Φουλ δράση σήμερα στο Μουντιάλ

Φουλ δράση σήμερα στο Μουντιάλ

Συνέχεια απόψε στη Ρωσία με τις ομάδες του τρίτου και του τέταρτου ομίλου του Μουντιάλ να ρίχνονται στη μάχη. Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Γαλλίας και της Αργεντινής του Μέσι.

Τα βλέμματα στρέφονται στον τρίτο και τον τέταρτο όμιλο του Μουντάλ στην τρίτη μέρα της διοργάνωσης της Ρωσίας με αναμετρήσεις που έχουν ξεκάθαρα φαβορί αλλά και ματς που θεωρητικά είναι πιο αμφίρροπα.

Γαλλία-Αυστραλία: Για τη νίκη οι «τρικολόρ», για την έκπληξη τα «καγκουρό»

Η αγωνιστική δραστηριότητα της ημέρας ξεκινάει από νωρίς (13:00, EΡΤ1) με την αναμέτρηση για τον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στη Γαλλία και την Αυστραλία.

Οι δευτεραθλητές Ευρώπης, Γάλλοι, βρέθηκαν στα γήπεδα της Ρωσίας ως πρώτοι από τα προκριματικά αφήνοντας πίσω τους Σουηδούς και Ολλανδούς και φιλοδοξούν να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής σε αυτό το Μουντιάλ. Με ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ των τελευταίων πολλών ετών, οι «τρικολόρ» του Ντιντιέ Ντεσάμπ θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη φιλόδοξη Αυστραλία.

Ο Ντεσάμπ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα για το σημερινό παιχνίδι και αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11άδα με την τριάδα Γκιρζμάν, Ντεμπελέ και Μπαπέ να αναμένεται να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις.

Στον αντίποδα η Αυστραλία που βρέθηκε στο Μουντιάλ μέσω μπαράζ με τη Συρία, θα προσπαθήσει να πετύχει το καλύτερο δυνατό στη σημερινή αναμέτρηση. Στο ρόστερ της ξεχωρίζει η παρουσία του εμβληματικού Τιμ Κέιχιλ που στα 38 του χρόνια θα πάρει μέρος για τέταρτη φορά σε Μουντιάλ.

Ο Ολλανδός τεχνικός των «καγκουρό» Φαν Μάρβαϊκ θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για το αποψινό παιχνίδι.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην «Arena Kazan» χωρητικότητας 45.105 θεατών.

Πιθανές 11άδες:

Γαλλία: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντεθ, Πογκμπά, Τολισό, Καντέ, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Ντεμπελέ.

Αυστραλία: Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρισντόν, Σένσμπερι, Μόι, Γιέντινακ, Ρόγκιτς, Λέκι, Κρούζε, Ναμπούτ

 

Αργεντινή-Ισλανδία: Τα φώτα στον Μέσι

Πρεμιέρα απόψε κάνει και ο τέταρτος όμιλος όπου η Αργεντινή αντιμετωπίζει την πρωτάρα σε Μουντιάλ, Ισλανδία (16:00, ΕΡΤ1) και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη.

Η φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ θέλει αυτή τη φορά να καταφέρει αυτό που δεν μπόρεσε πριν 4 χρόνια στη Βραζιλία και να πάρει το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία της. Ίσως είναι και η τελευταία ευκαιρία του Μέσι να το πετύχει. Στη Ρωσία βρέθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή χάρη στη νίκη της με 3-1 στο Εκουαδόρ την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών, με 3 γκολ του Μέσι που αναμένεται να σηκώσει το βάρος και σε αυτή την διοργάνωση.

Προβλήματα της τελευταίας στιγμής δεν υπάρχουν για τον τεχνικό της «αλμπισελέστε», Χόρχε Σαμπάολι, πέραν των γνωστών με τον Λανσίνι που αντικαταστάθηκε από τον Πέρες και τον τραυματισμό του Ρομέρο.

Οι Ισλανδοί από την πλευρά τους μετά την εξαιρετική τους πορεία στο Euro της Γαλλίας, φιλοδοξούν  σε κάτι παρόμοιο και σε αυτή τη διοργάνωση αν και το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο. Οι Σκανδιναβοί στα προκριματικά τερμάτισαν πρώτοι σε όμιλο με Κροατία, Ουκρανία και Τουρκία.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον προπονητή των Ισλανδών, Χέιμιρ Χάλγκριμσον που θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11άδα.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Otkritie Arena» χωρητικότητας 42.000 θεατών

Πιθανές 11άδες:

Αργεντινή: Καμπαγέρο, Σάλβιο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο, Μασεράνο, Μπίλια, Μέτσα, Μέσι, Αγουέρο, Ντιο Μαρία.

Ισλανδία: Χάλντορσον, Μάγκνουσον, Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σέβαρσον, Χάλφρεντσον, Γκούναρσον, Μπιάρνασον, Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπόντβαρσον.

 

Περού-Δανία: Για τη δεύτερη θέση

Περού και Δανία κοντράρονται (19:00, ΕΡΤ1) με φόντο τη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου και θέλουν πάση θυσία ένα θετικό αποτέλεσμα στο πιο αμφίρροπο ίσως παιχνίδι της ημέρας.

Το Περού τερμάτισε στην 5η θέση των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής και για να βρεθεί στη Ρωσία χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νέας Ζηλανδίας στα μπαράζ (0-0 και 2-0). Ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης της ομάδας, Παόλο Γκερέρο, θα δώσει τελικά το παρών στο Μουντιάλ μιας και η τιμωρία του για χρήση κοκαΐνης ανεστάλη.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για το Περού για το αποψινό παιχνίδι.

Η Δανία προκρίθηκε και αυτή μέσω των μπαράζ στο Μουντιάλ αφού απέκλεισε την Ιρλανδία (0-0 και 5-1)  και έχει στόχο να κάνει μια καλή πορεία σε αυτή τη διοργάνωση. Μεγάλο της όπλο είναι ο άσος της Τότεναμ, Κρίστιαν Έρικσεν στον οποίο ποντάρουν πολλά οι συμπατριώτες του.

Απουσίες δεν υπάρχουν για τους Δανούς πέραν του Νίκλας Μπέντνερ που θα χάσει το τουρνουά.

Το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση είναι το «Mordovia Arena» χωρητικότητας 44.442 θεατών.

Πιθανές 11άδες:

Περού: Γκαλέσε, Αντβινκούλα, Ροντρίγκεθ, Ράμος, Τράουκο, Τάπια, Γιότον, Φλόερς, Κουέβα, Φαρφάν, Γκερέρο

Δανία: Σμάιχελ, Λάρσεν, Κρίστενσεν, Κιάερ, Ντάλσγκααρντ, Κβίστ, Ντιλέινι, Έρικσεν, Σίστο, Γιόργκεσεν, Πόουλσεν

 

Κροατία-Νιγηρία: Φαβορί οι Κροάτες αλλά…

Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας του Μουντιάλ κλείνει με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε Κροατία και Νιγηρία (22:00, ΕΡΤ1) για τον τέταρτο όμιλο.

Οι Κροάτες που πάντα πηγαίνουν με φιλοδοξίες στις μεγάλες διοργανώσεις, προκρίθηκαν στο Μουντιάλ μέσω μπαράζ αφού στον όμιλό τους τερμάτισαν πίσω από την Ισλανδία. Δυστυχώς για την εθνική μας ομάδα, στο δρόμο της βρέθηκε η Κροατία και ήταν εκείνη που πήρε την πρόκριση χάρη στο 4-1 του πρώτου αγώνα. Αστέρια πολλά στο ρόστερ των Κροατών με τους Μόντριτς, Ράκιτιτς και Μάντζουκιτς να ξεχωρίζουν.

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11άδα για την Κροατία.

Από την άλλη η Νιγηρία, η αγαπημένη αντίπαλος της Αργεντινής σε ομίλους Μουντιάλ (4η φορά που θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο) θα επιδιώξει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα απόψε αν θέλει να έχει ελπίδες για τη δεύτερη θέση πίσω από το λογικό φαβορί του ομίλου,την Αργεντινή. Στο Μουντιάλ προκρίθηκε αήττητη.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην ομάδα αλλά ξεχωρίζει η απουσία από το ρόστερ του τερματοφύλακα Ενιάμα, βασικού επί χρόνια στην εθνική.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο 35.212 θέσεων, «Kaliningrad Stadium».

Πιθανές 11άδες :

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Ρέμπιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.

Νιγηρία: Ουζόχο, Ιντόβου, Αμντουλάχι, Ομερούο, Τρουστ-Εκόνγκ, Εντίντι, Ετέμπο, Όμπι Μίκελ, Μόουζες, Ιβόμπι, Ιγκάλο

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ