Παγκόσμιο Κύπελλο : Στη Μόσχα αδέρφια! Στη Μόσχα

Παγκόσμιο Κύπελλο : Στη Μόσχα αδέρφια! Στη Μόσχα

Στη Ρωσική πρωτεύουσα και το Κρεμλίνο, με κάθε επισημότητα, διεξάγεται (17.00 ώρα Ελλάδος) η κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018

Στην Μόσχα χτυπά, σήμερα, η καρδιά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αφού στο Κρεμλίνο, με κάθε επισημότητα, θα φιλοξενηθεί (στις 17.00 ώρα Ελλάδος) η κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, το οποίο θα φιλοξενηθεί (14/06 – 15/07) στα ρωσικά γήπεδα!

Σε ρόλο παρουσιαστή της διαδικασίας ο γνωστός παλαίμαχος – και πλέον επιτυχημένος τηλεοπτικός σχολιαστής – Γκάρι Λίνεκερ. Τον, πνευματώδη, 57χρονο Άγγλο, με το φλεγματικό χιούμορ, θα πλαισιώσει η μελαχρινή Ρωσίδα δημοσιογράφος (και καλλονή) Μαρία Κομάντναγια.

Μαζί με το προαναφερθέν ντουέτο, από την χλιδάτη σκηνή, που έχει στηθεί στο κέντρο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της μεγαλύτερης σε έκτασης χώρας του πλανήτη, θα παρελάσει πλειάδα αστέρων του παρελθόντος. Ονόματα όπως των Λορέν Μπλαν, Γκόρντον Μπανκς, Καφού, Φάμπιο Καναβάρο, Ντιέγκο Φορλάν, Κάρλες Πουγιόλ, Νικίτα Σιμονιάν, ακόμη κι αυτός ο «πολύς» Ντιέγκο Μαραντόνα, θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους την κλήρωση και θα βοηθήσουν την εξέλιξη της διαδικασίας, που σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του κορυφαίου ανά τετραετία ποδοσφαιρικού γεγονότος στον πλανήτη!

Εξάλλου, το  «σενάριο» της εκδήλωσης περιλαμβάνει, στα διαλλείματα, εντυπωσιακά χορευτικά και καλλιτεχνικά δρώμενα που θα μας κάνουν κοινωνούς της Ρώσικης κουλτούρας. Στην σκηνή θα βρίσκεται κι ο «Ζαμπιβάκα».Ο λύκος – μασκότ του Μουντιάλ ο οποίος προέκυψε μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία στην οποία συμμετείχε πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμου! Η επιλογή του συγκέντρωσε το 53% των ηλεκτρονικών «ψήφων».

Ο διαχωρισμός σε γκρουπ δυναμικότητας κι οι έξι όμιλοι με διπλή Ευρωπαϊκή εκπροσώπηση!

Στα της κλήρωσης οι 32 ομάδες είναι χωρισμένες σε 4 γκρουπ των 8 ομάδων, βάσει της δυναμικότητας τους στην κατάταξη της FIFA κι όχι με γεωγραφικά κριτήρια, όπως γινόταν μέχρι και την προηγούμενη διοργάνωση στην Βραζιλία.

Και πάλι όμως συγκροτήματα από την ίδια Συνομοσπονδία (π.χ. Aσία, Αφρική, Βόρεια και Νότια Αμερική) δεν μπορούν να «συγκατοικήσουν» στον ίδιο όμιλο, πλην εκείνων της UEFA. Στους 6 από τους 8 ομίλους που θα προκύψουν, θα υπάρχουν σίγουρα δύο Ευρωπαϊκές ομάδες, αφού 14 (13 που προέκυψαν από την προκριματική διαδικασία συν την οικοδέσποινα Ρωσία) θα μπουν στην κληρωτίδα  της FIFA.

Από το πρώτο γκρουπ προκύπτουν οι επικεφαλής ομίλων (η Ρωσία ως διοργανώτρια), ενώ με μια πρώτη ματιά η ομάδα εκείνη που όλοι οι «ισχυροί» θέλουν να αποφύγουν είναι η Iσπανία. Η καλύτερη ομάδα (βάσει του ράνκιν της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας) του 2ου γκρουπ δυναμικότητας.

Εκείνη που θα λάμψει δια της απουσίας της, σήμερα και το καλοκαίρι, από τα Ρωσικά γήπεδα, είναι η, κάτοχος των 4 Παγκοσμίων Κυπέλλων Ιταλία, αφού αποτέλεσε το διασημότερο «θύμα» της προκριματικής διαδικασίας.

Ούτε όμως η εκκωφαντική απουσία των «ατζούρι» μπορεί κατευνάσει την αδημονία μας για το επερχόμενο Μουντιάλ!

Τα γκρουπ δυναμικότητας

1ο γκρουπ: Ρωσία, Γερμανία, Βραζιλία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Πολωνία, Γαλλία
2ο γκρουπ: Ισπανία, Περού, Ελβετία, Αγγλία, Κολομβία, Μεξικό, Ουρουγουάη, Κροατία.
3ο γκρουπ: Δανία, Ισλανδία, Κόστα Ρίκα, Σουηδία, Τυνησία, Αίγυπτος, Σενεγάλη, Ιράν.
4ο γκρουπ: Σερβία, Νιγηρία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Παναμάς, Νότιος Κορέα, Σαουδική Αραβία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ