Γαλλία – Αυστραλία 2-1

Γαλλία – Αυστραλία 2-1

Η Γαλλία παρουσιάστηκε πολύ κατώτερη των προσδοκιών απέναντι στην Αυστραλία, όμως με πέναλτι του Γκριεζμάν και μια… γερή δόση τύχης κέρδισε 2-1, και πήρε τους τρεις βαθμούς στο πρώτο ματς της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Γαλλία που εμφανίστηκε στο Kazan Arena δεν μπορεί να θεωρείται ομάδα που θα διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι «τρικολόρ» ήταν νωχελικοί, άφησαν τους Αυστραλούς να επιβάλουν το ρυθμό που τους συνέφερε και έδειξαν να μην έχουν «απάντηση», παρά τη συντριπτικά μεγαλύτερη ποιότητά τους. Τα γκολ των Γκριεζμάν και Πογκμπά οδήγησαν τους Γάλλους στη νίκη με 2-1 και δεν δικαίωσαν τον κόπο των Αυστραλών, οι οποίοι είχαν ισοφαρίσει με πέναλτι του Γέντινακ.

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ αποφάσισε να αφήσει εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Ολιβιέ Ζιρού και να ποντάρει στην ταχύτητα των Αντουάν Γκριεζμάν, Ουσμάν Ντεμπελέ και Κιλιάν Εμπαπέ. Στην όψη αυτό έμοιαζε τρομακτικό για τα «καγκουρό». Στην πράξη αποδείχθηκε το αντίθετο, βλέποντας, δε, τον Πολ Πογκμπά να χάνεται κάπου ανάμεσα σε μεσαία και επιθετική γραμμή.

Ο Καντέ έκοβε, έκλεβε και μοίραζε την μπάλα στον άξονα, μην επιτρέποντας στους Αυστραλούς πολλά – πολλά όσον αφορά στο δημιουργικό κομμάτι, όμως μάταια. Στο πρώτο μέρος οι Γάλλοι είχαν μόνο μία καλή στιγμή με σουτ του Εμπαπέ από πλάγια θέση στο 2’, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία άνηκε στους Αυστραλούς, όταν ο Λορίς υποχρεώθηκε σε δύσκολη απόκρουση στο 17’, ύστερα από κάκιστη απομάκρυνση του Τολισό.

Στο 58′ ο Γκριεζμάν εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος για το 1-0, μετά από χρήση του VAR από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γέντινακ σκόραρε επίσης με πέναλτι, αφού ο Σαμουέλ Ουμτιτί του χάρισε (κυριολεκτικά) απλόχερα την ευκαιρία και ο Πογκμπά εμφανίστηκε στο 80′ για να βάλει ένα γκολ που επί της ουσίας… δεν ήταν δικό του. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τσίμπησε την μπάλα, εκείνη κόντραρε στο σώμα του Μπέχιτς και κατέληξε στην εστία του Ράιαν.

Η Γαλλία δεν πλήρωσε την κακή εμφάνιση, διότι απέναντί της βρέθηκε μια ομάδα που δεν μπορούσε να την «τρομάξει» στις αντεπιθέσεις. Η ποιότητά της είναι δεδομένη. Αν όμως ο Ντεσάμπ δεν βρει τρόπο να την επιδείξει άμεσα, δεν έχει νόημα να λογίζεται ως φαβορί. Το «καμπανάκι» χτύπησε. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους «τρικολόρ».

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντεθ, Πογκμπά, Τολισό (78′ Ματουϊντί), Καντέ, Γκριεζμάν (70′ Ζιρού), Ντεμπελέ (70′ Φεκίρ), Εμπαπέ.

Αυστραλία (Μπερτ φαν Μάρουιχ): Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπεχίτς, Ρίσντον, Σέινσμπερι, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (72′ Ιρβάιν), Λέκι, Κρούζε (84′ Αρζανί), Νάμπουτ (64′ Γιούριτς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ