Πορτογαλία – Μαρόκο 1-0

Πορτογαλία – Μαρόκο 1-0

Με σκόρερ τον Ρονάλντο η Πορτογαλία επικράτησε με 1-0 του Μαρόκου. Γρήγορο γκολ και στη συνέχεια άμυνα με συνταγή Σάντος από την «παρέα« του Κριστιάνο.

Την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ της Ρωσίας πανηγύρισε η Πορτογαλία επικρατώντας με 1-0 του Μαρόκο για τη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ. Το Μαρόκου έγινε η πρώτη ομάδα που αποκλείεται και μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Ρονάλντο είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το επιβεβαίωσε και απέναντι στο Μαρόκο που σκόραρε για τέταρτη φορά στο φετινό Μουντιάλ και έδωσε τη νίκη στην Πορτογαλία.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν ήταν καλή αλλά πήρε αυτό που ήθελε. Μόλις στο 4’ από εκτέλεση κόρνερ του Μουτίνιο ο Ρονάλντο νίκησε με κεφαλιά δυναμίτη τον Ελ Κατζουί και έκανε το 1-0 για την Πορτογαλία.

Στη συνέχεια οι Ίβηρες με κλασική άμυνα Σάντος κράτησαν το 0 στην εστία τους απέναντι σε ένα Μαρόκο που ηθελε αλλά ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε.

Οι Μαροκινοί απειλούσαν κατά κύριο λόγο με μακρινά σουτ στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως με τον Ζιγιέκ.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα με τους Μαροκινούς να πιέζουν, να θέλουν αλλά να μην μπορούν. Μπενατιά και Μπελχαντά απείλησαν την εστία του Πατρίτσιο με κορυφαία στιγμή αυτή του 57′ όταν ο Μπελχαντά έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Πατρίτσιο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Όσο για τους Πορτογάλους, είχαν ουσιαστικά μία καλή στιγμή πέραν του γκολ, με τον Γκουέδες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με το σημερινό του γκολ ο Ρονάλντο έφτασε τα 4 στη φετινή διοργάνωση και 7 συνολικά σε Μουντιάλ ενώ έγινε και ο πρώτος ευρωπαίος σκόρερ με 85 γκολ, σε επίπδο εθνικών ομάδων, προσπερνώντας τον Φέρεντς Πούσκας με 84.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Πέπε, Γκερέιρο, Φόντε, Σέντρικ, Μουτίνιο (Άντριεν Σίλβα 89′), Ζοάο Μάριο (Μπρούνο Φερνάντες 70′), Μπερνάρντο Σίλβα (Ζέλσον Μαρτίνς 59′), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ρονάλντο, Γκουέντες

Μαρόκο (Ερβέ Ρενάρ): Ελ Κατζουί, Χακίμι, Ντα Κόστα, Μπενατιά, Ντιράρ, Ζιγιάς, Ελ Αχμάντι (Φαζρ 86′), Μπελαντά (Καρσελά 75′), Μπουσουφά, Ν. Άμραμπατ, Μπουταΐμπ (Ελ Κααμπί 69′)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ