Σε επαγρύπνηση οι ρωσικές αρχές υπό το φόβο τζιχαντιστών (pic, vids)

Σε επαγρύπνηση οι ρωσικές αρχές υπό το φόβο τζιχαντιστών (pic, vids)

Στη σκιά του ISIS και υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος διεξάγεται το Μουντιάλ της Ρωσίας. Οι αρχές της χώρας έχουν καταστρώσει το πλάνο τους και βρίσκονται σε μόνιμο συναγερμό!

Όσο οι απειλές του ISIS πληθύνονται τόσο πιο εξονυχιστικοί γίνονται οι έλεγχοι στα γήπεδα της Ρωσίας υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης. Φωτογραφίες και βίντεο διαρρέονται με πολύ σκληρές εικόνες που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου. «Για σφαγή που δεν έχει ξαναγίνει» έκαναν λόγο ανήμερα της πρεμιέρας του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της χρονιάς. Οι ρωσικές αρχές έχουν πάρει τα μέτρα τους, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις πιθανές απειλές. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Όλη η χώρα είναι στο πόδι. Ο ISIS από πλευράς του συνεχίζει να εξαπολύει απειλές.

https://www.youtube.com/watch?v=92u_TwBkkA4

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπάκινγκχαμ, ειδικός σε θέματα ασφαλείας, Anthony Glees, τονίζει στην Daily Star ότι ο κίνδυνος για τρομοκρατική επίθεση στο Μουντιάλ είναι μεγάλος και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί. Όπως λέει χαρακτηριστικά, οι μαχητές του ISIS αποτελούν αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ποδοσφαιρική διοργάνωση. Παρουσιάζει μάλιστα ένα σενάριο στο οποίοι οι τζιχαντιστές μεταμφιέζονται  Άγγλοι οπαδοί ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί. Άλλο ένα σενάριο, θέλει το Ισλαμικό Κράτος να χρησιμοποιήσει του Τσετσένους, για να «χτυπήσουν»… εκ μέρους του.

Ανήμερα της πρεμιέρας του Μουντιάλ 2018, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) απείλησε για άλλη μία φορά να αιματοκυλήσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική διοργάνωση, με ένα βίντεο στο οποίο υπόσχεται «μια σφαγή που δεν έχει ξαναγίνει», αναζητώντας «εκδίκηση» εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν και της Ρωσίας.

https://twitter.com/Daily_Star/status/1007220102855417856?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fkindynos-sto-mountial-fovoi-gia-metamfiesmenous-tzixantistes-anamesa-stous-agglous-opadous-synagermos-stis-rosikes-arxes%2F2556529%2F

Το βίντεο ολοκληρώνεται με μια εικόνα του σταδίου του Σότσι που βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενός τζιχαντιστή οπλισμένου, με γυρισμένη την πλάτη, να κοιτάζει προς τον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας τις εκρήξεις. Παράλληλα, σε αφίσες γράφει «ο τρόμος θα αρχίσει» και «Εχθροί του Αλλάχ στη Ρωσία. Ορκίζομαι ότι η φωτιά του μουτζαχεντίν θα σας κάψει. Απλώς περιμένετε…».

Νέες απειλές κατά του Μέσι

Ο Αργεντινός σταρ, Λιονέλ Μέσι, έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλές φορές κατά το παρελθόν. Για την έναρξη του Μουντιάλ 2018, μάλιστα, οι τζιχαντιστές ετοίμασαν νέο βίντεο με «πρωταγωνιστή» τον άσο της Μπαρτσελόνα όπου ο στρατιώτης του ISIS πυροβολεί μία κούκλα που φορά τη φανέλα του!

https://twitter.com/Nidalgazaui/status/1007262985461620737?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fkindynos-sto-mountial-fovoi-gia-metamfiesmenous-tzixantistes-anamesa-stous-agglous-opadous-synagermos-stis-rosikes-arxes%2F2556529%2F

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ