Βραζιλία – Μεξικό 2-0

Βραζιλία – Μεξικό 2-0

Η Βραζιλία ήταν εξαιρετική απέναντι στο Μεξικό, είδε την εστία της να απειλείται ελάχιστα και παρότι έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Γκιγέρμο Οτσόα, πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ με γκολ των Νεϊμάρ και Ρομπέρτο Φιρμίνο.

«Το όνειρό μου δεν ματαιώθηκε, απλώς αναβλήθηκε». Αυτό είχε πει ο Νεϊμάρ στο βίντεο που είχε ανεβάσει προ της έναρξης του Μουντιάλ της Ρωσίας, αναφερόμενος φυσικά για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας. Πλέον και χάρη τόσο στη δουλειά του Τίτε, όσο και στην αυξημένη ποιότητα της «σελεσάο» σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, έχει κάθε λόγο όχι μόνο να το θέλει, αλλά και να το πιστεύει.

Η Βραζιλία ήταν εξαιρετική κόντρα στο Μεξικό. Κατάφερε να μετατρέψει τον Άλισον σε θεατή του αγώνα και να απειλήσει κάμποσες φορές την εστία των Μεξικανών. Με αντεπιθέσεις, με οργανωμένες επιθέσεις, με ντρίμπλες, με μακρινά σουτ και με όποιον τρόπο μπορείτε να φανταστείτε. Κι αν δεν έπεφτε πάνω στον εκπληκτικό Γκιγέρμο Οτσόα, ο οποίος πάλευε μόνος να κρατήσει το Μεξικό στο ματς, ο δείκτης του σκορ θα είχε φτάσει πολύ ψηλότερα.

 

Το Μεξικό μπήκε καλά στην αναμέτρηση, με το σχέδιο του Χουάν Κάρλος Ουσόριο να αποδίδει και με το παραπάνω για μόλις 20 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα ναι μεν όταν η μπάλα έφτανε στα πόδια του Νεϊμάρ στα αριστερά αντιμετώπιζαν προβλήματα στο μαρκάρισμά του, το ζήτημα, όμως, ήταν ότι αυτό συνέβαινε σπάνια. Η πρώτη γραμμή άμυνας των Μεξικανών λειτουργούσε εξαιρετικά, μην επιτρέποντας στη «σελεσάο» να ξεκινήσει σωστά το λεγόμενο build-up.

Εντούτοις, μετά το πρώτο 25λεπτο η Βραζιλία όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά έφτασε και σε ορισμένες καλές στιγμές με τους Κοουτίνιο, Ζεζούς και Νεϊμάρ. Την κορυφαία είχε ο «αστέρας» της Παρί Σεν-Ζερμέν, όταν «χόρεψε» τον Άλβαρες στην αριστερή πλευρά της Βραζιλίας και πάτησε περιοχή, για να δει τον Οτσόα να λέει «όχι» στην εκτέλεσή του.

 

Η ομάδα του Τίτε ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή στο δεύτερο μέρος. Έλεγξε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ δημιουργούσε διαρκώς επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ των Μεξικανών. Μια του Οτσόα, δυο του Οτσόα, στην τρίτη, όμως, ο Μεξικανός γκολκίπερ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Ο Νεϊμάρ συνεργάστηκε άψογα με τον Γουίλιαν και με προβολή έγραψε το 1-0 για την ομάδα του, ενώ στις καθυστερήσεις κι αφού στο μεσοδιάστημα ο Οτσόα είχε κάνει άλλες τόσες επεμβάσεις ο Φιρμίνο πήρε την απόκρουση μετά από πλασέ του Νεϊμάρ για να γράψει το τελικό 2-0.

Παρέα με τη Γαλλία, η Βραζιλία είναι η ομάδα που έχει εντυπωσιάσει περισσότερο απ’ όλες στη φάση των «16». Πρωτίστως με τη σταθερότητά της, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι το Μεξικό δεν ήταν αμελητέο εμπόδιο. Ο Νεϊμάρ έχει δικαίωμα να πιστέψει στο όνειρό του. Ο ίδιος δεν έχει καν προλάβει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του και παρά το αυτό, η Βραζιλία εμπνέει εμπιστοσύνη! Μπορούν οι Βραζιλιάνοι να «ξεπλύνουν» τον εξευτελιστικό αποκλεισμό του 2014 στην πρώτη «βολή» τους; Η αλήθεια θα φανεί προσεχώς.

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Καζεμίρο, Φιλίπε Κοουτίνιο, Παουλίνιο, Ουίλιαν, Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεζούς.

Μεξικό (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Άλβαρες, Αγιάλα, Σαλσέδο, Γκαγιάρδο, Μάρκες, Ερέρα, Γκουαρδάδο, Βέλα, Λοσάνο, Ερνάντες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ