Γερμανία – Μεξικό 0-1

Γερμανία – Μεξικό 0-1

Ένα εξαιρετικό και καλοστημένο Μεξικό που έβγαζε «φωτιές» στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων, νίκησε την αναποτελεσματική Γερμανία με 1-0! Το «χρυσό» γκολ των λατίνων σημείωσε ο Λοσάνο στο 35ο λεπτό.

Στο πιο «γεμάτο» ματς που έχουμε δει μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ της Ρωσίας, το εξαιρετικό Μεξικό… προσγείωσε ανώμαλα την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, επικρατώντας με 1-0 στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου. «Χρυσός» σκόρερ ο Λοσάνο στο 35ο λεπτό, με την ομάδα του Χουάν Κάρλος Οσόριο να βάζει πλέον γερές βάσεις πρόκρισης και να «αγχώνει» το συγκρότημα του Γιοακίμ Λεβ με το καλημέρα.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ματς

Οι Γερμανοί αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα μεσοαμυντικά με το γρήγορο τρανζίνσιον παιχνίδι των αντιπάλων τους και δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την μεγάλη κατοχή μπάλας που είχαν και γενικότερα να διασπάσουν την άμυνα των λατίνων.

Πολύ καλές οι εντυπώσεις που άφησε το Μεξικό, που εξαιρετική αλληλοκάλυψη, κοντά τις γραμμές και πάνω από όλα μια μεσοπιθετική γραμμή που δεν κατέστη δυνατό να ελέγξει ούτε μια ομάδα του επιπέδου της Γερμανίας.

Αντεπιθέσεις – φωτιά, άνω-κάτω οι Γερμανοί!
Το καλύτερο πρώτο ημίχρονο, μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ, ήταν αυτό στο Λουζνίκι. Κι αυτό γιατί το Μεξικό όχι μόνο δεν… τρόμαξε από το «μεγαθήριο» που είχε απέναντί του, αλλά το έκανε να μην ξέρει από του θα του ‘ρθει!

Οι Μεξικανοί έπαιξαν υποδειγματικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, με τους Βέλα, Λαγιούν, Λοσάνο και Τσιτσαρίτο να κάνουν άνω-κάτω τη γερμανική άμυνα σε όλη τη διάρκεια του 45λεπτου. Ετσι μπορεί η Γερμανία να είχε την κατοχή και να έφτανε σχετικά εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν έβρισκαν πολλά κενά στην μεξικάνικη άμυνα.

Ετσι αναλωνόταν κυρίως σε κάποια σουτ με τους Κρόος και Βέρνερ, όμως ο Οτσόα ήταν πάντα σε ετοιμότητα για να επέμβει σωτήρια. Η ομάδα του Λεβ είχε και δοκάρι στο 39’ με εκτέλεση φάουλ του Κρόος, ενώ λίγο έλειψε να προηγηθεί με αυτογκόλ του Σαλσίδο στο 15’.

Η αλήθεια όμως είναι ότι θα ήταν κρίμα να προηγηθεί με αυτόν τον τρόπο η Γερμανία, βάσει της εξαιρετικής εικόνας που είχε το Μεξικό. Το συγκρότημα της λατινικής Αμερικής εκμεταλλεύθηκε άψογα το ποσοστό του 40% στο οποίο είχε τη μπάλα στην κατοχή του και βρήκε δίχτυα στο 35ο λεπτό μετά από άψογη αντεπίθεση των Βέλα, Τσιτσαρίτο και Λοσάνο, με τον τελευταίο να νικάει τον Νόιερ στο μεταξύ τους τετ α τετ βάζοντας… φωτιά στο κατάμεστο Λουζνίκι.

Βεβαίως από το ξεκίνημα του ματς οι Μεξικανοί είχαν «προειδοποιήσει» τους διάσημους αντιπάλους τους, καθώς είχαν αρκετές αξιόλογες στιγμές, είτε με αντεπιθέσεις, είτε με σουτ.


Πήγε το ματς εκεί που ήθελε το Μεξικό
Στο δεύτερο μέρος το Μεξικό δεν είχε λόγο να είναι τόσο επιθετικό. Η ομάδα του Οσόριο πρόσεξε τη μεσοαμυντική της λειτουργία που ήταν εξαιρετική και κλείνοντας κάθε «δίοδο», έβαλε πολύ δύσκολα στους Γερμανούς. Ο ρυθμός «πάγωσε» με τη Γερμανία να βρίσκεται συχνά-πυκνά έξω από την περιοχή, χωρίς όμως να μπορεί να φτιάξει τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες και σταδιακά να πελαγώνει.

Το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς κάτι το αξιόλογο για τους πρωταθλητές, με τον Λεβ να περνάει στο 61’ τον Ρόις και να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Στο τελευταίο 25λεπτο οι Γερμανοί ενέτειναν την πίεσή τους και έκλεισαν στα καρέ τους τους αντιπάλους τους, όμως τους έλειψε η αποτελεσματικότητα και το καθαρό μυαλό.

Από την άλλη το Μεξικό βγήκε μπροστά λίγες φορές και μόνο όταν είχε τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Σε μία από αυτές, σε αντεπίθεση στο 57’, Τσιτσαρίτο, Βέλα και Γκουαδράδο άγγιξαν το 0-2, αλλά δεν κατάφεραν να το πετύχουν.

Οι Γερμανοί απείλησαν στο 55’ (Ντράξλερ), στο 65’ (Κίμιχ), στο 71’ (Ρόις), στο 76΄ (Κρόος), στο 87’ (Γκόμεζ) και το 89’ (Μπραντ). Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε το Μεξικό να παίρνει ένα ιστορικό αποτέλεσμα, υποχρεώνοντας τη Γερμανία σε ήττα μετά από επτά σερί νικηφόρες πρεμιέρες.

Φυσικά δεν γίνεται να περιγράψουμε τις αντιδράσεις των οπαδών των νικητών που γέμισαν μεγάλο μέρος των εξεδρών και δημιούργησαν σπουδαία ατμόσφαιρα.


Γκολ:
35’ Λοσάνο
Δοκάρια: 39’ Κρόος

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ Κίμιχ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Πλάτενχαρντ (79΄ Γκόμες), Κεντίρα (61’ Ρόις), Κρόος, Οζίλ, Μίλερ, Ντράξλερ, Βέρνερ (86’ Μπραντ).
Μεξικό (Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο, Αγιάλα, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο (74’ Ρ. Μάρκες), Λαγιούν, Βέλα (58’ Αλβάρες), Λοσάνο (66’ Χιμένεθ), Τσιτσαρίτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ