρωσίας για έξι μήνες.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Βιτάλι Μούτκο αποχωρεί προσωρινά και από τη θέση τού επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ένωσης της χώρας.

Ο Μούτκο αναμένεται να προσφύγει σήμερα (26/12) στο διαιτητικό δικαστήριο (CAS) της Λοζάνης εναντίον της απόφασης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC), σύμφωνα με την οποία του απαγορεύτηκε κάθε ανάμειξη στο Ολυμπιακό κίνημα, ύστερα από τους ισχυρισμούς της ΔΟΕ για ντόπινγκ χορηγούμενο από το κράτος.

«Κατά την περίοδο αυτών των εργασιών θα αναστείλω την ενασχόλησή μου στη Ρωσική Ένωση Ποδοσφαίρου για έξι μήνες» δήλωσε ο Μούτκο, όπως ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Πριν από μερικές ημέρες η ΔΟΕ απέκλεισε τη Ρωσία από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 (Πιονγκτσάνγκ), καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ανακάλυψε στοιχεία για «πρωτοφανή συστηματική χειραγώγηση» των διαδικασιών ντόπινγκ.

Ο Μούτκο δήλωσε επίσης ότι σκόπευε να παραιτηθεί από το αξίωμα του επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου (LOC). «Η FIFA κατανοεί την απόφαση του κ. Μούτκο, η οποία λήφθηκε επίσης προς το καλύτερο συμφέρον του Παγκοσμίου Κυπέλλου το προσεχές καλοκαίρι», ανέφερε σε δήλωσή της η παγκόσμια συνομοσπονδία. «Η FIFA ευχαριστεί τον κ. Μούτκο γι΄ αυτό το υπεύθυνο βήμα και για το έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Η FIFA πρόσθεσε ότι η απόφαση του Μούτκο «δεν θα επηρεάσει την επιτυχημένη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το προσεχές καλοκαίρι, καθώς η FIFA, η ρωσική κυβέρνηση, η RFU και η LOC συνεχίζουν τη γόνιμη συνεργασία τους για την προετοιμασία του Μουντιάλ σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτιστεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ