Αργεντινή – Ισλανδία 1-1

Αργεντινή – Ισλανδία 1-1

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Άλφρεντ Φινμπόγκασον σκόραρε εναντίον της Αργεντινής και η Ισλανδία πήρε την ισοπαλία (1-1) απέναντι στην «παρέα» του Μέσι. Πρώτο «θύμα» έκπληξης του Μουντιάλ η Αργεντινή, έχασε πέναλτι ο σούπερ σταρ των Αργεντίνων στο 63'.

Η Εθνική ομάδα της Ισλανδίας έκανε την μεγάλη έκπληξη απέναντι στην Αργεντινή, καθώς η ομάδα του Άλφρεντ Φινμπόγκασον πήρε την ισοπαλία (1-1) από την παρέα του Λιονέλ Μέσι. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού σκόραρε στο 23′, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του και η Ισλανδία κατάφερε να πάρει υπερπολύτιμο βαθμό. Η Αργεντινή είχε προηγηθεί στο 20′ με τον Αγουέρο αλλά οι Ισλανδοί απάντησαν τρία λεπτά αργότερα με τον «Φίνμπο».

Η Αργεντινή είχε την μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Λιονέλ Μέσι έχασε πέναλτι στο 64′. Ο τερματοφύλακας της Ισλανδίας, Χάλντορσον απέκρουσε το πέναλτι του Αργεντίνου μέσου και κράτησε «όρθια» την ομάδα του. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα βάζει «φωτιά» στον όμιλο και η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς απόψε είναι το άλλο ματς του γκρουπ, ανάμεσα σε Κροατία και Νιγηρία.

Όλα γύρω από τον Μέσι

Η Αργεντινή τα περίμενε όλα από τον Μέσι. Λογικό ως ένα βαθμό, καθώς ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα είναι ο ηγέτης της ομάδας του. Από την άλλη όμως θα πρέπει να σημειωθεί πως η Αργεντινή ήταν προβλέψιμη και οι Ισλανδοί έκαναν το αυτονόητο. Πήγαν σε μια διπλή «ζώνη» άμυνας όταν η μπάλα πλησίαζε στην περιοχή τους και φρόντισαν να κλείσουν κάθε διάδρομο.

Την ίδια ώρα δεν δίσταζαν να κάνουν αρκετά φάουλ όταν η μπάλα ήταν στην μεσαία γραμμή κι αυτό έδειχνε την μαχητικότητα των Ισλανδών, απέναντι σε μια ομάδα που προσπαθούσε να βρει γρήγορη μεταφορά μπάλας ή κάθετο παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσε.

Φίνμπογκολ και «φρένο» στην Αργεντινή

Η Αργεντινή βρήκε τρόπο να σκοράρει με τον Αγουέρο στο 20′, σε μια φάση που ήταν αποτέλεσμα προσωπικής ενέργειας και όχι συνδυασμού αλλά ο Φινμπόγκασον είχε την «απάντηση». Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού ισοφάρισε για την Ισλανδία τρία λεπτά αργότερα κι αυτό το γκολ ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικό για τους Ισλανδούς. Η ομάδα του Φινμπόγκασον κατάφερε να βάλει «φρένο» στην Αργεντινή και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη για την ομάδα του Σαμπάολι.

Έχασε πέναλτι ο Μέσι

Θα πρέπει πάντως σημειωθεί ότι η Αργεντινή είχε την μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το ματς, όταν κέρδισε πέναλτι στο 63′. Ο Μέσι έκανε κακή εκτέλεση, ο Χάλντορσον απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και κάπου εκεί τα ζόρια έγιναν μεγαλύτερα για την Αργεντινή. Ο γκολκίπερ της Ισλανδίας έκανε δύο ακόμα εξαιρετικές αποκρούσεις και δικαιολογημένα είναι ο MVP του παιχνιδιού. Θα έχει να λέει και στα εγγόνια του ότι έπιασε πέναλτι του Μέσι. Μ’ αυτά και μ’ αυτά η Αργεντινή προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο να βρει δεύτερο γκολ αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η Αργεντινή δεν είχε «βοήθεια» από τον πάγκο της, καθώς ο Σαμπάολι έκανε αλλαγές που δεν άλλαξαν την ροή του ματς. Σε κακή μέρα κα ο προπονητής της Αργεντινής.

Αργεντινή: Καμπαγιέρο, Ταλιαφίκο, Ρόχο, Μπίλια (54’ Μπανέγα), Οταμέντι, Μασεράνο, Σάλβιο, Μέτσα (84’ Ιγκουαΐν), Ντι Μαρία (75’ Παβόν), Μέσι, Αγουέρο.

Ισλανδία: Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Γκούντμουνσον (65’ Γκίσλασον), Μπιάρνασον, Τ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Γκούναρσον (75’ Σκούλασον), Μάνιουσον, Χάλφρεντσονβ, Φινμπόγκασον (88’ Σιγκούρντασον).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ