Ιράν – Ισπανία 0-1

Ιράν – Ισπανία 0-1

Η Ισπανία υπέταξε με τα... χίλια ζόρια και με αρκετή δόση τύχης το αξιόμαχο Ιράν, με ένα τυχερό γκολ του Ντιέγκο Κόστα, μετά από καραμπόλα και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στην φάση των νοκ άουτ.

Το Ιράν, ως τυπικά γηπεδούχος ομάδα, υποδέχτηκε την Ισπανία στο Καζάν. Με την Πορτογαλία να έχει πάρει το τρίποντο κόντρα στο Μαρόκο, οι Ισπανοί έψαχναν το τρίποντο για να κλειδώσουν την υπόθεση πρόκρισης από τη δεύτερη αγωνιστική.

Οι Ισπανοί όμως τα βρήκαν σκούρα από έναν ακόμα Πορτογάλο! Ο Κάρλος Κεϊρόζ παρέταξε πολύ αμυντικά το Ιράν και οι παίκτες του, με τους Χατζησαφί και Ανσαριφάρντ να ξεκινούν βασικοί, πειθάρχησαν τυφλά στο πλάνο και κατάφεραν να μπλοκάρουν πλήρως τους Ισπανούς.

Οι παίκτες του Ιέρο αν και έπαιζαν στο μισό γήπεδο τους Ασιάτες, αν και κέρδισαν πολλά στημένα, δεν κατάφεραν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Μπεϊρανβάντ. Μόνο ο Νταβίντ Σίλβα κατάφερνε με τις εμπνεύσεις του να… αγχώσει τους Ιρανούς, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Κάπως έτσι το 0-0, αντικατόπτρισε πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο μέρος οι Φούριας Ρόχας μπήκαν με… γκάζια και κατάφεραν να κλείσουν τους Ιρανούς στα καρέ τους. Στο 50’ ο Μπουσκέτς είδε τον κεραυνό που έπιασε να αποκρούεται από τον Μπεϊρανβάντ και λίγο αργότερα ο Ανσαριφάρντ έχασε τεράστια ευκαιρία για να βάλει μπροστά στο σκορ τους Ιρανούς, αστοχώντας από πλεονεκτική θέση.

Τελικά το γκολ για τους Ισπανούς ήρθε μέσα από μια ανεπανάληπτη καραμπόλα με ευνοημένο τον Ντιέγκο Κόστα στο 54’. Οι παίκτες του Κεϊρός από εκεί και πέρα ήταν ανώτεροι και πίεσαν αρκετά. Σκόραραν ένα σωστά ακυρωθέν (ως οφσάιντ) με τον Σαΐντ στο 63’, έχασαν μια μοναδική ευκαιρία με τον Ταρέμι στο 82’ και τελικά οι Ισπανοί ήταν αυτοί που έφυγαν με τη νίκη, με το ισχνό 1-0.

Πλέον Πορτογαλία και Ισπανία έχουν 4 βαθμούς, το Ιράν 3 και το Μαρόκο 0, ενώ για να προκριθεί το Ιράν θα πρέπει να γίνουν… πράγματα και θαύματα στην 3η αγωνιστική των Ομίλων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ιράν (Κεϊρός): Μπεϊρανβάντ, Χατζησαφί (69′ Μοχαμαντί), Χοσεϊνί, Πουραλιγκαντζί, Ρεζαεϊάν, Εζατολάχι, Ομίντ, Αμίρι (86′ Γκόντος), Ταρέμι, Ανσαριφάρντ (75′ Αλιρεζά), Αζμούν

Ισπανία (Ιέρο): Ντε Χέα, Άλμπα, Ράμος, Πικέ, Καρβαχάλ, Ινιέστα (70’ Κόκε), Μπουσκέτς, Βάσκεθ (80′ Ασένσιο), Ίσκο, Σίλβα, Κόστα (89′ Ροδρίγκο)

1.Ισπανία 4 (4-3)
2.Πορτογαλία 4 (4-3)
3.Ιράν 3 (1-1)
4.Μαρόκο 0 (0-2)

Η 3η αγωνιστική:

Ιράν – Πορτογαλία (25/6 στις 21:00)
Ισπανία – Μαρόκο (25/6 στις 21:00)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ