Πορτογαλία – Ισπανία 3-3

Πορτογαλία – Ισπανία 3-3

Προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε δύο φορές. Βρέθηκε να χάνει. Όμως με αυτόν τον Κριστιάνο Ρονάλντο η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος δεν έχει να φοβάται τίποτα. Με τρία δικά του τέρματα ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης κράτησε όρθια την ομάδα του απέναντι στην Ισπανία (3-3) στο πιο συναρπαστικό μέχρι στιγμής παιχνίδι του Μουντιάλ!

Ναι, έχουμε Μουντιάλ. Για όσους δεν ικανοποιήθηκαν από τα μέχρι τώρα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, ήρθε το… ντέρμπι της Ιβηρικής. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία του «δικού μας» Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο (βεβαίως – βεβαίως) προηγήθηκε 1-0, ισοφαρίστηκε δια γκολάρας Ντιέγκο Κόστα. Προηγήθηκε εκ νέου (με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Κριστιάνο), με τους Ισπανούς να βρίσκουν και πάλι απάντηση (2-2). Ο Νάτσο μάλιστα πραγματοποίησε την απόλυτη ανατροπή γράφοντας το 3-2. Όμως ο Κριστιάνο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη…

Τι κι αν η Ισπανία είχε σε τρομερή βραδιά τον Ντιέγκο Κόστα; Τι κι αν η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ της; Τι κι αν ο Νάτσο πέτυχε το πρώτο του τέρμα ως διεθνής (και μάλιστα γκολάρα).  Τι κι αν για παραπάνω από 30 λεπτά οι Φούριας Ρόχας κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, έχοντας ανατρέψει την εις βάρος τους κατάσταση (από 2-1 σε 3-2). Ο Κριστιάνο δεν είχε ολοκληρώσει την εμφάνισή του. Δεν είχε υπογράψει ρε παιδί μου!

Το έκανε στο 88ο λεπτό, με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ που άφησε τον Ντε Χέα στήλη άλατος και τον υπόλοιπο πλανήτη με ανοιχτό το στόμα, πετυχαίνοντας το 51ο χατ-τρικ της καριέρας του, συμπτωματικά το 51ο που έχει σημειωθεί στην Ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Ο Πορτογάλος είναι  ο τέταρτος παίκτης που σκοράρει σε 4 διαφορετικά Μουντιάλ! Ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που σκοράρει σε οκτώ διαδοχικές μεγάλες διοργανώσεις (4 Euro, 4 Μουντιάλ). Ο… γηραιότερος που το καταφέρνει (33 ετών και 131 ημερών). Κριστιάνο, ξεκόλλα δεν είναι πια αστείο!

Οι Ισπανοί είχαν να διαχειριστούν την (εν μια νυκτί) απομάκρυνση από τον πάγκο τους, του Ζουλέν Λοπετέγκι. Ο Ιέρο είχε άγχος και φάνηκε ακόμα και στην ανάκρουση των Εθνικών ύμνων. Το γκολ των Πορτογάλων στο τέταρτο λεπτό από τα 11 βήματα για το 1-0 και το πρώτο τέρμα στη βραδιά του Κριστιάνο, έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα (το πέναλτι παραχώρησε ο Νάτσο). Η απάντηση ήρθε στο 24ο λεπτό με τον Ντιέγκο Κόστα να χορεύει την άμυνα των Ρόχας και να γράφει το 1-1.

Στο 44′ ο Γκέντες έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ρονάλντο κι εκείνος με σουτ με το αριστερό και την λάθος εκτίμηση του Ντε Χέα σκόραρε για το 2-1. Οι δυό ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και επέστρεψαν με τους Ισπανούς σε… εντεταλμένη υπηρεσία. Ανατροπή! Γκολ στο 55′ από τον Ντιέγκο Κόστα (μετά την πάσα του Μπουσκέτς με το κεφάλι) και 2-2. Τέσσερα λεπτά μετά: γκολ του Νάτσο με ασύλληπτο διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ και 3-2. Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει.

Ο Πικέ σταματάει με φάουλ τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η παράβαση είναι σε καλό σημείο. Παίρνει την μπάλα. Ζυγίζει την απόσταση. Σουτάρει και την στέλνει στα δίχτυα του Ντε Χέα δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα διαμορφώνοντας το τελικό 3-3!

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Σέντρικ, Φόντε, Πέπε, Ράφαελ Γκερέιρο, Ζοάο Μοουτίνιο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες (68’ Ζοάο Μάριο), Μπερνάρντο Σίλβα (69’ Κουαρέσμα), Γκονζάλο Γκέδες (80’ Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Ινιέστα (69’ Τιάγκο Αλκάνταρα), Ίσκο, Σίλβα (86’ Λούκας Βάσκεθ), Ντιέγκο Κόστα (77’ Ιάγκο Άσπας).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ