Ο Καρίμ στους πέντε που προκάλεσαν «έκρηξη» στο Μουντιάλ

Ο Καρίμ στους πέντε που προκάλεσαν «έκρηξη» στο Μουντιάλ

Δημοσίευμα της μεξικανικής εφημερίδας «El Economista» κατατάσσει τον Καρίμ Ανσαριφάρντ μέσα στους πέντε παίκτες που «έλαμψαν» στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Οι εμφανίσεις του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας δεν πέρασαν απαρατήρητες και χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της μεξικανικής εφημερίδας «El Economista». Σύμφωνα με αυτό ο επιθετικός του Ολυμπιακού βρίσκεται στην πεντάδα των ποδοσφαιριστών που μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατάφεραν να λάμψουν και να ξεχωρίσουν ανεξάρτητα από την πορεία της ομάδας τους στο Μουντιάλ.

To δημοσίευμα μάλιστα κάνει και μια αναδρομή στο παρελθόν του Ιρανού άσου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τον ανακάλυψε σε πολύ μικρή ηλικία ο θρύλος του Ιρανικού ποδοσφαίρου και παλιός παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, Αλί Νταΐ όταν ήταν σκάουερ στην Σάιπα, ομάδα της Τεχεράνης, το 2007. Ο Νταΐ πίστεψε στις ικανότητες του νεαρού τότε Καρίμ που φαινόταν ότι έχει επιθετικές αρετές και μεγάλο χάρισμα στο σκοράρισμα.

Έτσι μόλις στα 17 του ο Καρίμ έκανε ντεμπούτο με τη Σάιπα, στην πρώτη κατηγορία του Ιράν και συνολικά στα 5 χρόνια που παρέμεινε στην ομάδα πέτυχε 55 γκολ σε 123 εμφανίσεις.

Η αναφορά στον Ανσαριφάρντ κλείνει με το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Πορτογαλία και τη μεγάλη σημασία που είχε καθώς έφερε το Ιράν ένα γκολ μακριά από την πρόκριση στην επόμενη φάση ενώ ήταν η πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια που η χώρα της Μέσης Ανατολής πήρε ισοπαλία από ευρωπαϊκή ομάδα σε Μουντιάλ.

Οι άλλοι 4 της 5άδας, κατά το δημοσίευμα, είναι ο Γκιγιέρμο Οτσόα του Μεξικού, που αρκετές φορές έχει απασχολήσει Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στις μεταγραφικές περιόδους, ο Γέρι Μίνα της Μπαρτσελόνα, ο Κάσπερ Σμάιχελ της Λέστερ και ο Τακάσι Ινούι της Μπέτις πλέον.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ