Αργεντινή – Κροατία 0-3

Αργεντινή – Κροατία 0-3

Η Κροατία νίκησε 3-0 μια... θλιβερή Αργεντινή χωρίς ειρμό και ποδοσφαιρικό πλάνο, πέρασε στην επόμενη φάση και αφήνει την Αλμπισελέστε κατά πάσα πιθανότητα, εκτός της φάσης των νοκ άουτ.

Η Αργεντινή φιλοξένησε την Κροατία στο Νίζνι της Ρωσίας για τη δεύτερη αγωνιστική του 4ου Ομίλου της διοργάνωσης. Το διακύβευμα ήταν ιδιαίτερα υψηλό για τους Αργεντινούς που… καίγοντας για τη νίκη μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με την Ισλανδία. Στην αναμέτρηση όμως, έπαιξαν μεγάλο ρόλο οι κακές άμυνες των δύο ομάδων που «χάρισαν» φάσεις εκατέρωθεν.

Την αρχή έκανε ο Πέρισιτς που βρήκε χώρο από τα αριστερά, μπούκαρε αλλά νικήθηκε από τον εκπληκτικό Καμπαγέρο στο 5’, που έκανε μια δύσκολη χαμηλή εκτίναξη. Μετά το 10 η Αργεντινή θα πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και θα προσπαθήσει με μια φλύαρη – είναι η αλήθεια – υπεροχή, να βρει το γκολ. Στο 13’ ο Μέσα κόπηκε τελευταία στιγμή από την κροατική άμυνα, ενώ ο Πέρες έχασε «χρυσή» ευκαιρία να σκοράρει στο 30’, όταν μετά από τραγική αντίδραση των Λόβρεν και Σούμπασιτς, βρέθηκε εντός περιοχής με την εστία στο έλεός του και σούταρε απελπιστικά άστοχα.

Το κύκλο των χαμένων ευκαιριών, ολοκλήρωσε ο Μάριο Μάντζουκιτς, που αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, έχασε μια κεφαλιά που δεν χάνεται με βάση τα προσόντα του, για το 0-0 που έμελλε να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ολόκληρη η ποδοσφαιρική υφήλιος έγινε μάρτυρας της κατάρρευσης των Αργεντινών. Στο 53’ ο Καμπαγέρο κάνει μια απίστευτη γκάφα σε μια «τελειωμένη» φάση και κάνει δώρο το 1-0 στην Άντε Ρέμπιτς. Οι Μέσι και Μέσα στο 64′ αστόχησαν σε διπλή ευκαιρία προ του Σούμπασιτς και αυτό ήταν και η αρχή του τέλους.

Ο Μέσι φανερά απογοητευμένος, έως και… ξενερωμένος, περιφέρονταν στο γήπεδο. Οι συμπαίκτες του προσπαθούσαν με ατομικές ενέργειες να γίνουν ήρωες και κατέφυγαν σε σκληρό παιχνίδι λόγω του εκνευρισμού τους. Από τη άλλη οι Κροάτες με καθαρό μυαλό και την άνεση του 1-0, έψαξαν το δεύτερο γκολ για να.. καθαρίσουν.

Ο Μάντζουκιτς δεν το κατάφερε στο 66’ αλλά ήρθε ο υπέροχος αυτός παίκτης. Ο Λούκα Μοντριτς, να χορέψει τον Οταμέντι και με ένα σουτ «ατόφια τέχνη» να κάνει το 2-0 στο 80’ για να ακολουθήσει ένα δοκάρι για τον Ράκιτιτς στο 87′. Τον… επικήδειο στη θλιβερή αυτήν Αργεντινή έγραψε τελικά ο Ράκιτιτς που έκανε το 3-0 για την Κροατία στο 90+2’, βάζοντας το κερασάκι στη τούτα για μια ονειρική βραδιά για την Χρβάτσκα.

Η Κροατία με 6 βαθμούς πέρασε ήδη στην επόμενη φάση και η Αργεντινή διατηρεί πλέον μόνο ισχνές, μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης παρουσιάζοντας ένα κάκιστο πρόσωπο στα γήπεδα της Ρωσίας.

Αργεντινή: Καμπαγέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Σάλβιο (56’ Παβόν), Μασκεράνο, Έντσο Πέρες (68’ Ντιμπάλα), Ακούνια, Μέσα, Μέσι, Αγκουέρο (54’ Ιγκουαΐν).

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (57’ Κράμαριτς), Μόνριτς, Πέρισιτς (82’ Κόβατσιτς), Μάντζουκιτς (92’ Τσόρλουκα).

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ