Ημέρα 2: Νέα επεισόδια στις γερμανοτουρκικές σχέσεις…

Ημέρα 2: Νέα επεισόδια στις γερμανοτουρκικές σχέσεις…

Προφανώς πολιτικοί οι λόγοι πίσω από την επίθεση στο αυτοκίνητο του διεθνή Γερμανού τουρκικής καταγωγής μέσου της Μάντσεστερ Σίτι Ιλκάι Γκουντογκάν, τους οποίους διερευνούν οι γερμανικές αρχές. Οι υπόλοιπες σημειώσεις για to10.gr στο ημερολόγιο του Μουντιάλ 2018.

Μουντιάλ 2018, ημέρα δεύτερη. Πλέον μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι το πραγματικό παγκόσμιο πανηγύρι ξεκίνησε. Στο Twitter το κοινό ποδοσφαιρόφιλο και μη, απόλαυσε και το έδειξε εμπράκτως το πρώτο μεγάλο ματς της διοργάνωσης.

Παγκόσμιος Κριστιάνο

Το 3-3 ανάμεσα στην Ισπανία και τον Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε στο επίκεντρο των τιτιβισμάτων στο διαδικτυακό… δάσος του Twitter. Βόλευε και η ώρα διεξαγωγής του αγώνα, καθώς «έβαλε» στο παιχνίδι και όσους είναι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από την περίφημη Times Square της Νέας Υόρκης, όπου οι περαστικοί μπορούσαν να παρακολουθήσουν σε γιγαντοοθόνη την μεγάλη αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε φεστιβάλ γκολ.

Εντυπωσιακή ήταν πάντως και η υποδοχή της οποίας έτυχε στα μέσα ενημέρωσης της χώρας η εμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Χαρακτηριστικό ήταν το πρωτοσέλιδο της «Α Bola» που ανέφερε «Μας άφησες άφωνους» έχοντας μια τεράστια φωτογραφία του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ την ίδια στιγμή η μαδριλένικη «Marca» βρήκε την ευκαιρία να αποθεώσει τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης: «Κριστιάνο μας άφησες πικρή γεύση στην πρεμιέρα». H δε ιταλική εφημερίδα «Corriere dello Sport» το πήγε παραπέρα το θέμα, θυμίζοντας ότι ο πρωταγωνιστής του πρώτου ντέρμπι αυτού του Μουντιάλ βρίσκεται σε διαμάχη με τη Ρεάλ Μαδρίτης ζητώντας μεγαλύτερο συμβόλαιο και ανέφερε: «Κάντε του αύξηση! Ένα μοναδικό θέαμα που καθήλωσε τον πλανήτη».

Η επιστροφή της βουβουζέλας

Στο προηγούμενο ματς του Β’ ομίλου απολαύσαμε την επιστροφή της… βουβουζέλας. Το Μαρόκο που είχε άρει λίγο νωρίτερα τα μέτρα κατά του Ιράν, ήλπιζε εκτός από τη ψήφο της ασιατικής χώρας για το Μουντιάλ 2026 (το οποίο πήγε τελικά στις ΗΠΑ-Καναδά-Μεξικό) και ίσως σε κάποιο αγωνιστικό αντάλλαγμα, ωστόσο η παρέα των Χατζισαφί, Ανσαριφάρντ και Μασούντ δεν του έκανε τη χάρη και στο τέλος με το αυτογκόλ του Μπουχαντούζ πήρε μάλιστα τη νίκη. Ετσι στο τέλος ακούστηκαν μόνο οι ιρανικές… βουβουζέλες που επέστρεψαν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα έπειτα από 8 χρόνια ανάβοντας τις συζητήσεις τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου της Αγίας Πετρούπολης για το κατά πόσο ενοχλητικός είναι ο θόρυβος που προκαλούν…

Οι τουρκικές εκλογές και η παγκόσμια πρωταθλήτρια

Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να προκαλέσει ένα σοβαρό ρήγμα στην μέχρι τώρα άψογη εικόνα που παρουσίασε η παραδοσιακά πολυπολιτισμική εθνική Γερμανίας.

Στην επίσκεψή του στη Γερμανία κατάφερε να εξασφαλίσει τη φωτογραφία του μαζί με τους τουρκικής καταγωγής διεθνείς Γερμανούς άσους, τον Ιλκάι Γκουντογκάν της Μάντσεστερ Σίτι και τον Μεσούτ Οζίλ της Αρσεναλ προκειμένου να ενισχύσει το προεκλογικό προφίλ του. Οι προεδρικές εκλογές στη γειτονική χώρα έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Ιουνίου.

Λίγο προτού αναχωρήσει μάλιστα η αποστολή της εθνικής Γερμανίας για τη Ρωσία, το αυτοκίνητο του Γκουντογκάν δέχτηκε επίθεση από αγνώστους οι οποίοι διέλυσαν το παρμπρίζ. Ο μέσος της Μάνσεστερ Σίτι κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων στην εισαγγελία της Κολωνίας και όπως έγινε γνωστό οι αρχές δεν αποκλείουν η επίθεση να οφείλεται σε πολιτικούς λόγους και για αυτόν τον λόγο να ζητηθεί να τεθεί υπό καθεστώς προστασίας ο Γκουντογκάν!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι τουρκικής καταγωγής ποδοσφαιριστές αποδοκιμάστηκαν από μερίδα φίλων της εθνικής Γερμανίας στο τελευταίο φιλικό πριν το Μουντιάλ για το γεγονός ότι συναντήθηκαν με τον Ερντογάν.

Πάντως η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ασχοληθεί με το θέμα συνολικά μετά το Μουντιάλ, φιλοδοξώντας να μην επιτρέψει να επηρεάσει η όλη κατάσταση τους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Ερευνα της FIFA για τα άδεια καθίσματα

Το ματς της Αιγύπτου με την Ουρουγουάη στην Εκατερίνενμπουργκ είχε αρκετά περίεργα στοιχεία. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ο Λουίς Σουάρες αυτή τη φορά δε δάγκωσε κάποιον αντίπαλό του ή ότι απλώς προσπάθησε να χτυπήσει κάποιον στην «ευαίσθητη ζώνη» χωρίς να τα καταφέρει, αλλά να φύγει από τον τόπο του παραλίγο εγκλήματος πανηγυρίζοντας καθώς στην ίδια φάση σημειώθηκε το νικητήριο γκολ της Σελέστε. Ούτε το γεγονός ότι ο Μο Σαλάχ γιόρτασε τα 26α γενέθλιά του στον πάγκο της Αιγύπτου. Ούτε καν ότι τα «λυόμενα» πέταλα του γηπέδου που βγαίνουν εκτός ορίων και σκεπάστρου ήταν κατάμεστα μιας και όλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο ήθελαν να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του.

Το πρόβλημα ήταν ότι στο χωρητικότητας 33.000 θεατών γήπεδο βρέθηκαν περίπου 27.000 άνθρωποι και οι περισσότερες κενές θέσεις ήταν οι λεγόμενες «τηλεοπτικές»! Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει έρευνα η FIFA. Το πρώτο σχόλιο του εκπροσώπου της διεθνούς συνομοσπονδίας ήταν ότι «είχαν πωληθεί περίπου 32.000 εισιτήρια και προφανώς αρκετοί από αυτούς που αγόρασαν τα εισιτήρια δεν ήρθαν στο γήπεδο, ωστόσο θα πρέπει να μάθουμε το γιατί».

Το «απαγορευμένο» σεξ και η τουριστική οδηγία των ΗΠΑ

Σε αντίθεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου προσκεκλημένες είναι παραδοσιακά όλες οι χώρες του πλανήτη, στο Μουντιάλ χρειάζεται να κερδίσεις την πρόκρισή στου στα προκριματικά. Ανάμεσα στις χώρες που δεν τα κατάφεραν, εκτός από την Ελλάδα ήταν και οι ΗΠΑ, των οποίων η ομάδα έμεινε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ωστόσο θα είχε… πλάκα, αν κατάφερνε να προκριθεί η ομάδα των ΗΠΑ, δεδομένου ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας τους πολίτες της για τους κινδύνους ενός ταξιδιού στη Ρωσία. «Μολονότι τα μέτρα ασφάλειας είναι εκτεταμένα για το Μουντιάλ, οι τρομοκράτες μπορούν να επιτεθούν σε γήπεδα, αγορές, κέντρα μεταφοράς πολιτών, εμπορικά κέντρα, αξιοθέατα και κυβερνητικές εγκαταστάσεις» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο έχει ανεβάσει το επίπεδο κινδύνου για ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στο 3 με μέγιστο το 4…

Την ίδια στιγμή οι πολιτικοί της Ρωσίας όπως η 70χρονη βουλευτής στη Δούμα Ταμάρα Πλετνιόβα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Goworit Moskwa» προειδοποίησε τις συμπατριώτισσές της ρωσίδες για τους κινδύνους που κρύβει το σεξ με αλλοδαπούς: «Δεν είμαι ρατσίστρια, αλλά θέλω να θυμίσω ότι εννιά μήνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 γεννήθηκαν πολλά παιδιά που μεγάλωσαν χωρίς τον πατέρα τους. Εμείς οι Ρώσοι πρέπει να φέρνουμε στον κόσμο τα δικά μας παιδιά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ