Κολομβία, ομάδα Κιντερ-ο έκπληξη…

Κολομβία, ομάδα Κιντερ-ο έκπληξη…

Ο Χάμες εμφανίστηκε ανανεωμένος κάνοντας ακόμα και σπριντ. Ο Κιντέρο τον συναγωνίστηκε σε εμπνεύσεις δείχνοντας ότι μπορεί να αναλάβει και ηγετικά καθήκοντα.Ο Μίνα, που ο Πέκερμαν σκεφτόταν να τον καθηλώσει στον πάγκο, πέτυχε το πρώτο γκολ και κυριάρχησε στην άμυνα.

Τι να τα κάνεις τα τρία σέντερ μπακ αν είναι αργά και δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Η Πολωνία χωρίς τον Γκλίκ στην άμυνά της έμοιαζε ακυβέρνητο καράβι στην τρικυμία που της προκαλούσαν οι κατά κύματα επιθέσεις των κολομβιανών. Από τα πρώτα λεπτά του ματς φάνηκε ότι η διαφορά ήταν στην μεσαία γραμμή. Η Κολομβία διέθετε εκεί δυο έξοχους οργανωτές παιχνιδιού. Τον Κιντέρος που έπαιζε στον άξονα και τον Χάμες που έπαιζε αριστερά.

Η Πολωνία απέναντι σε αυτούς τους μαέστρους είχε τον αόρατο Ζελίνσκι και τον Κρικόβιακ που πρέπει να κάνει τα εκατό μέτρα σε δυόμιση μέρες. Ετσι δεν δημιουργείς ομάδα με φιλοδοξίες αλλά πας σαν πρόβατο επί σφαγή. Η Κολομβία έσφαξε στο γόνατο την Πολωνία. Τρία και λίγα ήταν. Η ομάδα του Πέκερμαν άξιζε να βάλει πολλά παραπάνω.

Ειδικά στο δεύτερο ο Κιντέρο και ο Χάμες με την επινοητικότητά τους και ο Γκουαρδάδο με την ταχύτητά του, διέλυσαν την άμυνα των Πολωνών. Ο δε Φαλκάο με τις τοποθετήσεις του και την εξυπνάδα του έδειξε πως παίζεται η θέση του σέντερ φορ. Θα το έδειχνε κι ο Λεβαντόφσκι αλλά δεν είχε κάποιον να του στείλει την μπάλα μπροστά.

Η Κολομβία παρέδωσε μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου. Οι παίκτες της έτρεχαν ασταμάτητα και οι δυο σπουδαίοι χαφ πέρασαν στις φάσεις των γκολ τρεις εξαιρετικέ πάσες που έκοψαν σαν βούτυρο την Πολωνική άμυνα.

Το συνονθύλευμα του Ναβάλκα δεν άξιζε να πάει παραπέρα στην διοργάνωση. Οι Κολομβιανοί με την μπάλα που έπαιξαν ευχαρίστησαν τον κόσμο, τους χιλιάδες οπαδούς τους στην εξέδρα κι όσους αγαπούν το θεαματικό ποδόσφαιρο. Ο Χάμες εμφανίστηκε ανανεωμένος κάνοντας ακόμα και σπριντ. Ο Κιντέρο τον συναγωνίστηκε σε εμπνεύσεις δείχνοντας ότι μπορεί να αναλάβει και ηγετικά καθήκοντα.

Ο Μίνα που ο Πέκερμαν σκεφτόταν να τον καθηλώσει στον πάγκο, πέτυχε το πρώτο γκολ και κυριάρχησε στην άμυνα. Ο Μπάριος έχει τα στοιχεία του ανεξάντλητου και δυναμικού αμυντικού χαφ. Η Κολομβία, όπως την είδαμε απέναντι στην Πολωνία έχει τα προσόντα να πάει μακριά την βαλίτσα. Μακάρι να τα καταφέρει παίζοντας θεαματική μπάλα από αυτή που προσθέτει φίλους στο άθλημα.

Η Πολωνία ήταν για λύπηση. Ο όμιλος όμως παραμένει ανοικτός αφού μαζί με την Κολομβία την πρόκριση διεκδικούν με ένα βαθμό παραπάνω η Σενεγάλη και η Ιαπωνία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ