Ρεκόρ σε αυτογκόλ και γκολ-φάουλ

Ρεκόρ σε αυτογκόλ και γκολ-φάουλ

Μερικά πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά προέκυψαν μετά τη σημερινή έκτη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτογκόλ, φάουλ και πέναλτι είναι μέχρι στιγμής οι... πρωταγωνιστές της διοργάνωσης.

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου τελείωσε σήμερα με το παιχνίδι ανάμεσα στην Πολωνία και τη Σενεγάλη ενώ άνοιξε και η αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής με τη μεγάλη νίκη της Ρωσίας επί της Αιγύπτου. Αυτό που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι ορισμένα στατιστικά στοιχεία που έχουν προκύψει με το πέρας των πρώτων ημερών της διοργάνωσης.

Αρχικά πρέπει να σταθούμε στον υπερβολικά μεγάλο αριθμό αυτογκόλ που έχουν σημειωθεί στο φετινό Μουντιάλ. Συγκεκριμένα με αυτό που πέτυχε κατά της ομάδας του ο Φατί στο Ρωσία-Αίγυπτος έφτασαν τα πέντε σε 17 παιχνίδια ενώ τόσα είχαν μπει συνολικά σε όλο το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το ρεκόρ σε αυτό το στατιστικό είναι τα 6 αυτογκόλ που είχαν σημειωθεί το 1998 στα γήπεδα της Γαλλίας και μοιάζει πολύ πιθανό να καταρριφθεί με τους ρυθμούς που οι ποδοσφαιριστές σκοράρουν σε λάθος τέρματα σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα χαριτολογώντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αυτογκόλ είναι και ο… πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής αφού οι δεύτεροι Ρονάλντο και Τσερίσεφ έχουν 3.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το στοιχείο με τα φάουλ που έχουν καταλήξει απευθείας σε γκολ, με τον αριθμό να έχει φτάσει ήδη στα 4, με τους Γκολόβιν, Ρονάλντο, Κολάροφ και Κιντέρο να έχουν βρει δίχτυα με αυτό τον τρόπο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2014, είχαν μπει συνολικά μόλις τρία γκολ από απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Τέλος κάτι στο οποίο σίγουρα έχει βάλει το… χεράκι της και η τεχνολογία με το VAR, στα πρώτα αυτά 17 ματς, έχουν υποδειχτεί 10 πέναλτι, αριθμός διόλου μικρός αφού στατιστικά αντιστοιχεί περίπου ένα πέναλτι σε κάθε δύο αγώνες. Από αυτά έχουν χαθεί μόνο 2, από Μέσι και Κουέβα ενώ τα υπόλοιπα 8 κατέληξαν στο πλεκτό.

Και για τους λάτρεις της στατιστικής και των ποσοστών, σε σύνολο 41 γκολ μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε 11,9% αυτογκόλ, 9,5% απευθείας φαόυλ και το 19% των γκολ από την άσπρη βούλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ