Νότια Κορέα – Μεξικό 1-2

Νότια Κορέα – Μεξικό 1-2

Ένα πέναλτι - δώρο της Νότιας Κορέας και ένα γκολ του Χαβιέρ Ερνάντες ήταν υπέρ-αρκετά ώστε το Μεξικό να πάρει τη νίκη με 2-1, με τους Ασιάτες να παραμένουν για δεύτερο σερί ματς ακίνδυνοι στην επίθεση.

Η Νότια Κορέα δεν έπεισε ότι μπορεί να πετύχει κάτι καλό στα γήπεδα της Ρωσίας, όμως είναι άδικο να καταταχθεί στις μνήμες μας ως μία από τις χειρότερες παρουσίες στη φετινή διοργάνωση. Είναι από τις λίγες ομάδες που, παρότι είναι σαφές ότι υστερεί σε ποιότητα, δεν φοβάται να ρισκάρει λίγο παραπάνω από το «επιτρεπτό».

Συν τοις άλλοις, έχει και τους παίκτες για να το κάνει. Όσο γρήγοροι είναι, όμως, οι ποδοσφαιριστές του Σιν Τάι-Γιον και καλοί στο να κινούνται με αμεσότητα στους κενούς χώρους, άλλο τόσο κακοί είναι στις αποφάσεις τους γύρω από την αντίπαλη περιοχή. Μοιάζει λίγο απίστευτο. Δημιουργούν καταστάσεις με τρεις εναντίον τριών και τέσσερις εναντίον τριών, οι οποίες είναι άκρως ευνοϊκές για τους επιτιθέμενους, και με κάποιον τρόπο καταφέρνουν να μην φτάνουν καν σε τελική!

Όπως και στο πρώτο ματς κόντρα στους Σουηδούς, λοιπόν, το παιχνίδι απέναντι στο Μεξικό κάπου εκεί χάθηκε για την ασιατική ομάδα. Αμύνθηκε ξανά όχι άψογα, αλλά σίγουρα ικανοποιητικά. Δεν βρήκε, ωστόσο, τρόπους να φτάσει σε «κανονικές» ευκαιρίες. Οι Μεξικανοί εκμεταλλεύτηκαν απλά το πέναλτι – δώρο του Χιουν-Σου με το απλωμένο χέρι, με τον Κάρλος Βέλα να ευστοχεί για το 1-0 στο 26’, και εκεί η δουλειά τους ουσιαστικά τελείωσε, διότι το μόνο που έβλεπαν στην αντίπερα όχθη ήταν τους Κορεάτες να δεινοπαθούν στην προσπάθειά τους να βρούνε έστω μία φάση, μία στιγμή για να αισθανθούν πως… υπάρχουν στο χορτάρι.

 

Μια ακόμη αξιόλογη επίθεση στο 68’ για τους Μεξικανούς, με τελικό αποδέκτη και εκτελεστή τον Χαβιέρ Ερνάντες για το 2-0, και αποστολή εξετελέσθη. Στο 76’ ο Ερέρα σχεδόν… χάρισε γκολ στους Κορεάτες, σε κάκιστο γύρισμά του προς τον Οτσόα, όμως οι Σον και Χουάν κατάφεραν να μην εκτελέσουν και σε αυτήν την περίπτωση, παρότι βρέθηκαν φάτσα με τον Οτσόα δύο φορές στην ίδια φάση! Στο 90+3’ μια… επιφοίτηση του Σον επανέφερε τους Ασιάτες στο ματς, όταν ο άσος της Τότεναμ βρήκε δίχτυα με καταπληκτικό σουτ από θέση εκτός περιοχής για το 1-2, όμως προφανώς δεν υπήρχε χρόνος για οτιδήποτε περισσότερο.

Όσο για την ομάδα του Χουάν Κάρλος Οσόριο, ναι μεν έχει ξεκινήσει εξαιρετικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα αποτελέσματά της, ωστόσο οφείλει να απαιτήσει κάτι περισσότερο από τον εαυτό της στο επιθετικό σκέλος εν όψει της συνέχειας. Ο Χαβιέρ Ερνάντες δεν δίνει τα αναμενόμενα, ενώ οι μέσοι της δυσκολεύονται να βγάλουν την ποιότητά τους. Μέχρι στιγμής η προσήλωση στην ανασταλτική οργάνωση και η ικανότητα στο να κερδίζονται οι μονομαχίες αρκεί. Στα νοκ-άουτ ίσως δεν ισχύσει το ίδιο.

Νότια Κορέα (Σιν Ταε Γιόνγκ): Τζο, Λι, Τζανγκ, Κιμ, Μινγού Κιμ (84′ Χονγκ), Τζου (64′ Λι), Κι, Μουν (77′ Τζουνγκ), Χιάνγκ, Λι, Σον.

Μεξικό (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο, Μορένο, Ερέρα, Άλβαρες, Λαγιούν, Γκουαρδάδο (68′ Μάρκες), Γκαγιάρδο, Κάρλος Βέλα (77′ Ντος Σάντος), Λοσάνο (71′ Κορόνα), Ερνάντες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ