Σερβία – Ελβετία 1-2

Σερβία – Ελβετία 1-2

Απίστευτο σε εξέλιξη ματς, με την Ελβετία, να κλέβει τη νίκη στο 90' από τη Σερβία, επικρατώντας με 2-1. Οι Σέρβοι είχαν προηγηθεί με τον Μίτροβιτς στο 5ο λεπτό, ωστόσο οι Ελβετοί που ήταν ανώτεροι μετά το 30' σκόραραν με τους Τζάκα στο 52' και Σακίρι στο 90' για να φέρουν τα πάνω-κάτω στον 5ο όμιλο όσον αφορά τη μάχη της πρόκρισης!

Στο πιο εντυπωσιακό -από πλευράς εναλλαγής συναισθημάτων- ματς που έχουμε παρακολουθήσει ως τώρα στο Μουντιάλ, η Ελβετία επικράτησε με ανατροπή της Σερβίας με 2-1! Ετσι έφτασε τους 4 βαθμούς όσους έχει και η Βραζιλία κι έβαλε φωτιά στη μάχη της πρόκρισης στον Ε’ όμιλο! Στους 3 βαθμούς έμειναν οι Σέρβοι οι οποίοι την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν τους καριόκας και θέλουν μόνο νίκη για την πρόκριση. Σε κίνδυνο όμως και η σελεσάο που θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία για να περάσει.

Από την πλευρά τους οι Ελβετοί κρατούν την τύχη στα χέρια τους, καθώς στην 3η αγωνιστική αντιμετωπίζουν την αποκλεισμένη και χωρίς βαθμό Κόστα Ρίκα.

Κυριαρχία Μίτροβιτς και γκολ με το… καλημέρα
Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Σερβία, η οποία εκμεταλλευόμενη τη σαφή υπεροχή της στο ψηλό παιχνίδι κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5’. Μάλιστα ο Μίτροβιτς προτού βρει δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά από την άριστη σέντρα του Ντούσαν Τάντιτς, είχε απειλήσει και πάλι με το κεφάλι, λίγα δευτερόλεπτα πριν (απέκρουσες ο Ζόμερ)!

Για τα επόμενα περίπου 25 λεπτά, η Σερβία έχοντας δώσει γήπεδο στους αντιπάλους της (39%-61% η κατοχή) είχε θωρακίσει πολύ σωστά τα μετόπισθεν και ουσιαστικά δεν ανησύχησε σχεδόν καθόλου. Οι Ελβετοί είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, χωρίς όμως να μπορούν να την αξιοποιήσουν καθώς δεν έβρισκαν σχεδόν καθόλου χώρους.

Μετά το 30’ η Ελβετία ανέβασε την απόδοσή της και σε αυτό το λεπτό άγγιξε το 1-1, με τον Στοίκοβιτς ωστόσο να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση σε εξ επαφής τετ α του με τον Τζεμαϊλι. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, η ομάδα του Κρστάιτς έφτασε κοντά στο 2-0, όμως τα σουτ των Μάτιτς (44’) και Τάντιτς, δεν κατέληξαν στα δίχτυα για λίγο.


Μία σου και μία μου…
Οσο ιδανικά ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο για τους Σέρβους, το ίδιο άρχισε για τους Ελβετούς. Ο Τζάκα με σουτ κεραυνό έξω από την περιοχή, άφησε άναυδους τους Σέρβους, με τον Στοίκοβιτς απλά να βλέπει, καθότι ανήμπορος να αντιδράσει, τη μπάλα να καταλήγει στην εστία του.

Ηταν εμφανές ότι οι Σέρβοι δεν πατούσαν καλά στην άμυνα τους και προτού καλα-καλά συνέλθουν από την ισοφάριση, ήρθε το εξαιρετικό σουτ του Σακίρι στο δοκάρι να τους… τραντάξει για τα καλά!

Επιμονή… λύτρωσης από τον Σακίρι
Μετά την ισοφάριση και όσο η ώρα περνούσε, η αγωνία ολοένα και μεγάλωνε για το τελικό αποτέλεσμα, με τους Ελβετούς να είναι σαφώς καλύτεροι σε σχέση με τα πρώτα 45’. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το πολυπόθητο «τρίποντο», αλλά χωρίς να καταφέρνουν να φτιάξουν πολλές κλασικές ευκαιρίες.

Ο Ιβάνοβιτς πήγε να βάλει… αυτογκόλ (81’), ο Στόικοβιτς είχε σωτήριες επεμβάσεις στις προσπάθειες των (81’) και Γκαβράνοβιτς (84’), ωστόσο ο Σακίρι ήταν εκείνος που είπε την τελευταία λέξη στο ματς

O 26χρονος επιθετικός της Στόουκ που ήταν μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου και με αστείρευτες δυνάμεις «χτύπησε» στο 90’! Κάνοντας μια απίστευτη κούρσα 40 μέτρων, ξεπέρασε στο σπριντ τον Τόσιτς και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 1-2, έστειλε στα ουράνια τη χώρα του και στο… πάτωμα τους Σέρβους!

Γκολ: 5’ Μίτροβιτς – 52’ Τζάκα, 90′ Σακίρι
Δοκάρια: 58’ Σακίρι

Σερβία (Μλάντεν Κρστάιτς): Στόικοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροβ, Μάτιτς, Μιλιβόγεβιτς (81′ Ράντονιτς), Κόστιτς (64′ Λιάγιτς), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μίτροβιτς, Τάντιτς.
Ελβετία (Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σαρ, Ακάνζι, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζάκα, Σακίρι, Τζεμαϊλί (73′ Εμπολό), Ζούμπερ (93′ Ντρμιτς), Σεφέροβιτς (46′ Γκαβράνοβιτς).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ (Σε 2 αγωνστικές)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ