Κόστα Ρίκα – Σερβία 0-1

Κόστα Ρίκα – Σερβία 0-1

Οι Σέρβοι έκαναν σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, μετά τη νίκη τους επί της Κόστα Ρίκα με 1-0. ΟΑλεξάντερ Κολάροφ πέτυχε με εντυπωσιακό φάουλ το γκολ της Σερβίας στο 57'.

Φωτεινή εξαίρεση το Πορτογαλία – Ισπανία. Κατά τα λοιπά, το θέαμα στο Μουντιάλ της Ρωσίας, μέχρι στιγμής, αγγίζει τα όρια του αποκαρδιωτικού. Το Κόστα Ρίκα – Σερβία (0-1) όχι απλώς δεν αποτέλεσε τη δεύτερη εξαίρεση, αλλά μάλλον ήταν και το αποκορύφωμα. Λίγες «καθαρές» ευκαιρίες και αργός ρυθμός, με τους πιο ποιοτικούς παίκτες στο γήπεδο να μην καταφέρνουν να δείξουν το επίπεδό τους.

Η Σερβία είδε τα «αστέρια» της να μένουν μακριά από τα στάνταρ τους, με τους Μίτροβιτς και Τάντιτς να χάνουν τις (λίγες) αξιόλογες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Ωστόσο, είδε και τον Κολάροφ να της δίνει το προβάδισμα με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 57′, την έστειλε στον «έβδομο ουρανό» και της έδωσε καθοριστικό προβάδισμα πρόκρισης στη φάση των «16». Οι Μιλίνκοβιτς και Λιάιτς δεν βρήκαν χώρους όσες φορές επιχείρησαν να πάρουν πρωτοβουλίες, ενώ ο Μίτροβιτς επιλέχθηκε στην κορυφή αντί του Πρίγιοβιτς (ο επιθετικός του ΠΑΟΚ μπήκε στο 90’) με σκοπό να δώσει περισσότερη κινητικότητα, αλλά εκ του αποτελέσματος το πλάνο του Μλάντεν Κρστάιτς δεν δούλεψε.

Όσον αφορά στην Κόστα Ρίκα, κορυφαία στιγμή της ήταν μία κεφαλιά του Γκονσάλες στο 12’, ο οποίος βρήκε την μπάλα στο κατέβασμα και την έστειλε ψηλά. Ο Κέιλορ Νάβας ήταν εκεί για την ομάδα του, με τις εξόδους του να διακόπτουν κάμποσες επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του, όμως η ομάδα του αδυνατούσε να βρει τρόπους να δημιουργήσει φάσεις πέραν των στημένων φάσεων.

Μετά το γκολ του αμυντικού της Ρόμα, οι Σέρβοι βρήκαν χώρους στις αντεπιθέσεις τους οποίους δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν, τη στιγμή που οι Κοσταρικανοί πίεζαν ασφυκτικά, αλλά και… ματαιόδοξα για το τέρμα της ισοφάρισης. Τα αμέτρητα γεμίσματα δεν απέφεραν καρπούς. Εντέλει είδαν τη Σερβία να παίρνει τους τρεις βαθμούς και κατ’ επέκταση το προβάδισμα πρόκρισης. Ο στόχος της επανάληψης της πορείας του 2014, μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού, πλέον φαντάζει άπιαστο όνειρο για την ομάδα του Όσκαρ Ραμίρες. Όσο για τη Σερβία, πήρε σημαντική νίκη, αλλά έχει μπροστά της τη Βραζιλία του Νεϊμάρ και το «πεινασμένο» Μεξικό.

Κόστα Ρίκα (Όσκαρ Ραμίρες): Κέιλορ Νάβας, Γκαμπόα, Ακόστα, Γκονσάλες, Ντουάρτε, Κάλβο, Βενέγας (60′ Μπολάνιος), Γκουσμάν (73′ Κολίνδρες), Μπόρχες, Ρουίς, Ουρένια (67′ Κάμπελ).

Σερβία (Μλάντεν Κρστάιτς): Στόικοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροφ, Μάτιτς, Μιλιβόγιεβιτς, Τάντιτς (82′ Ρουκάβινα), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λιάιτς (70′ Κόστιτς), Μίτροβιτς (90′ Πρίγιοβιτς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ