Ουρουγουάη – Σαουδική Αραβία 1-0

Ουρουγουάη – Σαουδική Αραβία 1-0

Η Ουρουγουάη με γκολ του Λουίς Σουάρες στην 100η συμμετοχή του με τη φανέλα της Σελέστε, επικράτησε με 1-0 της Σαουδικής Αραβίας και προκρίθηκε στους 16 του Μουντιάλ.

Με πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες η Ουρουγουάη κέρδισε με 1-0 τη Σαουδική Αραβία, έκανε το «2 στα 2» στη φάση των ομίλων και εξασφάλισε την πρόκρισή της στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ.

Η Σελέστε με το χρυσό γκολ του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έφτασε τους 6 βαθμούς και πλέον ισοβαθμεί στην κορυφή του Α’ ομίλου με την Ρωσία. Οι Λατινοαμερικάνοι την τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων παλέψουν με την Αρκούδα για την πρωτιά.

Το παιχνίδι της Ουρουγουάης με τη Σαουδική Αραβία δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τους Λατινοαμερικάνους να παίρνουν το τρίποντο χάρη στο γκολ του Σουάρες. Στο 23’ ο Κάρλος Σάντσες εκτέλεσε το κόρνερ που είχε κερδίσει η Σελέστε, ο Αλοβάις έκανε άστοχη έξοδο, η μπάλα προσγειώθηκε μπροστά στον Σουάρες και αυτός την έσπρωξε στα δίχτυα.

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την 100η συμμετοχή του με τα χρώματα της Ουρουγουάης και οδήγησε την ομάδα του Οσκαρ Ταμπάρες στη νίκη. Αυτό ήταν μάλιστα το 52ο γκολ του με την εθνική του ομάδα, ενώ σκόραρε για τρίτο σερί Μουντιάλ και έγινε ο πρώτος Ουρουγουανός που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Η Σελέστε, πάντως, παρά τη νίκη της, δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Οι Λατινοαμερικάνοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στη δημιουργία φάσεων και απείλησαν ελάχιστα τον πορτιέρο της Σαουδικής Αραβίας. Οι δύο μεγάλες ευκαιρίες της Ουρουγουάης στο δεύτερο ημίχρονο προήλθαν από αντεπιθέσεις, όταν οι Σαουδάραβες ανοίχτηκαν για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 62’ ο Καβάνι βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, έκανε μια πολύ ωραία σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Σαουδικής Αραβίας όπου βρισκόταν ο Κάρλος Σάντσες, αυτός έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Αλοβάις. Στο 86’ ο Καβάνι βγήκε και πάλι σαν… σίφουνας στην αντεπίθεση, κέρδισε τις κόντρες και έκανε το σουτ, αλλά ο Αλοβάις απέκρουσε με τα πόδια.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι Σαουδάραβες προσπάθησαν να ανταποδώσουν το γκολ του Σουάρες, αλλά η κεφαλιά του Κανό δεν ήταν ικανή να απειλήσει τον Μουσλέρα. Ο έμπειρος πορτιέρο μάζεψε την μπάλα και κάπου εκεί έσβησαν τα όνειρα της Σαουδικής Αραβίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουρουγουάη: Μουσλέρα – Βαρέλα, Χιμένες, Γοδίν, Κάσερες – Σάντσες (82’ Νάντες), Βεσίνο (59’ Τορέιρα), Μπεντανκούρ, Ροντρίγκες (59’ Λαξάλ) – Σουάρες, Καβάνι

Σαουδική Αραβία: Αλοβάις – Αλμπουράικ, Οσάμα, Αλί, Γιασέρ – Οταΐφ, Σαλμάν, Ταϊσέρ (44’ Χουσεΐν) – Χατάν (75’ Κανό), Σαλέμ, Φαχάντ (78’ Αλ Σαλάουι)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1.Ρωσία 6 (8-1)
2.Ουρουγουάη 6 (2-0)
3.Αίγυπτος 0 (1-4)
4.Σαουδική Αραβία 0 (0-6)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ