Αίγυπτος – Ουρουγουάη 0-1

Αίγυπτος – Ουρουγουάη 0-1

Η Ουρουγουάη τα... χρειάστηκε απέναντι στην Αίγυπτο του Ουάρντα αλλά με γκολ στο 90’ από τον Χιμένες πήρε το χρυσό τρίποντο (1-0).

Η κακή εμφάνιση του Λουίς Σουάρες λίγο έλειψε να συμπαρασύρει την ομάδα του, στο δεύτερο ματς του Α’ ομίλου του Μουντιάλ, ανάμεσα σε Ουρουγουάη και Αίγυπτο. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα έχασε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε κάλλιστα να καταδικάσει την ομάδα του σε λευκή ισοπαλία απέναντι στην Αίγυπτο, όμως κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Χοσέ Μαρία Χιμένες για να λυτρώσει τη Σελέστε. Ο κεντρικός αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους στο 90ο λεπτό και εκτέλεσε τον (εκπληκτικό σήμερα) τερματοφύλακα των Αιγύπτιων, Ελ-Σεναουί, χαρίζοντας την ομάδα του το πολυπόθητο «τρίποντο».

Η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες δεν εντυπωσίασε, ωστόσο κυκλοφόρησε όμορφα την μπάλα ανά διαστήματα και δημιούργησε ορισμένες καλές στιγμές, βλέποντας τον Σουάρες να σπαταλά τις περισσότερες εξ αυτών. Από την πλευρά τους, οι Αιγύπτιοι έτρεξαν πολύ, κέρδισαν μονομαχίες και γενικότερα ανταποκρίθηκαν καλά ως προς το ανασταλτικό κομμάτι. Ο Αμρ Ουάρντα ήταν δραστήριος για όσο αγωνίστηκε, όχι όμως και ουσιαστικός στις ενέργειές του, ενώ από την επιθετική γραμμή της Αιγύπτου ξεχώρισε ο νεαρός Τρεζεγκέ.

Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε κάμποσες ευκαιρίες να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, καθώς περιστασιακά έκλεβε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, όμως το αργό επιθετικό τρανζίσιον αποτέλεσε απροσπέλαστο εμπόδιο για τους ίδιους και δεν τους επέτρεψε να ανησυχήσουν τους Ουρουγουανούς, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Το σύνολο του Ταμπάρες ευτύχησε να κερδίσει απόψε τους Αιγύπτιους και να πάρει καθοριστικό προβάδισμα πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ. Εντούτοις, αν θέλει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στη φετινή διοργάνωση και να ξεπεράσει επιτέλους τον εαυτό του, ο Λουίς Σουάρες οφείλει να μην επαναλάβει τη σημερινή εμφάνιση. Όσο για την Αίγυπτο, η απουσία του Μοχάμεντ Σαλάχ κόστισε όσο ακριβώς αναμενόταν…

Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Σεναουί, Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντελσαφί, Ελνενί, Χαμέντ (51′ Μόρσι), Ουάρντα (82′ Σόμπι), Σαΐντ, Τρεζεγκέ, Μόχσεν (63′ Καχραμπά).

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Νάντες (58′ Σάντσες), Μπετανκούρ, Βεσίνο, Ντε Αρασκαέτα (58′ Ροντρίγκες), Σουάρες, Καβάνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ