Μουντιάλ : Έπιασε πέναλτι και έγραψε ιστορία ο Ελ Χανταρί

Μουντιάλ : Έπιασε πέναλτι και έγραψε ιστορία ο Ελ Χανταρί

Ο Εσάμ Ελ Χανταρί έγινε ο 4ος τερματοφύλακας στην ιστορία των Μουντιάλ που αποκρούει πέναλτι στο ντεμπούτο του.

Η σημερινή είναι μια ξεχωριστή μέρα για τον Εσάμ Ελ Χανταρί. Ο τερματοφύλακας της Αιγύπτου σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στο Μουντιάλ, μόλις στο πρώτο του παιχνίδι με το εθνόσημο της Αιγύπτου στο ματς. Ο 45χρονος γκολκίπερ των «Φαραώ» με την παρουσία του στο ματς με τη Σαουδική Αραβία για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου έγραψε ιστορία όντας ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίζεται στη διοργάνωση!

Στο 41′ της αναμέτρησης, ο Ελ Χανταρί έπιασε πέναλτι του Αλ-Μουαλάντ και έκανε άλλο ένα ρεκόρ. Συγκεκριμένα, έγινε ο 4ος τερματοφύλακας που αποκρούει πέναλτι στο ντεμπούτο του στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση! Ο πολύπειρος πορτιέρε πλαισίωσε τους Χάλντορσον, Μεολά και Κιρόγκα.

Ο πρώτος έπιασε το πέναλτι του Μέσι στην πρεμιέρα και βοήθησε την Ισλανδία να πάρει τον βαθμό στο ματς με την Αργεντινή (1-1). Ο Αμερικανός Μεολά είχε αποκρούσει πέναλτι στο Μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία με αντίπαλο την Τσεχοσλοβακία, ενώ ο Περουβιανός Κιρόγκα στο Μουντιάλ της Αργεντινής το 1978 κόντρα στη Σκωτία.

Και θυμίζουμε, ο Ελ Χανταρί τα έκανε όλα αυτά σε ηλικία 45 ετών!

https://twitter.com/OptaJean/status/1011261653814513664

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ